ANNONSE

Brazilian butt lift

Brazilian butt lift er et kosmetisk inngrep som øker størrelsen og spensigheten i rumpen samtidig som man fjerner uønsket fettvev fra andre deler av kroppen.

Behandlingen er en av de aller mest populære formene for fettransplantasjon, også i Norge.

Brazilian butt lift
Illustrasjon: Brazilian butt lift
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Brazilian butt lift»

Hva er brazilian butt lift?

Rumpeforstørrelse med eget fett ble først utført i 1987, og har siden den gang blitt et stadig mer populært inngrep. Å få rumpen forstørret var tradisjonelt mest etterspurt i Brasil, derav kalles et slikt inngrep gjerne for «Brazilian butt lift» eller BBL.

Brazilian butt lift er nå det mest populære inngrepet innen plastisk kirurgi som er egnet til å forbedre utseende av rumpen. Under inngrepet vil plastikkirurgen først gjennom fettsuging hente fra mage, hofte eller lårene dine, for så å injisere fettet tilbake til rumpen din. Effekten av behandlingen er at rumpen din blir fyldigere og mer spretten. Samtidig oppnår du slankere midje, hofter eller lår.

Brazilian butt lift er først og fremst egnet dersom du ønsker en fyldigere og mer sexy rumpe, men uten at rumpen er svært hengende eller har mye slapp hud. Dersom du har for mye slapp hud eller rumpen henger i for stor grad, bør du heller behandles med seteplastikk eller rumpeløft. Etter at du har gjennomgått seteplastikk, kan du eventuelt gjøre rumpen fyldigere ved Brazilian butt lift senere.

Dersom du ønsker å øke størrelsen på rumpen spesielt mye, eller dersom du ikke har tilstrekkelig mengde fettvev andre steder på kroppen som kan benyttes til å gjøre rumpen større, kan kirurgen benytte implantat i steden for ditt eget fettvev.

(Tjenester / behandlinger)

Egner du deg til brazilian butt lift?

Brazilian butt lift er de senere årene blitt en av de aller mest populære kosmetiske behandlingene i Norge. Metoden er et relativt lite inngrep som kan ha stor effekt på rumpens utseende, samtidig som du får fjernet fettvev fra mage, hofter eller lår. Behandling med brazilian butt lift kan være egnet for deg dersom du:

  • Ønsker en større rumpe. Under inngrepet vil plastikkirurgen øke volumet og fylden av rumpen din ved å benytte ditt eget fettvev. Kirurgen kan bestemme hvor på rumpen fettet skal plasseres, dette gjør at rumpen din kan få en spretten og kosmetisk tiltalende form.
  • Ønsker en forbedret nedre kroppsfasong. Under inngrepet vil rumpen få en mer kosmetisk tiltalende fasong. I tillegg fjernes fettvev fra mage, rygg eller hofter. Totalresultatet er at du får en mer feminin og flott kroppsfasong.
  • Har nok fettvev andre steder. Fettet som skal flyttes til rumpen må hentes fra andre steder på kroppen din. Vanligvis hentes fettet fra hoftene, magen eller lårene. Etter at fettet er hentet ut ved fettsuging, utføres en preparering og seleksjon av fettet som gjør at kirurgen vanligvis må hente ut 3-4 ganger så mye fett som man trenger til injeksjon i rumpen. Dersom du ikke har tilstrekkelig mengde fettvev ellers på kroppen, vil ikke fettransplantasjon være den best egnede metoden for deg.
  • Har god helse. God helse, både fysisk og psykis, er avgjørende for at inngrepet skal bli vellykket. Dersom du har kroniske sykdommer som diabetes og hjerte og karsykdom, øker risikoen for komplikasjoner.
  • Ikke har for mye hengende hud. Dersom du har mye hengende hud, vil det kosmetiske resultatet av brazilian butt lift ikke bli optimalt. I så fall bør du heller gjennomgå seteplastikk for å fjerne overflødig fettvev og hengende hud i forkant.
  • Ikke røyker. Røyking forsinker tilhelingen og øker risiko for komplikasjoner. I det minste er det nødvendig at du ikke røyker et par uker før operasjonen og inntil tilhelingen er fullstendig i etterkant.
(Tjenester / behandlinger)

Hvordan utføres brazilian butt lift?

Brazilian butt lift er en form for fettransplantasjon eller lipofilling hvor kirurgen flytter fettvev fra et sted til et annet sted på kroppen. Inngrepet består derfor i praksis av to behandlinger i samme seanse.

Første seanse innebærer at plastikkirurgen høster fettvev fra et annet sted på kroppen din. Dette gjøres ved skånsom fettsuging, hvor fettceller suges ut gjennom tynne plastrør. Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse, men kan også utføres i narkose. Vanligvis henter kirurgen fett fra magen, ryggen, hoftene (love handles) eller fra lårene, steder hvor mange opplever å ha for mye fettvev fra tidligere.

Fettet som er hentes ut må renses og selekteres. Slik kan kirurgen plukke ut fettvevet som har størst sjanse til å sette seg og bli værende på rumpen etter injeksjonen. Denne prepareringen og bearbeidingen gjør at man vanligvis må hente ut ca. 3-4 ganger så mye fett som det som kan føres tilbake til rumpen.

I siste delen av behandlingen fører kirurgen de bearbeidede fettcellene inn i flere utvalgte områder på rumpen din. Kirurgen gjør dette ved hjelp av tynne sprøyter, noe som gjør at risikoen for betydelig arrdannelse er svært lav. Også denne delen av inngrepet gjøres vanligvis i lokalbedøvelse.

Mot slutten av inngrepet pakkes både rumpen din og kroppsdelen som fettet er høstet i fra, inn i komprimerende bandasje. Slik unngår man unødig hevelse. Du kan vanligvis reise hjem allerede samme dag.

(Tjenester / behandlinger)

Hva skjer etter operasjonen?

Det er viktig at du følger rådene fra kirurgen som operererte deg. Dersom du ikke følger disse på en god måte, risikerer du at mye av fettvevet som er blitt flyttet faktisk går til grunne og forsvinner.

Etter operasjonen er det svært viktig at det ikke utøves trykk eller press på området som har mottatt fettcellene, det vil si rumpen. Dette betyr i praksis at du ikke bør sitte på rumpen de første 2-3 ukene etter operasjonen. Når kirurgen klarerer deg, kan du etter hvert begynne å sitte på en spesialpute med fasong som en smultring. Vanlig sitting uten denne puten kan du vanligvis gjenoppta etter ca. 8 uker.

Som følge av hensynet du må ta til sitting må mange ta fri fra jobben de første ukene, noe avhengig av hvilke type jobb du har.

Smerter er vanligvis ikke noe stort problem etter inngrepet, de fleste klarer seg med lette smertestillende medisiner de første dagene etter operasjonen.

De fleste kan gjennoppta lette daglige aktiviteter ca. 1 uke etter inngrepet.

Som ved fettsuging ellers, er det viktig med kompresjonsbehandling av området som er blitt fettsuget de første 3-6 ukene for best mulig resultat og minst mulig hevelse.

Hvor lenge varer effekten av brazilian butt lift?

Operasjonen regnes i utgangspunktet som permanent da de fleste fettcellene som overføres vil festes til området de settes inn. Noe av fettvevet som injiseres vil likevel elimineres av kroppen. I tillegg vil selvsagt fettvevet som er blitt transplantert være påvirkelig ved eventuelle senere vektendringer, det vil si at dersom du går opp i vekt vil rumpen bli større, og dersom du går ned i vekt vil rumpen bli mindre.

Andre metoder for rumpeforstørrelse

Rumpeforstørrelse kan også gjøres ved å operere inn implantater, såkalte gluteal implantater. Rumpeforstørrelse med implantater kan være et alternativ for dem som ønsker en større og mer fyldig rumpe, men som ikke har tilstrekkelig fettvev andre steder på kroppen til å gjennomføre fettransplantasjon.

Hva er fettransplantasjon eller lipofilling?

Fettet i kroppen har mange viktige funksjoner, også en viktig kosmetisk effekt. Riktig mengde fett under huden gir et glatt og spenstig utseende som forbindes med ungdommelighet. Fettet er også viktig for figurforming og spiller en viktig rolle blant annet for å gi fylde og volum av bryster og rumpe.

Fettransplantasjon eller lipofilling kan gi økt fylde og spenst i flere regioner som blant annet hake, kinnbein, lepper, underarm, bryst, rumpe, kjønnslepper og penis.

Ved fettransplantasjon henter kirurgen fett fra en del av kroppen som har for mye, oftest henter man fettvevet fra mage, hofter eller lår. I tillegg til å gi et varig resultat, gir fettransplantasjon derfor den fordelen at man får fjernet fett fra et område med "for mye" og satt inn fett på et område hvor man ønsker mer volum og spenstig utseende.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE