ANNONSE

Teosyal

Teosyal er en serie skjønnhetsprodukter som er aller best kjent for sine fillere og hudforyngende produkter.

Fillere fra Teosyal inneholder naturlig hyaluronsyre som gjør behandlingen trygg og effektiv. Fillerne bygger volum, glatter ut rynker i huden og kan benyttes til å endre ansiktskonturene.

Teosyal
Illustrasjon: Teosyal
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Teosyal»

Hva er Teosyal?

Teosyal produkter produseres av selskapet TEOXANE Laboratories som ble stiftet i Geneve i Sveits i 2003.

De mest kjente produktene til Teosyal er såkalte fillere og andre hudforyngende produkter. Fillere er stoffer som sprøytes inn under huden for å redusere aldringstegn og bedre utseende. De bidrar til økt volum og gir huden et glattere preg med færre rynker og linjer. Fillere er også en populær behandling for å gjenvinne volum og mykhet i leppene og for å øke leppenes størrelse. I tillegg kan spesielle volumbyggende filler benyttes til å gjøre hakepartiet og kinnregionen mer markert.

Teosyal har også en spesiell hudforyngende serie (Teosyal Redensity I) som fungerer mer som en hudforyngende mesoterapi enn som en klassisk filler. Redensity I tilfører huden fuktighet innenfra og gir den i tillegg vitaminer, mineraler og antioksidanter.

En av hovedingrediensene i fillerne fra Teosya er i likhet med Restylane og Juvederm sukkermolekylet hyaluronsyre. Hyaluronsyre har en unik vannbindende egenskap, faktisk kan den binne inntil 1 000 ganger sin egen vekt i vann. Dette sukker molekylet finnes naturlig i kroppen vår hvor det bidrar som støtdemper, smøremiddel og til transport av næringsstoffer. Hyaluronsyren i Teosyal fremstilles som hos Restylane og Juvederm ikke fra dyr, men fra bakterier. Dette gjør at allergiske reaksjoner er svært sjeldent forekommende. I likhet med Restylane og Juvederm sine produkter, er også Teosyal sine fillere FDA (Food and Drug Administration) godkjent, det vil si at produktet har dokumentert effekt og at det samtidig er trygt å bruke.

Kan Teosyal være noe for deg?

Teosyal har utviklet et bredt spekter av fillere og hudforyngende produkter med ulike egenskaper. De ulike skjønnhetsproduktene utfyller hverandre slik at behandlingen kan skreddersys til dine ønsker og behov.

Behandling med filler eller mesoterapi hos Teosyal kan være nyttig dersom du ønsker:

 • å redusere rynker og linjer i ansiktet
 • et hudforyngende program
 • å gjenvinne mykhet og fylde i leppene
 • større lepper med økt volum
 • mer markert kinnparti eller hakeparti
 • å redusere mørke ringer under øynene

Redusere rynker og linjer i huden

Endringer i huden i form av rynker, furer og linjer oppstår hos alle som en naturlig del av aldringsprosessen. Dette skyldes at huden mister en del av sin elastisitet, samtidig som volum og spenst i vevet under huden avtar.

Selv om alderforandringene oppstår hos alle etter hvert, er det mange som ønsker å redusere og utsette disse endringene. Det finnes nå en rekke skjønnhetsbehandlinger som reduserer og motvirker rynker og som gjenvinner spenst og elastisitet i vevet under huden. Blant de mest effektive og populære er såkalte fillere. Fillere fra Teosyal benytter naturlig hyaluronsyre til å øke volum og spenst i vevet under huden, noe som gjør at huden blir strammere og rynkene avtar.

Behandling av leppene med Teosyal

Fyldige og myke lepper har alltid vært et skjønnhetsideal. Ikke alle er født med store, fyldige lepper. I tillegg kan volumet avta etter hvert som man blir eldre.

Dersom du ønsker å gjennvinne leppenes fyldighet, eller dersom du rett og slett ønsker større lepper, kan injeksjon med filler være en egnet behandling. Teosyal har flere produkter som er spesialdesignet til behandling av lepper, det mest kjente er Teosyal Kiss. Ved å sprøyte filler inn i leppene kan man gjøre leppekonturen mer markert og man kan øke leppevolumet.

Volumbyggende fillere

Enkelte er født med kinnbein eller hakeparti som er mindre fremtredende enn de ønsker. Andre opplever at kinnregionen blir mer innsunket etter hvert som man blir eldre.

Spesialdesignede fillere blant annet fra Teosyal vil kunne øke volumet i disse regionene og være et egnet alternativ til operasjon og innsetting av hakeimplantat og kinnimplantat.

Ringer under øynene

Mange opplever at det utvikler seg mørke ringer under øynene som gjør at man ser mindre opplagt ut. Teosyal Redensity II er en spesiallaget filler som kan redusere mørkheten og gjøre at du ser mer våken og opplagt ut.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår behandlingen?

TEOXANE forhåndsgodkjenner alle klinkker som ønsker å tilby deres produkter. Dette sikrer at du får behandling av kvalifisert helsepersonell, det vil si lege, tannlege eller kosmetisk sykepleier.

Før benandlingen starter er det viktig at du har hatt en samtale med terapeuten, slik at dere sammen kan finne ut hvilke produkter du kan ha nytte av, og slik at du er klar over fordeler og ulemper med behandlingen.

Selv om de fleste opplever sprøytestikkene i forbindelse med injeksjon av fillere som relativt uproblematisk, kan behandlingen oppleves som ubehagelig eller noe smertefull av noen. For å redusere ubehaget benytter mange klinikker bedøvende kremer før de begynner selve behandlingen. I tillegg inneholder mange av produktene fra Teosyal lokalbedøvelse i selve sprøyten. De fleste tolererer derfor sprøytene svært godt.

Selve prosedyren hvor terapeuten sprøyter filleren inn under huden tar vanligvis fra noen minutter til 1 time. Dette avhenger først og fremst av hvor stort område eller hvor mange områder du ønsker å behandle.

(Tjenester / behandlinger)

Etter behandling med Teosyal

Det er i praksis ingen nedetid etter behandling med fillere eller skjønnhetsprodukter fra Teosyal. Det vil si at du fortsette med daglige aktiviteter rett etter du forlater klinikken. Det er derimot ikke veldig uvanlig å oppleve noe rødhet, hevelse og småblødninger etter sprøytestikkene. Det er derfor lurt å ikke planlegge behandlingen like før du skal delta på en spesiell anledning hvor du ønsker å se mest mulig fresh ut.

Som etter behandling med andre fillere anbefales det at du ikke utsetter huden for soling den første tiden i etterkant, da solen kan irritere huden og øke hevelsene. I tillegg bør du avstå fra andre kosmetiske behandlinger som laser og ansiktsoperasjoner den første tiden.

(Tjenester / behandlinger)

Hvor raskt ser man effekt av behandlingen?

Teosyal fillere gir som andre fillere umiddelbar effekt i området som behandles. Du vil straks oppleve utglatting av rynker og linjer, økt volum og spenst i huden og mer ungdommelig utseende.

Det endelige resultatet kan derimot forventes først etter et par uker, siden det kan ta noe tid før hevelse og rødhet i huden er opphøret.

Hvor lenge varer effekten av Teosyal?

Teosyal produktene er bearbeidet på en måte som skal stabiliserer hyaluronsyren og gir den økt varighet Dette gjør at Teosyal fillere varer i snitt 6-18 måneder mot ca 9-12 måneder hos enkelte av konkurrentene. Den økte varigheten ved Teosyal gjør at du ikke trenger påfyll av filler like ofte.

Hvilke fordeler gir behandling med Teosyal?

Teosyal har etter hvert blitt en av de aller mest populære skjønnhetsproduktene på markedet i Norge, spesielt innen behandlinger som mesoterapi og filler. Dette skyldes at produktene har dokumentert effekt og at de gir svært lav risiko for bivirkninger. Blant de viktigste fordelene:

 • Teosyal fillere er blant de hyaluronsyrebaserte produktene som har lengst effekt. Varigheten på Teosyal fillere angis til å være fra ca. 1-2 år avhengig av hvilken behandling du tar.
 • Teosyal har vært benyttet på svært mange pasienter i svært mange år, TEOXANE oppgir at de per i dag har utført snart 20 millioner injeksjoner. Dette sikrer at man har betydelig med erfaring og data som kan dokumentere både behandlingseffekt og trygghet.
 • TEOXANE autoriserer klinikkene som tilbyr deres produkter på forhånd. Dette sikrer deg at du får "ekte vare" og behandling hos kvalifisert personell.
 • Teosyal benytter hyaluronsyre som er nærmest identisk til den som finnes i kroppen din fra før.
 • Produkter fra Teosyal inneholder bedøvelsesmiddel (lidokain) som gjør behandlingen mest mulig komfortabel for deg.
 • Teosyal er FDA godkjent.

Hvilke ulemper gir behandling med Teosyal?

Teosyal er blant de fillerne som har vært mest anvendt og har vært lengst på markedet (fra 2003). Juvederm og Restylane har likevel vært lengre i bruk og benyttet på flere personer.

Hvem kan utføre behandlingene med Teosyal?

TEOXANE krever å forhåndsgodkjenne private klinikker som ønsker å tilby Teosyal produkter. Slik sikrer TEOXANE at du som kunde får "ekte vare" og ikke et falskt produkt. I tillegg kan kan du være trygg på at det er kvalifisert helsepersonell som utfører behandlingen.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal produkter

Teosyal har en rekke ulike fillere og andre hudprodukter. De ulike skjønnhetsproduktene utfyller hverandre og sikrer at du kan få en skreddersydd behandling som dekker dine ønsker og behov i størst mulig grad.

Blant de mest kjente produktene fra Teosyal er:

Dersom en klinikk registrert på HelseSmart.no tilbyr Teosyal filler uten å opplyse hvilken, finner du filleren under "Teosyal generell".

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Kiss

Teosyal Kiss er en spesialdesignet filler fra Teosyal som er laget for behandling av leppene. Filleren benyttes dersom du ønsker å

 • gjenvinne fylde og mykhet i leppene
 • fremheve leppekonturen
 • få større lepper med økt volum
 • behandle linjer og rynker omkring munnen

Varigheten av behandlingen er like lang eller lengre enn de fleste konkurrentene, det vil si ca 12 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal First Lines

Teosyal First Lines er en filler som er spesiallaget for å glatte ut og fjerne de finere rynkene og linjene i huden. Filleren kan også brukes på lepper dersom man ikke først og fremst er ute etter leppeforstørrelse, men heller endret leppekontur.

Ved ønske om leppeforstørrelse anbefaler Teosyal heller Teosyal Kiss.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Deep Lines

Teosyal Deep Lines er en filler som er designet til å glatte ut de dypere rynkene og linjene, som smilerynken eller nasolabial folden fra nesevingen til munnviken. Varigheten av behandlingen er ca 12 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Global Action

Teosyal Global Action er en filler som er designet til å fylle de mellomstore rynkene og furene som oppstår etter hvert som huden blir eldre. Variheten på Teosyal Global action er omtrent 9-12 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Ultra Deep

Teosyal Ultra Deep er den nest mest "intense", volumgivende filleren fra Teosyal (etter Teosyal Ultimate).

Ultra Deep er en filler som er designet til å gi volumoppbygging i ansiktsregionen, gi konturendringer i ansiktet og behandle dype rynker i områder med tykkere hud.

Varigheten av Teosyal Ultra Deep er ca 12 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Ultimate

Teosyal Ultimate er den mest "intense", volumgivende og langvarige filleren fra Teosyal. Ultimate er en filler som er spesialdesignet til å gi økt volum i områder som kinnbein, hakepartiet og tinningregionen. Varigheten av Teosyal Ultimate er inntil hele 18 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Touch Up

Teosyal Touch Up er en filler fra Teosyal som er laget for deg som ønsker et lite påfyll etter en tidligere behandling. Filleren er spesielt godt egnet til småjusteringer i ansiktsregionen.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Redensity I

Teosyal Redensity I er et produkt fra Teosyal som gir en generell hudforyngelse og revitalisering av huden.

Produktet bygger på mange av de samme prinsippene som Restylane Skinbooster og Juvederm Hydrate og fungerer mer som mesoterapi enn som klassisk filler. I tillegg til å tilføre huden fuktighet innenfra, innenfra inneholder Teosyal Redensity I også vitaminer, antioksidanter og aminosyrer.

Teosyal Redensity I har best effekt gjennom en behandlingsserie på tre behandlinger med noen ukers mellomrom.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal Redensity II

Teosyal Redensity II er et produkt fra Teosyal som er spesiallaget til å fjerne mørke ringer rundt øynene. Varigheten av behandlingen er ca 12-14 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal RHA

Teosyal RHA skiller seg fra andre fillere og produkter fra Teosyal ved at hyalonsyren i RHA produktene er spesiallaget til å behandle områder av huden med stor bevegelighet. RHA egner seg til injeksjon omkring munnen, kjeveområdet, smilerynken, pannen og rynker rundt øynene.

Teosyal RHA kommer i fire ulike produkter, Teosyal RHA 1, 2, 3 og 4.

(Tjenester / behandlinger)

Teosyal PureSense

Teosyal PureSense er de samme Teosyal produktene som nevnt over, men med innebygget bedøvelsesmiddel (lodicain). Ved å plassere lokalbedøvelse i samme spøyte som skjønnhetsproduktene oppnår Teosyal en mindre ubehagelig behandling for deg.

ANNONSE