ANNONSE

Plastikkirurg

Under konsultasjon hos plastisk kirurg vil du og legen diskutere hvilke ønsker og målsetninger du har, og finne den eller de behandlingene som er best egnet for å innfri disse ønskene.

Plastikkirurg
Illustrasjon: Plastikkirurg
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Plastikkirurg»

Hva er plastisk kirurgi?

Plastikkirurger er spesialister innen plastisk kirurgi. Mange forbinder plastikkirurger med leger som hovedsakelig driver med kostmetisk kirurgi som brystforstørring, bukplastikk, neseoperasjoner og intimkirurgi.

Mange plastikkirurger driver med kostmetiske behandlinger, men i tillegg er behandling av medfødte misdannelser, rekonstruksjon etter ulykker og sykdommer og operasjon av brannskader.

(Tjenester / behandlinger)

Forberedelse til konsultasjon hos plastisk kirurg

Før du møter plastikkirurgen er det viktig at du har tenkt nøye gjennom hvilke endringer du ønsker å oppnå gjennom plastisk kirurgi. I tillegg er det nødvendig at du opplyser kirurgen om du generelle helsetilstand og eventuelle tidligere sykdommer eller skader. Du bør derfor forberede deg litt på konsultasjonen, blant tingene du bør tenke gjennom inkluderer:

 • Gjør research om behandlingen(e) du vurderer å gjennomgå. Jo bedre forberedt du er, jo enklere er det å finne behandlingen som er best egnet for dine ønsker.
 • Skriv ned eventuelle spørsmål du måtte ha, slik at du kan få svar på disse når du møter kirurgen.
 • Noter ned eventuelle tidligere sykdommer og medisiner du bruker. Det kan også være lurt å skrive ned eventuelle medisiner som ligger i familien.

Under konsultasjonen hos plastikkirurgen

Konsultasjonen hos plastikkirurgen er en toveis samtale. Under konsultasjonen skal du skal få svar på eventuelle spørsmål du måtte ha, og få avklart hvilke behandling som er best egnet for å etterleve dine ønsker og målsettinger. Samtidig er det avgjørende at kirurgen får presis informasjon fra deg, for å veilede deg i valg av behandling.

Etter konsultasjonen er ferdig bør du ha fått avklart om:

 • Plastisk kirurg er det rette alternativet for deg
 • Hvilken opearsjon som i så fall er den best egnede

Dette er det vanlig å diskutere med plastikkirurgen

Under samtalen med plastikkirurgen er det vanlig at følgende temaer blir tatt opp:

 • Hva ønsker du å endre med kroppen din, og hvorfor ønsker du denne endringen?
 • Hvilke oppfatning av har du av kroppen din nå, og hvordan tror du at denne oppfatningen vil endre seg etter operasjonen?
 • Hvilke målsetninger ønsker du å oppnå gjennom operasjonen?
 • Hvilke plastikkirurgiske inngrep kan hjelpe deg å oppnå disse målsetningene?
 • Hva innebærer behandlingen (inkludert bedøvelse/anestesi, selve operasjonen og tilhelingstiden etterpå)
 • Hvilke komplikasjoner kan forekomme?
 • Hvordan er din generelle helse og hvilke tidligere sydkommer har du?

Undersøkelse hos plastisk kirurg

Etter samtalen er det vanlig at kirurgen undersøker kroppen din. Dette er nødvendig for at kirurgen skal kunne gjøre seg opp en mening om hvilke behandling som er best egnet, og hva du kan forvente ut av en plastisk operasjon. Ofte vil kirurgen ta bilder av den delen av kroppen din som skal opereres, slik at man kan sammenligne disse med resultatet etter operasjonen.

Pris for plastisk operasjon

Etter at du og kirurgen har avklart hvilke ønsker og målsettinger du har, kan kirurgen komme med en anbefaling om hvilke inngrep som eventuelt er egnet til å etterleve disse ønskene. Han eller hun vil også informere deg om pris for det eller de inngrepene som kan være aktuelle.

Etter konsultasjonen

Før du avtaler sted og tid for operasjon, er det derimot lurt at du tenker gjennom om du ønsker å gjennomføre behandlingen hos denne legen og ved denne klinikken. Spørsmål det kan være nyttig å stille seg inkluderer:

 • Virker kontoret rent, organisert og profesjonelt?
 • Er kontorpersonalet imøtekommende og hyggelige?
 • Oppnår du en god kontakt med kirurgen?
 • Forstår kirurgen fullt og helt dine ønsker og målsetninger?
 • Har kirurgen god erfaring og positive tilbakemeldinger for inngrepet som dere planlegger?

Når konsultasjonen går mot slutten vil du og kirurgen gjerne avklare om dere har funnet en behandling som er egnet for deg. Dersom dere har funnet et inngrep som kan bidra til å innfri målsetningene dine, vil dere gjerne avtale en dato for inngrepet. Dersom det er snakk om et lite inngrep, kan det i noen tilfeller gjøres samme dag.

ANNONSE