ANNONSE

Juvederm

Juvederm er en kjent serie med hudforyngende produktere. Blant de mest populære er fillere som glatter ut rynker i ansiktet, gir leppeforstørrelse og fremhever ansiktskonturer.

Fillerne fra Juvederm er såkalte hyaluronsyre baserte, det vil si at de benytter et volumbyggende stoff svært likt det som finnes naturlig i kroppen fra før.

Juvederm
Illustrasjon: Juvederm
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Juvederm»

Hva er Juvederm?

Juvederm er en serie med hudforyngende skjønnhetsprodukter. Juvederm serien er i likhet med Restylane og Teosyal trolig aller mest kjent for sine fillere, produkter som blant annet benyttes til å glatte ut rynker i ansiktshuden og til gi større lepper.

I likhet med Restylane inneholder Juvederm sukkermolekylet hyaluronsyre som har en unik væskebindende kapasitet. Faktisk kan dette sukkermolekylet binde over 1 000 ganger sin egen vekt i vann! Hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen til både mennesker og mange dyr, hvor stoffet blant annet bidrar til støtdemping, volum og elastisitet i vevet det befinner seg.

Nettopp fordi hyaluronsyre finnes naturlig i kroppen, er behandling med produkter som Juvederm forbundet med svært få allerigske reaksjoner eller andre bivirkninger.

Mange av Juvederm produktene inneholder i tillegg til hyaluronsyre også lokalbedøvelsesmiddelet lidokain. Dette gjør at behandlingen gir deg en umiddelbar bedøvende effekt mens man sprøyter inn filleren. Behandlingen er derfor svært godt tolerert og gir lite smerter eller ubehag.

Hvem egner seg til behandling med Juvederm?

Juvederm har flere populære skjønnhetsprodukter som blant annet kan hjelpe dersom du ønsker å

 • redusere rynker og andre aldersforandringer i huden
 • få større lepper elle mer markert leppekontur
 • påvirke ansiktskonturer omkring kinn og hake

Hudforyngende behandlinger med Juvederm

Etter som man blir eldre oppstår det uunngåelig aldersforandringer hos alle mennesker. Huden og støttevevet like under den mister noe av sin elastisitet, blir slappere og det oppstår etter hvert rynker og furer. I tillegg fremstår hudoverflaten gjerne tørrere og mindre ungdommelig enn tidligere.

Denne prosessen skyldes naturlige aldersforandringer som oppstår hos alle, men også gener og livsstilsfaktorer som soleksponering, røyking og kosthold spiller inn. Så selv om du har gode gener og har en sunn livsstil, vil huden etter hvert opparbeide seg aldersforandringer. Spesielt gjelder dette på soleksponerte områder som ansikt, hender, hals og utringningen.

Fillere som Juvederm serien inneholder blant annet det væskebindende og volumgivende sukkermolekylet hyaluronsyre. Ved å tilføre huden væske og volum gjenvinner den noe av sin tapte stramhet og elastisitet, samtidig som rynkene reduseres. De fleste klinikkene som tilbyr disse skjønnhetsbehandlingene anbefaler at du starter terapien tidlig for å unngå at det utvikler seg dypere furer i huden som vanskeligere lar seg behandle.

Hudforyngende fillere fra Juvederm kan i prinsippet behandle rynker og furer alle steder på kroppen. Det er likevel vanligst at man behandler følgende områder:

 • ansikt
 • hals
 • hender
 • utringningen

Leppeforstørrelse med Juvederm

Leppene ligger sentralt plassert i ansiktet, noe som gjør at de er iøynefallende får mye oppmerksomhet. I tillegg er leppenes form, fylde og volum tradisjonelt assosiert med skjønnhet, ungdommelighet og fruktbarhet.

Juvederm har flere produkter som er spesialdesignede til å fremheve leppekonturen og til å gi større, mer fyldige lepper. Spesielt gjelder dette produktene Juvederm Volbella og Juvederm Ultra Smile.

Optimalsering av ansiktskontur

Dersom du ønsker markerte kinnben, kompensere for innsunkne kinn eller ønsker å gjøre haken mer markert, kan behandling med spesialdesignede fillere som Juvederm Voluma være en nyttig og enkel behandling. Selv om terapien er midlertidig (effekten går ut etter ca 18 måneder), er behandling med volumbyggende fillere gjerne enklere enn operasjoner som hakeimplantat og kinnimplantat.

Forberedelser til behandling med Juvederm

Behandling med fillere godkjent av FDA og CE, det vil si at de er ansett som trygge metoder med lav risiko for bivirkninger og med dokumentert effekt. Selve behandlingssekvensen krever relativt få forberedelser, men det anbefales likevel at du tar enkelte forhåndregler.

Velg rett klinikk. Injeksjon med fillere krever utdannelse, kursing og ikke minst god erfaring. Klinikker i Norge har gjerne tilknyttet lege. Ofte utføres også selve behandlingen av legen, men i mange tilfeller er det kosmetisk sykepleier som står får selve injeksjonene. For å oppnå godt resultat og for å vite at det du får sprøytet inn under huden faktisk er den filleren du tror det er, anbefales det at du bruker klinikker med god erfaring og godt omdømme.

Dropp sminken. Det anbefales at du ikke benytter sminke på behandlingsdagen.

Ikke alle egner seg til behandling med fillere. Dersom du har noen av tilstandene under anbefales det at du avstår fra behandlingen, eller i alle fall diskuterer risiko og nytte med ansvarlig lege.

 • Arrdannelse. Dersom du har en hud som er disponert for å lage kraftige arr (hypertrofiske arr og keloid) bør du trolig avstå fra behandlingen.
 • Gravide og ammende. Kvinner som ammer eller er gravide bør som hovedregel ikke behandles.
 • Betennelse og infeksjon. Dersom du har betennelsestilstander eller infeksjon i huden, bør disse kureres før behandlingen.
 • Blodfortynnende medisiner. Dersom du bruker blodfortynnende medisiner øker risikoen for blødning under behandlingen.
(Litteratur)

Hvordan foregår behandlingen?

Filleren ligger i sterile sprøyter. Siden innholdet har konsistens som en myk gele, er det lett å sprøyte inn selv gjennom tynne nåler. Det gjør at behandleren kan benytte ekstra tynne og mindre traumatiske nåler, altså blir det mindre smerter og ubehag for deg.

Selv om mange typer fillere inneholder lokalbedøvelse er det flere klinikker som smører på bedøvende kremer i huden din før behandlingen starter. Dette gjøres for at du skal oppleve minst mulig ubehag under prosedyren.

Vanligvis tar én behandlingssekvens ca 30 minutter, men dette avhenger selvsagt av hvor stor del av huden som skal behandles, og om du skal behandle ett område eller flere.

Hvor raskt kommer behandlingseffekten?

Ved de fleste Juvederm behandlingene vil man se resultatet umiddelbart etter at produktet er sprøytet inn under huden. Filleren gir straks økt volum i vevet og glatter ut rynker og furer i huden. Det endelige resultatet lar derimot gjerne vente på seg i ca. 1-2 uker, siden filleren bruker litt tid på å fordele seg helt jevnt i vevet under huden.

Et unntak er Restylane Hydrate som i likhet med Restylane Skinbooster er et produkt som gir gradvis økende effekt over en periode på 3-6 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Hvor lenge varer resultatet?

Hyaluronsyren i Juvederm brytes gradvis ned av kroppen. Dette skjer over en periode på ca 4-18 måneder, gjennomsnittlig effekt av behandlingen er ca. 9 måneder.

Varigheten varierer derimot noe mellom de ulike produktene. Generelt kan man si at fillere som har sukkermolekyler (hyaluronsyre) med liten størrelse ofte brytes ned og mister sin effekt raskest. Innen Juvederm serien er det Juvederm Hydrate som har kortest levetid, vanligvis ca. 4-6 måneder. Juvederm Voluma inneholder større og grovere molekyler som gjør at behandlingseffekten vanligvis vedvarer inntil 18 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Kan du få bivirkninger av Juvederm?

Juvederm består hovedsakelig av kunstig fremstilt hyaluronsyre som er nærmest identisk til hyaluronsyren som finnes i kroppen din fra før. Dette gjør at risikoen for allergiske reaksjoner eller andre bivirkninger er svært lav. Ingen behandlinger er derimot helt uten bivirkninger. Dersom du vurderer behandling med Juvederm bør du derfor være klar over de vanligste bivirkningene:

 • Smerter eller ubehag under behandlingen. Helsepersonellet (kosmetisk sykepleier eller lege) benytter svært tynne nåler når de sprøyter inn (injiserer) Juvederm. I tillegg inneholder mange av produktene til Juvederm lokalbedøvelsen lidokain som gir en nærmest umiddelbar bedøvende effekt. Akkurat i det filleren sprøytes inn under huden kan det likevel være du merker lett sviing eller stikking, men de fleste tolerer dette helt fint og beskriver det som "myggstikk".
 • Hevelse og rødhet i huden. Det er vanlig med litt hevelse og rødhet i huden som har vært behandlet de første dagene, men denne effekten er midlertidig.
 • Allergi. Allergiske reaksjoner er svært sjeldent siden innholdsstoffene i Juvederm er svært like de som finnes i kroppen vår fra før.
 • Uønsket resultat. Dersom du skulle være uheldig og ikke være fornøyd med resultatet slipper du heldigvis å vente 6-12 måneder før huden og utseende returnerer til normalt. Ved å sprøyte inn et stoff som bryter ned hyaluronsyren (hyaluronidase) kan man reversere behandlingseffekten.

Hvor lang er nedetiden etter behandling med Juvederm?

Nedetid etter behandling med filler er generelt relativt kort. Det er generelt ingen problemer med å fortsette med daglige aktiviteter eller gå på jobb etter injeksjonene.

Noen, men ikke alle, opplever derimot litt hevelse og rødhet i huden de første dagene. I enkelte tilfeller kan det også oppstå små blåmerker etter injeksjonene. Disse forandringene går gjerne tilbake etter 1-2 dager, men kan også vedvare inntil 1-2 uker. Dersom du planlegger å delta på en spesiell anledning der du ønsker å se spesielt bra ut, er det derfor lurt om du foretar behandlingen minst 2 uker før dette.

Hvilke Juvederm fillere finnes på markedet i dag?

Juvederm har flere ulike fillere og andre hudforyngende produkter. Blant de mest kjente fillerne fra Juvederm er:

Dersom en klinikk registrert på HelseSmart.no tilbyr Juvederm filler uten å opplyse hvilken, finner du produktet under "Juvederm generell".

Under finner du mer informasjon om de ulike Juvederm produktene!

Juvederm Hydrate

Juvederm Hydrate er i motsetning til andre fillere fra Juvederm ikke volumbyggende. Hensikten med dette produktet er derimot å tilføre huden fuktighet innenfra. Resultatet er en friskere og mer ungdommelig hud med økt glød. Juvederm Hydrate kan på mange måter sies å være motparten til Skinbooster fra Restylane.

Juvederm Hydrate sprøytes inn under huden i små doser over et større område og gir en fuktighetsgivende effekt fra innsiden. Typisk benyttes dette skjønnhetsproduktet for å oppnå en hudforyngende effekt i ansiktet, på hender, på halsen og i utringningen.

(Tjenester / behandlinger)

Juvederm Voluma

Juvederm Voluma er en av produktene fra Juvederm som inneholder de aller største og groveste molekylene. Dette gjør at filleren er spesielt godt egnet til å bygge volum og endre ansiktskonturen.

Produktet brukes i mindre grad til behandling av rynker og ujevnheter, men er derimot godt egnet til å gi økt volum til kinnbeinsområdet, i kinnområdet og på haken. Effekten av behandlingen er foruten økt volum og endret ansiktskontur samtidig utglatting av dypere furer i huden. I mange tilfeller kan Juvederm Voluma være et godt alternativ til operasjoner med implantat.

(Tjenester / behandlinger)

Juvederm Volift

Juvederm Volift er inneholder i likhet med Juvederm Voluma også litt større molekyler enn flere andre fillere. Dette gjør den godt egnet til å glatte ut større rynker og linjer i huden. Et vanlig bruksområde for Juvederm Volift er behandling blant annet den såkalte smilerynker. I tillegg egner Volift seg til å øke konturer og fylde i ansiktet, og til å gi leppeforstørrelse.

Effekten av Juvederm Volift er noe lengre enn mange andre fillere, vanligvis inntil ca 15 måneder.

(Tjenester / behandlinger)

Juvederm Volbella 

Juvederm Volbella er et produkt i Juvederm serien som er spesialdesignet til å behandling av leppene dine. Spesielt er Volbella nyttig dersom du ønsker å øke definisjonen av leppene og finjustere leppevolumet. Produktet brukes også til å eliminere små rynker omkring leppene og er egnet til å gjevne ut arr etter kviser.

Juvederm Ultra Smile

Juvederm Ultra Smile er en filler i Juvederm Ultra serien som er spesielt designet til å gi leppene større volum. Juvederm har flere fillere som egner seg til leppeforstørrelse og til å fremheve leppenes kontur. Smile er spesielt nyttig dersom du ønsker større og mer iøynefallende lepper.

Produktet kan også benyttes til å behandle rynker og furer omkring munnen.

(Tjenester / behandlinger)

Juvederm Ultra 2

Juvederm Ultra 2 er en filler i Juvederm serien som er designet til å glatte ut overfladiske, middels store rynker og linjer i ansiktet som rynker omkring leppene og i øyekroken.

(Tjenester / behandlinger)

Juvederm Ultra 3

Juvederm Ultra 3 benyttes først og fremst på litt dypere rynker som linjene mellom nesen og hjørnet av munnen (smilerynker). Dette skjønnhetsproduktet er også godt egnet til å gi økt leppevolum.

(Tjenester / behandlinger)

Juvederm Ultra 4

Juvederm Ultra 4 er en filler som er egnet til behandling av dypere og større rynker og furer i ansiktet. Produktet settes dypere under huden for å best kunne glatte ut konturene i huden.

(Tjenester / behandlinger)

Juvederm Ultra Plus

Juvederm Ultra Plus er en filler i Juvederm serien som er spesielt designet til å glatte ut de større rynkene og ugjevnheten i huden. Denne filleren består av litt tykkere gele og gir derfor større volum og lengre varighet.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE