ANNONSE

Laser lipolyse

Laser lipolyse, også kalt laser fettsuging og laser fettfjerning, er en ny kosmetisk behandling som benyttes til å fjerne uønskede fettansamlinger.

Behandlingen er mindre omfattende enn tradisjonell fettsuging, gir kortere tilhelingstid og lavere mindre risiko for arrdannelse. Man kan oftest gå på jobb allerede samme dag eller dagen etter.

Den mest kjente laser lipolyse behandlingen er Smart Lipo, som ble FDA godkjent i 2006.

Laser lipolyse
Illustrasjon: Laser lipolyse
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Laser lipolyse »

Hva er laser lipolyse?

Laser lipolyse er som navnet sier en laserbehandling som er designet til å smelte bort fett. Laserbehandlingen er stilt inn slik at laserstrålen tas opp (absorberes) av fettcellene i området som behandles. Dette gjør at fettcellene blir varme og rett og slett smelter bort.

Smart Lipo var den første lasertypen på markedet som var laget for å utføre laser lipolyse, nå finnes derimot flere lasere på markedet inkludert CoolLipo, ProLipo Plus, LipoLite, LipoControl og LipoLife 3G.

Hvem egner seg for behandling med laser lipolyse?

Laser lipolyse er en ny og effektiv behandling som bidrar til å fjerne uønskede fettansamlinger som vanskelig lar seg slanke bort. Metoden egner seg blant annet for fjerning av dobbelthake, magefett, fett på innsiden av knærne og på lårene.

Behandlingen er mer skånsom enn tradisjonell fettsuging, kan benyttes på områder som tidligere har vært ansett som vanskelige å behandle, og gir i tillegg en hudoppstrammende effekt.

En av ulempene med laser lipolyse i forhold til fettsuging er at laserbehandlingen kun egner seg til fjerning av mindre fettansamlinger per behandling, vanligvis ca. en knyttenve stor fettansamling per områder per behandling, dvs. ca 400-600 ml.

Dersom du har mindre fettansamlinger du ønsker å fjerne, og ønsker en mer skånsom behandling med kortere tilhelingstid, kan laser lipolyse være en egnet behandling for deg. Dersom du har større fettansamlinger er trolig fettsuging et bedre alternativ.

Metoden egner seg ikke til behandling av generell overvekt, i så fall kan slankeoperasjon være nødvendig.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilken effekt gir behandling med laser lipolyse?

Laser lipolyse er en effektiv behandling for fettfjerning, vanligvis vil man kunne regne med å få fjernet en "knytteneve" stort område med fettvev i området som behandles, men dette varierer noe fra behandling til behandling.

I tillegg til fettfjerning gjør laserbehandlingen også at det produseres økt mengder av bindevevsproteinet kollagen som gjør vevet mer elastisk og strammere. Les om Smart Lipo for å lære mer om behandlingseffekt ved laser lipolyse.

(Litteratur)

Hvordan foregår behandlingen?

Det er viktig at man på forhånd har hatt god dialog med kirurgen slik at begge er innforstått med hva du ønsker ut av behandlingen, og slik at du er klar over hvilke muligheter behandlingen gir deg.

Kirurgen vil gjerne markere området som man skal behandle med tusj før du får lokalbedøvelse i huden. Deretter lager man et lite snitt i huden i det bedøvede området. Gjennom snittet føres laseren like under huden gjennom en tynn tube. Fettcellene smeltes så ved hjelp av laserlyset. Selve behandlingen tar alt fra 30 minutter til ca 2 timer, avhengig av hvor stort område som skal behandles.

Andre behandlinger for fettfjerning

Den mest kjente formen for laser lipolyse er Smart Lipo. Behandlingen er godkjent av FDA, som sier noe om at behandlingen er trygg og sikker, og at den har dokumentert effekt. Andre etablerte teknikker for laser lipolyse er blant annet CoolLipo, ProLipo Plus, LipoLite, LipoControl og LipoLife 3G.

I tillegg finnes flere andre behandlinger for fettfjerning som ikke er invasive, det vil si behandlinger som foregår uten et inngrep (operasjon). Blant de mest populære er

Den aller mest effektive behandlingsmetoden for fettfjerning er derimot fremdeles operasjon, det vil si fettsuging. Under finner du mer om fordeler og ulemper ved CoolSculpting vs fettsuging.

ANNONSE