Frenulum operasjon

Frenulum eller penisbåndet er et elastisk bånd som forbinder forhuden med penishodet. For kort frenulum kan hemme bevegelsen av forhuden og gi smerter og blødninger, spesielt ved seksuell aktivitet.

Frenulum korreksjon er en liten operasjon hvor frenulum forlenges.

Frenulum operasjon
Illustrasjon: Frenulum operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Frenulum operasjon»

For kort frenulum

For kort frenulum eller kort penisbånd, også kalt frenulum breve på fagspråket, er en tilstand hvor penisbåndet er så kort at det hemmer bevegelsen av forhuden. Dette kan medføre problemer ved seksuell aktivitet, typisk kan kort penibånd meføre smerter under ereksjon. Det kan også oppstå rifter i penisbåndet og småblødninger.

Forekomsten av kort penisbånd ses hos så mange som ca. 5 % av menn som ikke er omskjært. En betydelig andel av de som er plaget av kort penisbånd vet ikke om årsaken til plagene eller hvilken behandling de kan få for å bli kvitt plagene.

(Tjenester / behandlinger)

Behandling ved kort frenulum - frenulum plastikk

For kort frenulum kan enkelt behandles ved et lite snitt i penisbåndet. Operasjonen gjøres gjerne i lokalbedøvelse og tar ca 30 minutter. Kirurgen (urologen) lager et lite snitt i penisbåndet slik at det forlenges. Du kan reise hjem samme dag.

(Litteratur)