ANNONSE

Hakeimplantat

Hakeimplantat er en kosmetisk operasjon hvor kirurgen gjør haken mer fremtredende ved å legge inn et implantat av silikon eller annet materiale.

Motivasjonen til innsetting av hakeimplantat kan være at man har en liten eller tilbaketrukken hake, eller at man ønsker å forbedre proporsjonene i ansiktskonturen.

Hakeimplantat
Illustrasjon: Hakeimplantat
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hakeimplantat»

Hvorfor hakeimplantat?

Forstørrelse av haken med implantat er et relativt lite kosmetisk inngrep i ansiktet som samtidig kan være svært effektiv for mange pasienter. Endring av hakens projeksjon vil påvirke ansiktsprofilen og harmonien i ansiktets proporsjoner. For eksempel vil en liten hake kunne gjøre at nesten fremstår større enn man ønsker.

De vanligste årsakene for operasjon med hakeimplantat inkluderer:

  • Forbedre harmonien i ansiktet ved å tilpasse hakens proposjoner til resten av ansiktet
  • Utbedre en liten eller tilbaketrukken hake
  • Forbedre konturen på underkjeven
  • Redusere inntrykket av dobbelthake
(Tjenester / behandlinger)

Hvordan utføres operasjon med hakeimplantat?

Operasjon med innlegging av hakeimplantat gjøres vanligvis poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem allerede samme dag. Selve inngrepet tar vanligvis ca. 1 time, men dersom du skal utføre andre inngrep i samme, seanse vil operasjonen ta lengre tid.

Hakeimplantatet kan legges inn gjennom et snitt på innsiden av munnen like nedenfor underleppen, eller via et snitt i huden ca 1 cm nedenfor underleppen.

  • Fordelen ved å lage snittet på innsiden av munnen er at operasjonen blir gjort uten utvendige arr. Ulempen er at denne metoden gir noe økt risiko for nedsatt følelse i underleppen og hakeregionen, en effekt som kan være midlertidig eller vedvarende.
  • Fordelen med å lage snittet i huden er at risikoen for å skade nerven som forsyner underleppen og haken er mye mindre.

Vanligvis brukes implantater laget av silikon, disse kan festes under benhinnen slik at implantatet ligger stabilt uten å bevege seg. De senere årene er det også kommet implantater som er laget i porøst materiale slik at blodårer og kroppens eget vev kan vokse inn i implantatet for enda bedre stabilitet.

Etter operasjonen lukkes snittet i huden med tråd og haken bandasjeres.

(Tjenester / behandlinger)

Etter operasjonen

Operasjon og innlegging av hakeimplantat er et relativt lite inngrep med forholdsvis kort nedetid. For best mulig resultat er det viktig at du følger instruksjonene og rådene fra plastikkirurgen og klinikken som behandlet deg.

Det kan være at kirurgen anbefaler at du holder deg til flytende føde de første par dagene. Det er vanlig å oppleve litt hevelse og blåmerker i operasjonsområdet som oftest går tilbake etter et par uker. For å unngå unødig hevelse og for å beskytte implantatet er det viktig at du ligger med hodet høyt og ansiktet opp i denne perioden.

Du kan vanligvis gå tilbake til arbeid etter 1-2 uker. Det endelige resultatet kan man forvente etter noen uker til 2 måneder.

Hvor lenge varer hakeimplantatet?

Hakeimplantatet er konstruert for å vare resten av livet ditt. Til tross for at aldersforandringer vil påvirke resten av ansiktet ditt, vil hakekonturen i prinsippet være permanent.

Det finnes derimot en liten risiko for at skade mot ansiktet kan skade elller påvirke implantatet.

(Tjenester / behandlinger)

Andre metoder for hakeforstørrelse

Hakeplastikk hvor man setter inn hakeimplantat er den mest brukte metoden for å gjøre haken større og mer fremtredende. I enkelte tilfeller kan man gjøre haken større ved hjelp av fillere, men i motsetning til ved hakeimplantat gir bruk av fillere bare en midlertidig endring.

Noen klinikker tilbyr også plastisk kirurgi som hakeforstørrelse ved benforflytning, men denne metoden er mindre brukt enn de to andre.

ANNONSE