ANNONSE

Mellomansiktsløft

Mellomansiktsløft er en kosmetisk operasjon som er litt mindre omfattende enn tradisjonelt ansiktsløft. Ved mellomansiktsløft løfter kirurgen huden omkring kinn, nese og munnviker.

Inngrepet egner seg først og fremst dersom du har slapp eller rynkete hud i ansikten, mens huden på halsen i større grad er stram og rynkefri.

Mellomansiktsløft
Illustrasjon: Mellomansiktsløft
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Mellomansiktsløft »

Hvem passer for behandling med mellomansiktsløft?

Huden mister etter hvert noe av sin elastisitet og det oppstår rynker, furer og hengende hud. Ansiktet er spesielt utsatt siden det er mye eksponert for solstråler. Andre faktorer som bidrar til at huden eldes er alkohol, røyk, dårlig kost og genetiske faktorer.

Mellomansiktsløft kan være et godt alternativ for dem som ønsker et mer ungdommelig utseende ved å redusere rynker og furer i ansiktet og løfte hengende kinnposer og nedsunket kinnvev, men som ønsker et mindre inngrep enn ved plastisk kirurgi som tradisjonelt ansiktsløft.

Mellomansiktsløft er noe mer vanlig blant yngre personer, fra 30-40 års alder. Spesielt kan denne behandlingen være et alternativ for dem som har størst utfordring med aldersforandringer i den midtre del av ansiktet, mens halsen er strammere og uten betydelige alderstegn.

Dersom du i tillegg har hengende hud og mye rynker på halsen vil gjerne en tradisjonell ansiktsløftning være et bedre alternativ. Dersom du først og fremst har utfordringer i pannen eller på halsen, kan henholdsvis panneløft eller halsløft være best egnet.

Hvordan foregår mellomansiktsløft?

Selve operasjonen tar ca 1-1,5 timer. Plastikkirurgen utfører gjerne behandlingen ved å lage små snitt i munnen over hjørnetennene og i tillegg et lite snitt over hårfestet i tinningområdet. Dette gjør at arrforandringene blir mindre enn ved vanlig ansiktsløftning.

Kirurgen løsner kinnområdet fra undeliggende strukturer og hever hud og underhud tilbake i "opprinnelig" høyde. Dette gir strammere hud og fjerner hengende kinnposer.

Operasjonen ved mellomansiktsløft er et mindre inngrep enn ved tradisjonelt ansiktsløft, dette gjenspeiles også ved kortere tilhelingstid og mindre arrforandringer etter operasjonen.

Inngrepet gjøres poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem allerede samme dag.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE