ANNONSE

Microblading

Microblading er en delvis permanent makeup av øyenbrynene som gir deg muligheten til å gi dem ønsket form, fylde og dybde. Under behandlingen tegnes hårlignende strøk i øyenbrynene ved hjelp av et veldig tynn knivblad som avsetter pigmenter i huden. Resultatet varer 1-3 år.

Selv om microblading kun har vært på markedet de siste par årene, har metoden allerede rukket å bli en av de mest populære innen skjønnhetsindustrien.

Microblading
Illustrasjon: Microblading
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Microblading»

Hva er microblading?

Microblading er en kosmetisk behandling som benyttes for å gi øyenbrynene akkurat den formen, fyldeen og dybdeen du ønsker, samtidig som de bevarer et naturlig utseende. Under behandlingen tatoveres ett og ett hårstrå inn i huden ved øyenbrynene, noe som gjør at man kan oppnå et svært nøyaktig resultat.

Siden microblading er en form for tatovering er resultatet mye mer langvarig enn vanlig makeup av øyenbrynene, men siden teknikken er annerledes enn ved tradisjonell tatovering, vil ikke resultatet vare livet ut. Microblading klassifiseres derfor som såkalt semipermanent makeup, gjennomsnittlig varighet er ca. 1-3 år.

Noe av det som gjør har gjort microblading så utrolig populær på rekordrask tid, er at øyenbrynene som tatoveres på ser svært naturlige ut, gjerne mer naturlige enn dersom du benytter klassisk permanent makeup. I tillegg gjør behandlingen at du kan kaste øyenbrynskostene dine de neste årene, du sparer dermed tid hver morgen og kan likevel nyte perfekte øyenbryn. Siden microblading ikke er permanent, får du samtidig muligheten til å endre utseende hvert 1.-3. år, om du ønsker det.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilke teknikk brukes ved microblading?

Microblading er en form for mikropigmentering hvor terapeuten benytter en penn med tynne knivblad til å skjære små kutt i huden din, som samtidig som fylles med pigmentfarger. Det svært tynne knivbladet skjærer ca 0,2-0,75 mm inn i huden din (inn til overgangen mellom de to ytterste hudlagene epidermis og dermis), og etterlater pigmentfarger. På denne måten tegnes nye øyenbryn inn i huden for å øke fylden av dine naturlige bryn og for å endre formen og designet akkurat slik du ønsker det. Siden terapeuten tegner inn ett og ett hårstrå, oppnås svært nøyaktig og presist resultat.

Hva er forskjellen på microblading og permanent makeup (tatoverte øyenbryn)?

Permanent makeup av øyenbryn har vært på markedet mye lengre enn den nyere teknikken microblading. Ved klassisk permanent makeup benyttes konvensjonell tatoveringsteknikk. Tidligere har permanent makeup anvendt mye tykkere nåler enn hva som brukes ved den mer moderne microblade-metoden. Dette har medført at eldre metoder for permanent makeup av bryn ikke har kunnet gi et like presist og naturlig resultat som microblading.

De siste årene har det derimot også kommet svært tynne og presise nåler som kan benyttes ved vanlig tatovering, som har gjort at mulighetene for å oppnå mer naturlige bryn ved klassisk permanent makeup også har økt.

Vanlig permanent makeup skiller seg likevel fra microblading på flere områder. Først og fremst er det teknikken som benyttes ved påføring av pigmentene som skiller microblading fra annen permanent makeup, og gjør at resultatet ser veldig naturlig og ekte ut. I noen tilfeller settes også pigmentene dypere i huden ved permanent tatovering. Mengden og dypheten av tatoveringspigmentet er med på å bestemme hvor lenge tatoveringen sitter i.

Hvordan foregår behandlingen

Microblading er ikke en behandling som er over på 10 minutter. Du må i utgangspunktet regne med to konsultasjoner for å oppnå et fullgodt resultat. Under den første konsultasjonen utføres hovedbehandlingen, mens den andre konsultasjonen gjøres for å finjustere resultatet.

Første konsultasjon

Den første konsultasjonen er den mest tidkrevende. Til tross for at selve microbladingen vanligvis bare tar ca. 30 minutter, men du må likevel regne med at hele konsultasjonen tar ca 2 timer!

Den første timen går hovedsakelig med til forberedelse til hovedbehandlingen (microbladingen). Sammen vil du og terapeuten vurdere ansiktsformen din, benstrukturen, øyeplasseringen og andre faktorer for å komme frem til den beste øyenbrynsformen for deg. Deretter må dere velge pigmentfargen, som vil bestemme fargen til øyenbrynene dine de neste par årene!

Når planleggingsfasen er over er det klart for hovedbehandlingen. Men før terapeuten begynner å tegne på de nye øyenbrynene dine får du lokalbedøvelse med krem eller salve som demper ubehaget når kniven skjærer tynne og overfladiske riss i huden din. Ved hjelp av lokalbedøvelsen tolererer de aller fleste behandlingen helt fint uten nevneverdig ubehag.

Oppfølgende konsultasjon

De fleste klinikker anbefaler en oppfølgende konslutasjon ca. 4-6 uker etter første behandling. Dette skyldes blant annet at det gjerne tar 1 måned før pigmentene har satt seg skikkelig og hudens reaksjon på behandlingen er over. Etter 4-6 uker kan man dermed vurdere om behandlingsresultatet er optimalt, eller om det er behov for finjusteringer. Vanligvis vil terapeuten "holde litt igjen" under den første behandlingen, og heller justere litt opp senere ved behov. Det er tross alt mye lettere å fylle på litt ekstra under behandling nummer 2 enn å skulle begynne å nedjustere en for kraftig behandling.

Vedlikeholdsbehandling

De fleste klinikker anbefaler vedlikeholdsbehandling ca. 1 gang årlig for å sikre at resultatet vedvarer lengst mulig.

(Tjenester / behandlinger)

Fordeler ved microblading

Det er ikke uten grunn at microblading på et par år er blitt en ekstremt populær skjønnhetsbehandling. Blant de viktigste årsakene til dette er at behandlingen gjør at:

 • teknikken vanligvis gir mer naturlige øyenbryn enn permanent makeup
 • teknikken gir et svært presist resultat, siden man tegner på ett og ett øyenbryn
 • du får muligheten til å våkne med "perfekte" øyenbryn hver morgen de neste årene
 • behandlingen varer 1-5 år, du kan dermed i praksis kaste øyenbrynskostene dine de neste årene
 • du ikke gjennomfører en behandling som varer livet ut - dersom dine preferanser endrer seg, eller moten endrer seg, kan du tilpasse utseende på øyenbrynene igjen etter 1-5 år

Potensielle ulemper ved microblading

Selv om microblading har blitt en svært populær kosmetisk behandling av øyenbrynene, kan det være lurt å vite om potensielle ulemper med behandlingen:

 • Som ved alle behandlinger er muligheten for bivirkninger og komplikasjoner alltid til stede. Dersom terapeuten ikke er nøye med å benytte sterilt materiale, kan det oppstå infeksjon under behandlingen. Det er derfor svært viktig at du oppsøker klinikker med god erfaring og med godt omdømme.
 • Selv om microblading ikke er permanent, vil resultatet vedvare ca 1-5 år (dersom du ikke reverserer den med laser). Det er derfor svært viktig at du finner en terapeut som du kommuniserer godt med, slik at du er sikker på at dere er enige om det endelige resultatet.
 • Etter behandlingen kan du kaste øyenbrynskostene, du sparer slik mye tid de neste årene etter behandlingen. Microblading er derimot ikke gratis. Vanligvis må du ut med minst 4 000,- for første behandling.
(Tjenester / behandlinger)

Er microblading for deg?

Microblading er en svært god behandling dersom du ønsker å endre eller tilpasse formen av øyenbrynene, og dersom du ønsker å gi dem økt dybde og fylde. Blant de vanligste årsakene til å gjennomføre behandlingen er dersom man ønsker å:

 • tilpasse formen på øyenbrynene
 • fylle inn områder i brynene som mangler hår
 • generelt øke fylden eller dybden av brynene
 • endre fargen på brynene
 • slippe å style øyenbrynene hver morgen

I tillegg kan microblading være en god behandling dersom man lider av hårtap etter cellegift eller som følge av sykdom

Hvem bør ikke ta microblading?

Microblading er en relativt harmløs behandling.

 • Dersom du ammer eller er gravid
 • Om du har hud som har stor tendens til arrdannelse
 • Om du bruker cellegift
 • Ved enkelte typer hudsykdommer

Du bør derfor opplyse om eventuelle sykdommer og medisiner til terapeuten som skal behandle deg, evt. diskutere disse med egen lege.

Det kan også være nyttig å vite at enkelte skjønnhetsbehandlinger for ansiktet, som kjemisk peeling og laserbehandling, kan påvirke resultatet av microblading. Vurderer du slike behandlinger bør du derfor diskutere dette med terapeuten i forkant.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE