Penisfortykkelse

Penisfortykkelse er en operasjon hvor kirurgen flytter fettceller fra et annet sted på kroppen til penis. Penis blir slik tykkere, gjerne ca 30 % tykkere i hvile og 10 % tykkere i erigert tilstand.

Penisfortykkelse
Illustrasjon: Penisfortykkelse
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Penisfortykkelse»

Hvorfor penisforstørrelse?

Penisstørrelse har alltid vært et symbol på maskulinitet og sex, mange menn er derfor opptatt av størrelsen på penis. Penisstørrelsen har ikke nødvendigvis stor effekt på sexlivet eller mannens evne til å tilfredsstille kvinnen, men har kanskje i større grad en såkalt "garderobe effekt".

Hos enkelte kan derimot penisforstørrelse, både penistykkelsen og penislengden, også forbedre sexlivet, da gjerne ved å gi bedre selvtillit og en positiv forandring i sexlivet.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår penisfortykkelse

Tykkere penis kan oppnås ved fettransplantasjon av eget fettvev fra annet sted i kroppen til penis. Operasjonsmetoden kalles på fagspråket for lipofilling. I tillegg til å overføre fettvev fra et annet sted i kroppen til penis må man gjerne legge på hud for å dekke den økte penistykkelsen (hudtransplantasjon).

Ved penisfortykkelse kan man gjerne oppnå ca 30 % tykkere penis i hviletilstand og ca 10 % tykkere penis ved erigert eller hard tilstand. Et alternativ til penisfortykkelse ved fettransplantasjon er penisfortykkelse med filler.

Ved fettransplantasjon er det alltid en mulighet for at alle fettcellene ikke blir tatt opp i den nye delen av kroppen de flyttes til. Etter som man også flytter hud gir behandlingen en risiko for arrdannelse. Ved arrdannelse må man bearbeide arrvevet ved strekkeøvelser.

Se her for mer informasjon om penisforstørrelse.

(Litteratur)