ANNONSE

Stor pung, pungløft

Pungløft eller pungreduksjon er en kosmetisk operasjon hvor kirurgen reduserer overflødig hud omkring pungen. Slik oppnår man å redusere størrelsen på pungen, og å løfte den fra en eventuelt hengende posisjon.

Stor pung, pungløft
Illustrasjon: Stor pung, pungløft
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Av Gunnar Austad Lege
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale
PROFILERT KLINIKK
Bestill time
Akademikliniken Oslo Kirurgisk enhet
Sognsveien 70 a
Priser fra 31900,-

Sjekk priser og ventetider innen «Stor pung, pungløft»

Hvorfor pungløft elle pungreduksjon ved stor pung?

Normalvariasjonen er stor med hensyn til størrelse og form på pungen. Det er normalt at pungen kan vokse noe med økende alder. Enkelte opplever derimot at pungen henger lengre ned enn de skulle ønske og noen ønsker å korrigere sideforskjell. I noen tilfeller kan også en stor pung gi ubehag ved enkelte aktiviteter som ved ulike typer sport.

Dersom man plages av at pungen oppleves for stor eller at den henger for langt ned, kan dette korrigeres ved såkalt pungløft eller pungreduksjon. Kirurgen fjerner da noe hud fra pungen som så løftes til en høyere posisjon enn opprinnelig.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan utføres pungløft?

Punglføt er et relativt lite kirurgisk inngrep som kan gjøres i lokalbedøvelse eller i lett narkose. Som regel tar ikke operasjonen lengre enn ca 30 minutter, men dette kan variere noe.

Etter operasjonen går gjerne hevelsen og ubehaget tilbake i løpet av 1-2 uker. Det endelige resultatet kan man gjerne se etter 1-2 måneder.

(Litteratur)
ANNONSE