ANNONSE

Trådløft

Trådløft er en kosmetisk operasjon som kan benyttes for å redusere begynnende aldersforandringer i ansiktet.

Metoden er et enklere, raskere og rimeligere alternativ enn tradisjonell ansiktsløftning.

Trådløft
Illustrasjon: Trådløft
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Trådløft»

Hva er trådløft?

Trådløft er en raskere og enklere kosmetisk operasjon for å motvirke begynnende aldringstegn i ansiktet og halsregionen sammenlignet med større inngrep innen plastisk kirurgi som ansiktsløft og mellomansiktsløft.

Inngrepet er egnet til behandling av begynnende hengende hud i ansiktet og kjevepartiet, og mindre rynker og furer i huden. Ved å feste deler av huden ved hjelp av innlagte tråder, oppnår kirurgen en replassering og løfting av huden som gir deg et yngre og mer ungdommelig preg.

Siden trådløft er en betydelig mindre omfattende operasjon enn ansiktsløftning, er både arrdannelse, tilhelingstid og risiko for bivirkninger også lavere. Behandlingseffekten og varigheten av trådløft anses derimot som laver enn ved ansiktsløft.

(Tjenester / behandlinger)

Hvem egner seg for trådløft?

Trådløft kan være et alternativ hos personer som har begynnende små aldersforandringer i ansiktet i form av at huden har begynt å synke, men hvor hudoverskuddet og rynkene fremdeles er begrensede. De fleste som behandles med trådløft er kvinner eller menn mellom 30-50 år.

Spesielt kan trådløft være et aktuelt inngrep dersom du:

  • Har slapp eller hengende hud i kinnregionen, i kjevepartiet eller på øvre del av halsen.
  • Har begynnende rynker og furer omkring kinn og mellom nese og munn
  • Ikke ønsker å gjennomgå en større operasjon med lengre tilhelingstid
  • Ikke har for stort hudoverskudd eller for slapp hud

Det er derimot verdt å merke seg at effekten på aldringstegn i ansiktet er mindre ved trådløft enn hva man kan forvente ved andre metoder som ansiktsløft og mellomansiktsløft.

Hvordan utføres trådløft?

Inngrepet ved trådløft gjeres poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem allerede samme dag. Vanligvis vil kirurgen utføre operasjonen i lokalbedøvelse, eventuelt med lett sedasjon. Operasjonen tar ca. 1-2 timer.

Under inngrepet vil plastikkirurgen gjennom svært små og diskrete snitt i huden føre inn tynne tråder under ansiktshuden. Snittene skjules vanligvis i hårlinjen. Trådene benyttes til å løfte huden tilbake opp i ønsket posisjon for å både løfte og stramme opp ansiktshuden. Vanligvis vil kirurgen legge inn alt fra 2-20 tråder, avhengig av hvort stor område som skal behandles.

Den andre enden av tråden festes i fastsittende strukturer i ansiktet slik at den nye posisjonen til ansiktshuden bevares. Siden det er vanlig at du er våken under inngrepet, kan du gjerne godkjenne resultatet underveis før kirurgen fester trådene. Straks trådene er på plass vil de skjules under huden. Siden kirurgen opererer gjennom svært små snitt i huden, er arrene vanligvis tilnærmet usynlige.

Tidligere benyttet man permanente tråder som ikke ble brutt ned. I dag benyttes oftest nedbrytbare tråder som inneholder stoffer som stimulerer huden til å danne nytt bindevev slik at resultatet skal bli mer permanent selv om trådene forsvinner.

(Tjenester / behandlinger)

Etter behandlingen med trådløft

Det er viktig at du følger instruksjoner og råd fra kirurgen og klinikken som behandlet deg.

Trådløft er betydelig mindre omfattende enn andre ansiktsoperasjoner. Hevelse og blåmerker i huden er vanligvis svært begrenset og vanligvis helt borte allerede etter noen dager.

For å sikre raskest mulig tilheling kan det være lurt å begrense bruk av ansiktsmuskulaturen de første dagene. Det vil si at du bør begrense snakking i tillegg til at føde bør tas inn med sugerer det første døgnet. De første 1-2 dagene bør du holde hodet høyt for å unngå unødig hevelse. Du kan regne med å gjenta normale aktiviteter etter 2-3 dager.

Kirurgen vil vanligvis gjerne anbefale at du tar det litt rolig de første 10-14 dagene etter operasjonen, inntil resultatet har satt seg. Unngå ansiktsmassasje de første 3 ukene.

Forventet varigheten av behandlingen er gjerne 1-3 år.

Varmpyrbehandling

Komplikasjoner til trådløft

Trådløft anses som en liten og relativt risikofri kosmetisk operasjon. Ingen operasjoner er derimot helt uten risiko. Bivirkninger og komplikasjoner som kan oppstå som følge av trådløft inkluderer:

  • Synlige tråder. Dersom du har for tynn hud, eller dersom kirurgen er uheldig med inngrepet, kan trådene bli synlige etter inngrepet. Dette er derimot sjeldent forekommende.
  • Hevelse etter operasjonen. De fleste opplever lettgradig hevelse de første dagene etter operasjonen. Ved betydelig hevelse bør du kontakte lege.
  • Nedsatt følelse i ansiktet. Følelsesendringer forsvinner gjerne i løpet av den første uken. Hvis ikke bør du kontakte lege.
  • Brudd eller bevegelse av trådene. I sjeldne tilfeller kan tråden løsne, ryke eller flytte på seg. I så fall må du legge inn en ny tråd.
  • Allergisk reaksjon på bedøvelsen. Allergisk reaksjon på bedøvelsen er sjeldent, spesielt siden narkose ikke er nødvendig ved trådløft.
  • Infeksjon eller blødning. Alle infeksjoner innebærer en viss risiko for blødning eller infeksjon.
ANNONSE