ANNONSE

Vippe extensions

Vippe extensions er kunstige vipper som limes på de naturlige vippene dine, og gir dem volumet, tettheten og utseende som du ønsker deg.

Siden de varer minst 3-4 uker kan du regne med å ha perfekte vipper hver dag hele dagen.

Vippe extensions
Illustrasjon: Vippe extensions
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Vippe extensions»

Hva er vippe extensions?

Lange og kurvede øyenvipper har alltid vært ansett som feminint og attraktivt siden øyenvippene kan ha effekt på både glimtet i øynene og på hvor forførende blikket ditt er.

Tidligere har de fleste kvinner derfor brukt vippetang og maskara for å gjøre øyenvippene lengre og mer attraktive. De seneste årene har derimot vippe extensions tatt skjønnhetsmarkedet med storm.

Vippe extensions er som navnet tilsier spesialdesignede extensions (forlengere) av dine egne, naturlige vipper. De festes på dine naturlige vipper, nær inntil øyelokkene, med spesiallaget lim. Vippe extensions kommer i mange uliker typer, du bør derfor tenke litt gjennom hvilken variant du ønsker, før du oppsøker en salong. Blant de mest populære variantene er klassiske (også kalt single vipper) og volumvipper (også kalt 3D vipper). Dersom du ønsker lengre og mer fyldige vipper til en spesiell anledning, kan punktvipper være et alternativ.

Vippe extensions varer vanligvis gjennom en full vekstsyklus til dine naturlige vipper, det vil si ca. 6-8 uker. Siden alle vippene er i forskjellig vekstsyklus når de kunstige vippene påføres, er det derimot nødvendig med påfyll eller såkalt "touch up" etter ca 3-4 uker.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan settes vippe extensions på?

Dersom du vurderer vippe extensions bør du gjerne ikke bare droppe innom en tilfeldig klinikk på vei hjem. Først av alt bør du tenke litt gjennom hvilket design du ønsker. Ikke minst bør du oppsøke en klinikk med god erfaring og godt omdømme, for å sikre best mulig resultat og minst risiko for bivirkninger.

For å ha perfekte vipper over lang tid må du gjennom første behandling i tillegg til regelmessige etterfyll (se under).

Første behandling

Før vippene settes på vil du sammen med vippeteknikeren komme frem til hvilke modell du ønsker. Det er viktig at du har tenkt godt gjennom dette på forhånd. Ofte vil man velge et litt mindre dramatisk design første gangen, siden det er enkelt å øke volum ved senere justeringer.

De kunstige vippene limes på dine naturlige vipper helt inntil roten, det vil si svært nær øyelokket. Dette er virkelig presisjonsarbeid som krever nøyaktighet og tolmodighet. Vanligvis må du påregne 1-2 timer ved første behandling.

Etterfyll

Vippe extensions sitter på hele syklusen til vippene de er limt på. En syklus varer ca 6-8 uker. Likevel er det slik at de ulike vippene dine er i forskjellig vekstfase til enhver tid. Dette gjør at de fleste anbefaler etterfyll ca. 3-4 uker etter forrige behandling. Dette sikrer at du hele tiden har perfekte vipper.

Hvilke typer vippe extensions finnes?

Det finnes etter hvert en rekke ulike typer vippe extensions på markedet. De ulike vippene du kan velge mellom skilles blant annet på varighet, materiale og utseende. Hvilke som passer for deg kan du finne ut av selv, men det kan være en fordel å få tips og råd fra en erfaren vippetekniker som jobber på en profesjonell klinikk.

Varighet

Vippe extensions som du får påsatt på profesjonell klinikk er vanligvis såkalte semi-permanente, det vil si at de sitter på i ca. 6-8 uker før de faller av. Dette skiller dem fra såkalte løsvipper, som du kan få kjøpt i flere butikker og som du monterer selv hjemme. Løsvipper er ment å sitte på bare i 1 dag og benyttes gjerne dersom du ønsker å se ekstra bra ut i forbindelse med en spesiell anledning.

Med vippe extensions i resten av artikkelen menes semi-permanente vipper (ikke løsvipper).

Materiale

Det finnes i hovedsak tre materialer du kan velge mellom; mink, silke og polyester. Hvilke materiale du ønsker å benytte kommer an på personlige preferanser.

Mink vipper dannes faktisk fra ekte mink-hår og er vanligvis den dyreste varianten. Det du betaler ektra for er at de generelt er mykere, lettere og oppleves som mer naturlige.

Stadig flere syntetiske vipper er derimot også av høy kvalitet og er i tillegg svært tilpasningsvennlige.

Tetthet

Tettheten på vippene vil avgjøre hvor markerte og dominerende vippene dine vil fremstå.

Single vipper, også kalt for klassiske vipper, er gjerne det beste valget dersom du ønsker å gjøre vippene dine lengre og mer fremtredende, men samtidig ønsker å bevare et naturlig utseende. Ved singlevipper setter teknikeren på bare én kunstig vippe per naturlige vippe.

De mest markante og feminine vippene er såkalte volum vipper. Dersom du ønsker tette og mer markante vipper kan dette være det beste alternativet for deg. Dette unike utseende på volum vippene oppnås ved at teknikeren limer på ekstremt fine og tynne vipper som spres i vifteform og limes på dine naturlige vipper. Selv om disse gir flere kunstige hår per festepunkt, er de like lette eller lettere enn singlevipper. Vippene navngis etter hvor mange hår det er per festepunkt, feks har en 3D vippe 3 hår per festepunkt, mens en 7D vippe har 7 hår per festepunkt. Single vippene har 1 hår per festepunkt.

Vippelengde

Lengden på vippe extensions varierer fra 6 mm til 17 mm. Jo lengre, jo mer dramatisk og iøynefallende blir resultatet. I tillegg til utseende vil vippelengden være med på å bestemme belastningen på dine naturlige vipper. Vippeteknikeren vil derfor gi deg råd om hvilke lengde du kan og bør velge.

Noe som kan være verdt å merke seg er at jo lengre vipper du skal ha, jo tettere bør de være. Vippene spres mer jo lengre fra øyelokket de kommer, lange extensions krever derfor at du får dem påsatt tettere enn dersom du velger kortere modeller.

Bøy og design

Vippe extensions kommer i mange ulike former. Noe av det viktigste som avgjør vippens utseende er bøyen. Vanligvis klassifiserer man bøyen som B-curl, C-curl og D-curl. B gir minst bøy og D gir mest bøy. Jo mer bøy i vippen jo mer feminine og dramatiske blir de, mens vipper med mindre bøy gjerne fremstår mer naturlige.

I tillegg til bøy finnes andre egenskapene ved vippene som avgjør deres utseende. Typisk kan du velge mellom stiler som klassifiseres som:

  • sexy
  • søt
  • naturlig
  • glamorøs

Er vippe extensions umiddelbart klare for bruk?

De kunstige vippene limes på dine egne vipper like ved huden. Vippeteknikeren benytter spesiallaget lim som tørker relativt raskt, men full styrke oppnås ikke før etter ca 12 timer.

Du bør derfor være litt forsiktig, og ta enkelte forhåndsregler i denne perioden. Blant annet anbefales at du de første 12 timene ikke:

  • gråter
  • dusjer eller bader
  • vasker ansiktet
  • trener eller svetter

Dersom limet utsettes for væske eller stor friksjon før det har tørket, risikerer du at det løses opp, eller at vippene faller av. I tillegg til at væske i forbindelse med svette, tårer eller bading kan løse opp limet og ødelegge det kosmetiske resultatet, kan limen renne ned i øynene og skape en midlertidig irritasjon og betennelse.

Hvor lenge varer vippe extensions?

Dersom de kunstige vippene limes korrekt på, og du ikke utsetter dem for belastning eller svette/vann de første 12 timene, vil de vare ut hele syklusen til vippen de er limt fast til. Dette er normalt 6 uker. Det er likevel slik at hver av vippene dine, som alt annet hår på kroppen, alle er i forskjellige vekstfase. Det kan derfor være at enkelte av de naturlige vippene dine faller av allerede 3 uker etter behandlingen, i så fall vil også den pålimte vippen falle av.

De fleste klinikker anbefaler derfor at du får etterfyll med nye vipper hver 3.-4. uke. Slik kan du oppnå å ha vippene akkurat slik du ønsker dem, hver dag hele året.

(Tjenester / behandlinger)

Sparer du tid og penger på vippe extensions?

Vippe extensions er en stor kosmetisk nyvinning som gir deg muligheten til å ha perfekte vipper døgnet rundt, hver dag. Du kan derimot ikke regne med å spare hverken tid eller penger på behandlingen.

Vanligvis må du regne med å betale minst 3 000,- for første behandling. I tillegg må du påregne ca. 1 000,- for påfyll og korreksjon hver 3.-4. uke. Selv om du ikke trenger å benytte maskara så lenge du har extensions, er nok utgiftene til vippene en del større enn det du sparer i maskara.

Påsettingen av vippe extensions er en nøysommelig og nøyaktig metode som vanligvis tar 1-2 timer første gangen. Påfyll er raskere og tar vanligvis bare 30-45 minutter. Likevel må du regne med å sette av litt tid til vippene dersom du ønsker at de skal være perfekte til enhver tid.

Extensions gjør øvrig øye-makeup mer eller mindre unødvendig

De fleste som vurderer vippe extensions skjønner at de gjør makeup med maskara mer eller mindre unødvendig. Det mange derimot ikke vet er at de også i stor grad eliminerer behovet for eyeliner. Dette skyldes at den innerste delen av vippene skaper en illusjon av eyeliner. Samlet sett trenger du altså nærmest ikke tenke på makeup i øyeområdet dersom du setter på vippe extensions.

Du må regne med noe daglig vedlikehold

Selv om du slipper å tenke på eyeliner og maskara dersom du har extensions, må du regne med å bruke noe tid til daglig vedlikehold for å ta vare på de perfekte vippene.

De fleste anbefaler at du stryker vippene forsiktig med en ren maskara kost daglig og etter dusjing/bading. Dette sikrer at de har perfekt form og bøy, og fjerner samtidig eventuell skitt eller smus de måtte ha samlet opp.

Dersom du skal fjerne sminkerester, anbefales det at du bruker bommullspads uten olje. Oljeholdige produkter kan nemlig løse opp limen som holder vippene på plass, så disse vil du unngå.

Hvilke bivirkninger kan oppstå som følge av vippe extensions?

Påsetting av vippe extensions er en trygg behandling som ikke innebærer stor helserisiko. Enkelte bivirkninger kan derimot forekomme i noen tilfeller. Blant de vanligste bivirkningene du bør være klar over er:

Allergisk reaksjon. Enkelte typer lim som benyttes til å feste vippene kan fremkalle allergisk reaksjon. Spesielt gjelder dette litt "billige" limtyper som inneholder løsemiddelet formaldehyd. Det anbefales derfor at du går til en klinikk som benytter tryggere og mindre allergifremkallende produkter.

Øyebetennelse. Enhver behandling som påvirker vipper, øyelokk eller selve øyet kan øke risikoen for at det oppstår øyebetennelse som blefaritt. Her er påsetting av vippe extensions intet unntak. De kunstige vippene limes på dine egne vipper bare et par millimeter fra hårrøttene på øyelokket. Dersom det finnes bakterier eller virus på hendene eller utstyret til vippeteknikeren, kan disse derfor enkelt smitte over til øyelokket og øyet ditt. Det er derfor viktig at du benytter en klinikk med god erfaring, godt omdømme og ikke minst god hygiene. Dersom du opplever hevelse, rødme, kløe eller puss fra øyet etter behandlingen bør du oppsøke klinikken eller lege.

Skade på hornhinnen. I svært sjeldne tilfeller er det blitt rapportert om små skrapeskader på hornhinnen (hinnen som ligger ytterst på øyet) i forbindelse med påsetting av vippe extensions. Dette er sjeldent, og ses først og fremst dersom man benytter vipper med spesielle pyntedesign.

Hvordan fjernes vippene?

De fleste anbefaler at du fjerner vippene på klinikken hvor du fikk dem påsatt. Teknikeren fjerner dem vanligvis enkelt hved hjelp av en væske som løser opp limet som holdt dem på plass. Dette kan spesielt være aktuelt dersom du skulle være en av de få som opplever allergisk reaksjon eller øyebetennelse.

Extensions kan gjøre at dine naturlige vipper oppleves som kortere

De fleste opplever at deres egne naturlige vipper plutselig ser korte og små ut etter at de har fjernet de kunstige vippene. Dette skyldes ikke at det har oppstått brudd eller skader på vippene, men at man veldig raskt vender seg til de nye, lange og mer iøynefallende kunstige vippene.

Er vippe extensions verdt kostnad, tid og bryderi?

Selv om det følger med en ikke ubetydelig investering i kostnad og tid, og selv om de gir en viss risiko for øyeinfeksjon, har vippe extensions på kort tid blitt svært utbredt og umåtlig populært. Dette kan skyldes at extensions gir deg muligheten til å få perfekt volum, tetthet og form på vippene - hver dag hele dagen.

Uansett ser det ut til at dette er en behandling som er kommet for å bli.

Les mer

ANNONSE