ANNONSE

Hårfjerning

Hårfjerning er en kosmetisk behandling som benyttes til å fjerne eller redusere uønsket hårvekst på kroppen.

Det finnes i dag mange hårfjerningsmetoder på markedet. Noen egner seg best hjemme, mens andre bør utføres på klinikk. Du kan også velge mellom kortvarige og permanente hårfjerningsmetoder.

Hårfjerning
Illustrasjon: Hårfjerning
Sist oppdatert: 30. Nov. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hårfjerning»

Hva er hårfjerning?

Hårfjerning er en kosmetisk skjønnhetsbehandling som benyttes til å redusere eller fjerne uønsket hårvekst. Hårfjerning har blitt brukt i uminnelige tider i de fleste kulturer, men har blitt spesielt populært de seneste årene. Dette skyldes påvirkning fra skjønnhetsindustrien og Hollywood, men også at stadig flere og mer effektive metoder har kommet på markedet.

Mange hårfjerningsmetoder benyttes hjemme, spesielt gjelder dette barbering og hårfjerning med pinsett. Andre metoder, som laser hårfjerning og epilasjon, er mest utbredt på profesjonelle klinikker.

De fleste hårfjerningsmetodene er midlertidige, det vil si at hårene vokser tilbake etter en gitt tid. Laser og elektrolyse derimot regnes som (mer eller mindre) permanente hårfjerningsmetoder.

Permanent eller midlertidig hårfjerning?

Hårene på kroppen vokser ut fra hårrøtter som ligger i huden. Når man klipper av håret eller napper det ut av hårroten, vil det enten vokse ut igjen eller det vil komme ut et helt nytt hår fra hårroten. Metoder som klipper håret eller som river håret ut av hårroten gir derfor et mer eller mindre midlertidig resultat - hårene vil vokse ut igjen etter en gitt tid.

Hvor raskt håret vokser tilbake er i stor grad avhengig av metoden som benyttes. Dersom du klipper eller river håret av i nivå med huden, tar det gjerne ikke lang tid før håret igjen er langt nok til å stikke ut av huden og bli både synlig og følbart. Dette gjør at resultatet av blant annet barbering og enkelte hårfjerningskremer som bare løser opp håret utenfor huden, er svært midlertidig.

Metoder som napper håret ut av hårroten, slik som threading og voksing, gir et mye mer varig resultat. Dette skyldes at hårroten må danne et nytt hår som skal vokse ut til hudnivå før det etter hvert kan bli synlig og følbart utenfor huden. Disse hårfjerningsmetodene er det derfor ofte tilstrekkelig å utføre hver 4.-6. uke for tilfredsstillende resultat.

De siste årene er det også kommet såkalte permanente hårfjerningsmetoder på markedet. Blant metodene som mer eller mindre regnes i denne kategorien er laser og elektrolyse. Faktisk er det elektrolyse som gir den aller mest permanente hårfjerningen, siden metoden effektivt ødelegger hårrøttene i området som behandles. Laser gir i noen tilfeller også en permanent hårfjerning, men det kan også være at du må gå til vedlikeholdsbehandling ca. 1 gang i året for å opprettholde en hårfri hud.

Hvilke hårfjerningsmetoder finnes?

De seneste årene er det kommet stadig flere effektive metoder for fjerning av uønsket hårvekst. Alle metodene har sine fordeler og ulemper, hvilke som passer for deg må du vurdere ut i fra dine behov, hårtype, hårvekst og andre faktorer. Blant de mest populære hårfjerningsmetodene i dag er:

Under finner du mer informasjon om de viktigste hårfjerningsmetodene.

Laser hårfjerning

Laser hårfjerning er en relativt ny behandlingsmetode som er svært godt egnet til fjerning av uønsket hårvekst. Blant fordelene med laserbehandling er at metoden er trygg, rask og effektiv og kan behandle store områder på realtivt kort tid. I tillegg gir laser en mer eller mindre permament hårfjerning som varer alt fra 1 år til livet ut. Ved behov kan du eventuelt ta vedlikeholdsbehandling ca. 1 gang per år.

Blant ulempene med denne metoden er at den er relativt kostbar. I tillegg må man vanligvis gjennom ca. 3-10 behandlinger før ønsket resultat er oppnådd. Metoden eger seg også aller best hos personer hvor hårene er mørkere enn selve huden, selv om ny teknologi gjør behandling av øvrige hud- og hårtyper mulig.

(Tjenester / behandlinger)

Elektrolyse hårfjerning

Elektrolyse anses som den aller mest permanente hårfjerningsmetoden på markedet. Dersom du gjennomfører en behandlingsseire med elektrolyse vil du trolig ikke trenge å fjerne uønsket hårvekst igjen! Metoden er også svært nøyaktig, siden terapeuten behandler ett og ett hår (og en og en hårrot). En fordel med elektrolyse fremfor laser, er at metoden er helt uavhengig av hvilken hår- eller hudtype du har.

Siden man ødelegger én hårrot av gangen, er derimot også elektrolyse en av de mest tidkrevende behandlingene. I tillegg foreligger en lav risiko for arrdannelse i huden, det er derfor viktig at du får utført behandlingen på klinikker med godt omdømme.

(Tjenester / behandlinger)

Voksing

Voksing er de senere årene blitt en svært populær metode for å fjerne uønsket hårvekst. Dette skyldes at behandlingen er rask og effektiv, og uten alvorlige bivirkninger. Blant de mest populære behandlingene er brasiliansk voksing, voksing av bikinilinjen, legger, overleppen og armhuler.

Ved voksing rives hårene ut med roten, det vil si at det tar relativt lang tid (ca 4-6 uker) før de vokser ut igjen. I tillegg til å fjerne hår, vil behandlingen også gi en eksfoliasjon av huden hvor det ytterste laget med døde hudceller fjernes. Voksingen etterlater derfor huden ekstra myk og glatt.

(Tjenester / behandlinger)

Threading

Threading er en metode for hårfjerning som har vært benyttet i Asia i lange tider, men som først i de seneste årene har blitt populær i Vesten og i Norge.

Dette er en svært nøyaktig og effektiv metode som først og fremst egner seg til fjerning av hår i ansiktet og til preparering av øyenbryn. Ved threading benytter du (eller terapeuten) en bommullstråd til å fange hårene og rive dem ut av hårsekken. I likhket med voksing vil resultatet derfor vare ca 4-6 uker. En fordel med threading er at metoden er svært nøyaktig, du kan fjerne ett og ett hår av gangen, eller en hel rad med hår om du ønsker det. Threading er derfor spesielt godt enget til behandling av øyenbryn.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE