ANNONSE

Kosmetisk sykepleier

Kosmetisk sykepleier har inngående kunnskap innen dermatologi (hud og hudsykdommer) og om viktige kosmetiske behandlinger som benyttes for å motvirke aldersforandringer som oppstår i huden.

Ved konsultasjon hos kosmetisk sykepleier kan du få rådføring om hvilke behandlinger som egner seg for din hud og dine ønsker. I tillegg kan man igangsette behandlinger som injeksjoner, kjemisk peeling og hudpleie.

Kosmetisk sykepleier
Illustrasjon: Kosmetisk sykepleier
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Kosmetisk sykepleier»

Hva er en kosmetisk sykepleier?

Kosmetisk sykepleier (også kalt kosmetisk dermatologisk sykepleier) er en spesialutdanning for sykepleiere som ønsker å jobbe med kosmetikk og hud.

Sykepleiere er autoriserte helsepersonell som er underlagt helsepersonelloven. Under videreutdanningen til kosmetisk sykepleier opparbeides kunnskap og ferdigheter innen undersøkelse og behandling av hudsykdommer, samt de viktigste kosmetiske behandlingene som kjemisk peeling, injeksjoner og laserbehandlinger.

Ved konsultasjon hos kosmetisk sykepleier får du en grundig vurdering av huden din. Mange klinikker tilbyr også separat hudanalyse. Sammen kan du og sykepleieren finne de best egnede behandlingene for å imøtekomme dine ønsker og målsetninger.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilke utdanning har kosmetisk sykepleier?

Spesialisering til kosmetisk dermatologisk sykepleier er en videreutdanning som krever godkjent sykepleieutdanning. Videreutdanningen foregår normalt over to semestre og gir sykepleieren kunnskap og erfaring innen blant annet følgende områder:

  • Hudens anatomi og funksjon (dermatologi)
  • Syrebehandlinger (kjemisk peeling)
  • Injeksjoner med botox og fillere
  • Hudpleiebehandlinger
  • Solskadet hud
  • Farging av vipper og bryn
(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE