ANNONSE

Diamantsliping

Diamantslip eller hudsliping er en kosmetisk behandling som benyttes for å redusere linjer og porer og gi huden ny glød. Behandlingen inndeles i dermabrasion og mikrodermabrasion.

Diamantsliping
Illustrasjon: Diamantsliping
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Diamantsliping»

Hva er diamantsliping?

Diamantsliping eller hudsliping er kosmetiske behandlinger som kan redusere linjer, porer og arr i huden og gi huden et mer ungdommelig preg.

Behandlingene deles inn i dermabrasion og mikrodermabrasion. Selv om begge innebærer at man sliper ned huden for å gi grobunn for at ny, friskere hud skal vokse ut igjen, er både selve behandlingen, resultatet og ikke minst tilhelingstiden svært forskjellig fra de to formene for hudsliping.

(Tjenester / behandlinger)

Hva er dermabrasion?

Dermabrasjon er en form for diamantsliping eller hudsliping som regnes for å være et kirurgisk inngrep. Behandlingen gjøres derfor av lege. Siden dermabrasion innebærer at man sliper bort en større del av huden enn ved mikrodermabrasjon, kreves også lokalbedøvelse og i noen tilfeller narkose for å gjennomføre behandlingen.

Legen benytter et hjul eller en børste med spesialformede diamanter til å slipe bort det ytterste hudlaget. Metoden krever stor erfaring og dyktighet hos legen for at resultatet skal bli best mulig.

Ved å fjerne det ytterste hudlaget gis ny, friskere hud muligheten til å vokse ut. Dermabrasion benyttes for å behandle:

  • arr, spesielt arr etter kviser
  • linjer og porer i huden
  • pigmentflekker
  • tatoveringer

Det er verdt å merke seg at laserbehandlinger mot arr, tatoveringer og rynker i stor grad har tatt over for dermabrasjon. Dette skyldes at laser gjerne er mer effektiv og mer nøyaktig enn dermabrasjon.

Etter behandlingen

Umiddelbart etter behandling med dermabrasion påføres en beskyttende fuktighetskrem. Behandlende lege vil gi anbefalinger om hvordan du skal passe på huden de første 1-2 ukene i etterkant. Rikelig med fuktighetskrem er viktig for at huden ikke skal tørke ut. I tillegg er det viktig at du beskytter huden mot solen den første tiden.

Vanligvis vil ny hud begynne å vokse ut igjen etter ca 5-8 dager. Fargen på den nye huden er gjerne mer rosa enn normal hud, noe som kan vedvare i noen uker til måneder.

De fleste opplever lett kløe eller stikking i huden når den gror, men smerte eller større ubehag er uvanlig.

Mikrodermabrasjon

Mikrodermabrasjon er en hudsliping eller diamantsliping hvor bare det helt ytterste laget med døde hudceller fjernes. Vanligvis kreves ingen bedøvelse under prosedyren, og tilhelingstiden er nærmest fraværende. I motsetning til ved dermabrasjon, kreves det ikke lege for å utføre mikrodermabrasjon.

Som ved dermabrasjon vil spesialformede diamanter benyttes til å slipe bort det ytterste hudlaget, men ved mikrodermabrasjon fjernes altså et mye tynnere lag av huden.

Hensikten med behandlingen er å fjerne det ytterste døde hudlaget for å revitalisere huden og gi en midlertidig glød og reduksjon av linjer og porer.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE