ANNONSE

Refertilisering, menn

Refertilisering av menn er en operasjon hvor kirurgen gjennoppretter forbindelsen i sædlederne og slik reverserer effekten av sterilisering.

Inngrepet utføres dersom du angrer på en tidligere gjennomgått sterilisering.

Refertilisering, menn
Illustrasjon: Refertilisering, menn
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Refertilisering, menn»

Hva er refertilisering av menn?

Refertilisering av menn er en operasjon hvor kirurgen reverserer effekten av en tidligere sterilisering. Mange menn benytter i dag sterilisering som en sikker, permanent og enkel måte for prevensjon. Før du gjennomgår sterilisering, er det viktig å tenke seg nøye gjennom at effekten av behandlingen i utgangspunktet vil vare livet ut.

Noen ganger kan derimot livssituasjonen endre seg slik at du kan komme til å angre på at du tidligere har sterilisert deg. Nyere teknikker innen mikrokirurgi har nå gjort det mulig å sy sammen sædlederne som er kuttet over, og slik reversere steriliseringsoperasjonen.

Inngrepet gjøres i lokalbedøvelse og du kan reise hjem samme dag. Etter operasjonen vil ca. 75 % ha sædceller i ejakulasjonsvæsken sin.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår refertiliseringsoperasjon av menn?

Refertilisering foregår vanligvis i lokalbedøvelse, det vil si at du er våken under inngrepet.

Kirurgen (plastikkirurg eller urolog) vil lage et snitt i huden på hver side av pungen. Før kirurgen kan sy sammen de avkuttede sædlederne, må han eller hun vanligvis fjerne en del arrvev. Den indre diameteren av sædlederne (kanalene som frakter sædvæsken fra pungen til penis) er ca. 0,5 mm, inngrepet hvor kirurgen syr disse kanalene sammen gjøres derfor som mikrokirurgi.

Når sædlederne er sydd sammen på hver side, lukkes snittene i huden. Selve inngrepet tar vanligvis 1-2 timer. Du kan reise hjem allerede samme dag.

(Tjenester / behandlinger)

Etter operasjonen

Det er vanlig at du reiser hjem samme dag som inngrepet utføres. For at behandlingseffekten skal bli best mulig, og for å unngå komplikasjoner, er det viktig at du følger rådene fra kirurgen som opererte deg.

Du bør unngå hard fysisk aktivitet inntil sårene er grodd. Vanligvis bør du avstå fra sex og unngå utløsning i 3 uker. Etter et par måneder er det vanlig at du avleverer sædprøve for å avklare om forbindelsen i sædlederne er gjenopprettet.

Hos ca 3 av 4 som opereres, vil ejakulatet inneholde sædceller etter operasjonen. I noen tilfeller kan sædkvaliteten være noe redusert, blant annet er dette avhengig av hvor lenge det er gått siden du steriliserte deg.

ANNONSE