Plastisk kirurgi

*) Kun tilgjengelig ved refusjon og henvisning fra lege.

Plastikkirurger er leger som er spesialister på plastisk kirurgi. Plastisk kirurgi spenner over vidt ulike operasjoner og behandlinger, både rent kosmetiske operasjoner og andre inngrep og behandlinger som ikke regnes som kosmetiske.

Noen av de vanlige inngreper innen plastisk kirurgi registrert på helsesmart.no ser du under:

Plastisk kirurgi

Plastikkirurger er spesialister innen plastisk kirurgi. Mange forbinder plastikkirurger med leger som hovedsakelig driver med kostmetisk kirurgi som brystforstørring, bukplastikk, neseoperasjoner og intimkirurgi.

Mange plastikkirurger driver med kostmetiske behandlinger, men i tillegg er behandling av medfødte missdannelser, operasjoner på fingre og hender og behandling av brannskader spesialområdet til plastikkirurger.

Ved konsultasjon hos plastikkirurg vil du i samråd med kirurgen vurdere hva du ønsker behandling for eller er henvist for, og dere vil sammen finne ut hvilke behandling som er best egnet for deg.

Under finner du litt informasjon om noen av de mest populære behandlinger hos plastikkirurg som er registrert på helsesmart.no

Ansiktsløft

Ansiktsløft er en plastikkirurgisk operasjon som benytte for å stramme opp hud og underliggende strukturer i ansiktet og slik glatte ut rynker og furer og løfte hengende hud.

Brystforstørring

Brystforstørring er en kosmetisk operasjon hvor plastikkirurgen oftest legger inn silikonproteser for å gjøre brystene større. Brystforstørring kan også gjøres med anatomisk (dråpeformet) protese og med eget fettvev.

Brystløft

Brystløft er en operasjon utført av plastikkirurg hvor man løfter brystene og gir brystene et mer ungdomelig preg.

Fettsuging

Fettsuging er et kirurgisk inngrep utført av plastisk kirurg hvor man fjerner lokale fettansamlinger. Vanlige områder å behandle med fettsuging er magen, flanker, hofter, knær, rygg og bryst.

Carpal tunnel syndrom

Carpal tunnel syndrom er en tilstand hvor nerven på undersiden av håndleddet kommer i klem. De trange forholdene for nerven gir smerter, svakhet og nummenhet i tommelen og de to nærmeste fingrene. Plastikkirurger og ortopeder behandler denne tilstanden ved å bedre plassforholdene for nerven ved en relativt enkel operasjon.

Neseoperasjoner

Neseoperasjoner som utføres av plastikkirurger er operasjoner utført for å korrigere utseende av nesen. 

Tennisalbue

Tennisalbue er en senebetennelse i albuen som i enkelte tilfeller behandles med operasjon hos plastisk kirurg hvor kirurgen fjerner arrvev og løsner opp for den betente senen.

Skin resurfacing og arrbehandling med laser

Laserbehandling av arrforandringer og solskadet hud, og såkalt hudforyngelse eller skin resurfacing, er en behandling som har økt i omfang de siste årene. Skin resurfacing eller hudforyngelse med laser kan redusere rynker, arrforandringer og slapphet i huden og er et alternativ til konvensjonell operasjon som ansiktsløft.

Bukplastikk

Bukplastikk er en kosmetisk plastisk kirurgisk operasjon hvor kirurgen fjerner overflødig hud og eventuelt overflødig fettvev på magen. Ofte strammer man også opp bukveggen og bukmuskulaturen i samme seanse.

Hvilken utdanning og bakgrunn har spesialister i plastisk kirurgi (plastikkirurger)?

Spesialister i plastisk kirurgi er leger med en seksårig videreutdanning. Videreutdanningen inkluderer 2 år med generell kirurgi og 4 år innen plastikkirurgi.

Spesialister i plastisk kirurgi driver gjerne enten hovedsakelig rekonstruktiv kirurig og behandler brannskader, driver med kosmetisk kirurgi eller en kombinasjon av begge behandlinger.

Ansiktsplastikk og halsplastikk Armplastikk og armhuleplastikk Bodylift Brystoperasjoner, plastisk kirurgi Fettransplantasjon (lipofilling) Fettsuging (liposkulptur) Hyperhidrose (svette behandling) Intimkirurgi Konsultasjon kosmetisk sykepleier Mageplastikk, lårplastikk, seteplastikk Neseoperasjoner Plastikkirurg, konsultasjon Plastisk kiruirgi etter slankeoperasjon Øreplastikk Øyelokkplastikk, øyenbrynsplastikk

Relaterte tjenester

Botox mot rynker Brystforstørring, anatomisk protese Fettsuging (liposkulptur) Filler Fjerne føflekk Fjerne vorte og utvekster Hårfjerning IPL Hårfjerning, laserbehandling Indre kjønnsleppereduksjon, plastisk kirurg Intimkirurgi Neseoperasjoner Rynker og skin resurfacing, Laser Svette under armene, botox Øyelokkplastikk, øyenbrynsplastikk
Hjem