ANNONSE

Halsløft

Halsløft er en kosmetisk operasjon som glatter ut rynker og furer og strammer opp løs hud omkring underkjeven og på halsen.

Halsløft
Illustrasjon: Halsløft
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Halsløft»

Hvem egner seg for halsløft?

Huden gjennomgår endringer etter hvert som vi blir eldre, det oppstår rynker og furer og i enkelte områder kan huden henge ned som små poser. Disse aldersforandringene rammer tidligst huden på områder som utsettes for sollys, slik som på ansiktet og halsen. På halsen er det også vanlig at det danner seg langsgående strenger under huden.

Dersom de mest uttalte aldersforandringene rammer halsen din fremfor ansiktet og pannen, kan et halsløft være det best egnede inngrepet for deg.

Spesielt er halsløft egnet til behandling av:

  • Overflødig og slapp hud omkring underkjeven og halsen, såkalt "kalkunhals"
  • Langsgående strenger på halsen

Ideelle kandidater for halsløft er menn og kvinner:

  • mellom 40 og 80 år
  • med solskadet og rynkete hud på halsen
  • med dobbelthake eller trippelhake
  • med kalkunhals (løs, og slapp hud på halsen)
  • med overflødig hud og fett omkring underkjeven
  • med overflødig hud på halsen

Dersom du har et hudoverskudd med hengende hud og rynker også i ansiktet, kan plastisk kirurgi som ansiktsløft være bedre egnet.

(Tjenester / behandlinger)

Hva gør kirurgen ved et halsløft?

Halsløftet er en litt mindre omfattende operasjon enn det tradisjonelle ansiktsløftet. Selve operasjonen foregår oftest i lett narkose, men kan også utføres i lokalbedøvelse. Inngrepet tar vanligvis 2-3 timer.

Plastikkirurgen utfører vanligvis inngrepet ved å legge små snitt i huden bak ørene og et lite snitt i huden under haken. Deretter løsner kirurgen huden fra underliggende muskulatur (platysma) og strammer opp muskler og bindevev. Deretter strammes huden og overflødig hud skjæres bort.

I mange tilfeller vil kirurgen anbefale å supplere halsløft med fettsuging av halsen for å fjerne lokaliserte fettansamlinger.

Hva skjer etter operasjonen?

I noen tilfeller vil det legges inn små plastrør eller dren som drenerer ut overflødig væske fra operasjonssåret. Kirurgen støtter og komprimerer halsen med en støttebandasje som hindrer unødig hevelse og blødning. Det er viktig at du har hodet høyt de første dagene og unngår betydelig fysisk aktivitet. Mange vil være borte fra jobb de første ukene.

Det kan ta inntil 6 måneder før "det endelige" resultatet er klart siden det ofte tar litt tid før hevelsen går helt tilbake og de små arrforandringene i huden blekner fullstendig.

Hvilke behandlinger kan være et supplement til halsløft?

  • Dersom du har overflødig fettvev under haken og på halsen, kan fettsuging av hake og halsregionen være et godt supplement for enda bedre resultat.
  • Dersom du har pigmentforandringer og litt grovere hud på halsen, kan behandling med laser eller kjemisk peeling gjøre huden glattere og mer ungdommelig.
(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE