ANNONSE

Seteplastikk

Seteplastikk er operasjon hvor kirurgen fjerner overflødig hud i seteregionen (rumpen). Seteplastikk gjøres ofte i kombinasjon medl lårplastikk hvor hudoverskudd både på låret og rumpen fjernes i samme seanse.

Hensikten med seteplastikk er å oppnå strammere hud på rumpen og mer ungdommelig kroppsfasong.

Seteplastikk må ikke forveksles med Brazilian butt lift, hvor man forstørrer rumpen ved fettransplantasjon.

Seteplastikk
Illustrasjon: Seteplastikk
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Seteplastikk»

Hvorfor seteplastikk?

Etter hvert som vi blir eldre taper huden gradvis noe av sin elastisitet, huden blir derfor slappere, det oppstår rynker og huden kan utvikle hengende folder. Spesielt utsatt er man dersom man gjennomgår store vektendringer, stor vektnedgang gir ofte et hudoverskudd flere steder på kroppen, også på rumpen.

Seteplastikk er en behandling spesielt egnet for å fjerne et hudoverskudd på rumpen.

Dersom du primært ønsker en fyldigere rumpe kan fettransplantasjon av rumpen, såkalt brazilian butt lift, være den best egnede behandlingen.

Dersom du først og fremst plages av for mye fettvev, mens huden er stram og elastisk, kan fettsuging av rumpen derimot være den best egnede behandlingen.

Hvem egner seg til seteplastikk?

Dersom du plages med overflødig hud i seteregionen, kan du være en god kandidat for seteplastikk.

Som ved alle operasjoner er det viktig at du har god fysisk og psykisk helse. Spesielt kan det være at du er uegnet til operasjonen eller at du bør utsette den dersom du:

  • Har kronisk sykdom. Kronisk sykdom som diabetes og hjerte og karsykdom øker risikoen for komplikasjoner under inngrepet.
  • Ikke har stabil vekt. Dersom du planlegger å gå ned i vekt, eller dersom du planlegger å bli gravid, bør du gjerne utsette operasjonen inntil vekten din vil være stabil. Spesielt vil større vektnedganger etter operasjonen kunne tilbakestille noe av operasjonsresultatet.
(Litteratur)

Hvor varig er seteplastikk?

Huden og eventuelt fettvevet som er fjernet i forbindelse med seteplastikk er fjernet for godt. Det betyr derimot ikke at rumpen eller kroppen ellers, ikke lengre påvirkes av videre aldringstegn eller eventuelle vektendringer. For best mulig resultat er det viktig med sunn livsstil, mosjon og at du har mest mulig stabil vekt etter operasjonen.

ANNONSE