ANNONSE

Threading

Threading er en metode for hårfjerning som er spesielt godt egnet for hår i ansiktet og til forming av øyenbryn.

Hårene rives ut med roten ved hjelp av en tynn tråd. Behandlingen er rask, presis og nøyaktig, svært skånsom og uten bivirkninger.

Threading
Illustrasjon: Threading
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Threading»

Hva er threading?

Threading er en metode for hårfjerning som opprinnelig kommer i fra Asia. I land som Egypt og India har metoden vært benyttet i uminnelige tider, men det er først i den senere tid at threading har økt i popularitet og utbredelse også i vestlige land, inkludert i Norge.

Hårfjerningen utføres som navnet tilsies med en tynn tråd som fanger håret og napper det ut av hårroten. Siden håret fjernes med roten har threading generelt lengre varighet enn andre hårfjerningsmetoder hvor risikoen for å fjerne bare deler av håret er større.

Threading er en metode som er spesielt godt egnet til å fjerne uønsket hårvekst i ansiktet, og ikke minst til å forme øyenbrynene dine akkurat slik du vil ha dem. Behandlingen er raskt å utføre (for dem som kan det), gir en presis og nøyaktig hårfjerning og er i praksis uten bivirkninger.

Erfaringer, priser og informasjon om hårfjerning

Bør du utføre threading hjemme eller på profesjonell klinikk?

Threading er en effektiv og ikke minst ufarlig behandling du trygt kan forsøke hjemme. Likevel er det verdt å merke seg at selve prosedyren krever ferdigheter som du kun kan få ved gjentatt trening over tid. Dersom du ønsker å forsøke hjemme bør du sette deg inn i prinsippet så godt du kan, og så sette i gang å øve.

Threading på salong

Stadig flere klinikker tilbyr nå hårfjerning med threading. Dette skyldes at behandlingen er ideell for fjerning av ansiktshår og ikke minst til forming av øyenbryn. Fordelen med å gjøre threading på en klinikk som kan behandlingen inn og ut, er at du er sikker på å få et godt resultat. Profesjonelle terapeuter som driver med dette daglig, kan også hjelpe deg med å finne formen på øyenbrynene som kler deg aller best. I tillegg vil terapeuten sikre at hårene fjernes med roten, dermed slipper du ny behandling før etter 4-6 uker.

Hvordan foregår behandlingen?

Threading utføres hjemme eller på en profesjonell salong. Selve teknikken utføres kort beskrevet på følgende måte:

 • Eneste instrumentet som benyttes er en tynn bommullstråd på ca 30-50 cm. Terapeuten (eller du) knyter sammen tråden slik at den danner en sirkel.
 • Neste steg er å legge begge henders pekefinger og tommel inn i tråden slik at den danner et rektangel. Nå tvinnes tråden én gang, slik at den får sløyfeform med en trekant på hver side og den tvinnede delen av tråden i midten. Sløyfen tilpasses slik at den ene siden (den enetrekanten) er en del mindre enn den andre.
 • Hårene som skal fjernes rammes så inn av den store trekanten.
 • Når hårene er fanget i den store trekanten, gjør terapeuten den lille trekanten gradvis større. Det vil si at den tvinnede delen av sløyfen flytter seg mot den store trekanten. Denne bevegelsen gjør at hårene fanges og rives ut med roten.

Behandlingen gjøres uten bedøvelse og tar vanligvis bare et par minutter, forutsatt at området som behandles ikke er veldig stort, og at den som utfører behandlingen har god erfaring.

Threading er i prinsippet uten bivirkninger, men du kan midlertidig få litt rødfarge i deler av huden som har vært i kontakt med bommullstråden.

Fordeler

Threading har spredd seg fra Asia til Europa og har øket i popularitet også i Norge. Dette skyldes at metoden er spesielt godt egnet til fjerning av ansiktshår og til forming av øyenbryn.

 • Threading er svært hygienisk. Ingen andre instrumenter enn selve tråden kommer borti huden, og tråden kastes etter bruk. Dette gjør at du slipper å bekymre deg for komplikasjoner som hudinfeksjoner eller smitte med vorter eller sopp.
 • Behandlingen er spesielt godt egnet dersom du har vanskelige øyenbryn. Ingen annen metode gir deg så gode muligheter til å forme øyenbrynene nøyaktig slik du ønsker dem. Dette skyldes at du kan fjerne ett og ett hår, eller en hel rekke med hår av gangen.
 • Du kan forvente et svært nøyaktig og jevnt resultat siden alle hårene fjernes med roten. Du slipper derfor at noen hår fjernes helt, mens andre bare blir litt kortere.
 • Threading utføres uten bruk av kjemikaler eller andre produkter som kan irritere huden. Dette gjør at behandlingen er godt egnet også dersom du opplever å ha sensitiv hud som lett utvikler utslett eller klør. Risikoen for arrdannelse er i praksis ikke tilstede.
 • Utført hos en som kan teknikken, er threading en svært rask behandling. Ofte kan det ta så lite som 2 minutter fra start til slutt. Dersom du utfører behandlingen selv og ikke har teknikken inne, må du derimot påregne lengre tid.
 • Hårfjerning med threading varer generelt lengre enn flere andre hårfjerningsmetoder. Teknikken (når korrekt utført) fjerner alle hårene med roten, dette gjør at det tar mye lengre tid for hårene å vokse ut igjen.
 • Behandlingen er i utgangspunktet midlertidig. Over tid kan den derimot bli mer permanent, siden gjentatte behandlinger kan skade hårsekkene og gjøre at hårene slutter å vokse ut igjen.
(Litteratur)

Ulemper

Selv om threading er en svært godt egnet metode for hårfjerning i ansiktsregionen, har den som alle andre metoder enkelte ulemper sammenlignet med andre hårfjerningsmetoder. Blant ulempene du bør være kjent med er:

 • Dersom teknikken ikke utføres korrekt risikerer du at hårene brekker i stede for å bli fjernet med roten. Ulempen med dette er først og fremst at det vil ta kortere tid før de på ny blir synlige.
 • Threading er først og fremst egnet for hårfjerning i ansiktet. Dersom du ønsker å fjerne hår på andre steder av kroppen, er andre metoder bedre egnet. I så fall bør du vurdere voksing, elektrolyse, kjemisk behandling, epilator eller laser.
 • Behandlingen er i utgangspunktet midlertidig. Dersom du vurderer såkalt permanent hårfjerning bør du se nærmere på laser hårfjerning eller elektrolylse.

Er threading vondt?

Ubehag i forbindelse med threading blir ofte sammenlignet med napping av hår eller øyenbryn. De fleste opplever derimot at threading er mindre ubehagelig enn napping, dette skyldes blant annet at fjerning av hår med tråd er mye raskere enn napping, ubehaget vedvarer derfor mye kortere.

De fleste beskriver derfor følelsen ved threading som litt uvanlig, men ikke smertefull. Det kan derimot være verdt å nevne at graden av ubehag forbundet med behandlingen har en viss sammenheng med ferdighetene til terapeuten (i tillegg til din personlige smerteterskel). Enkelte klinikker tilbyr smertedempende spray eller gele for å gjøre behandlingen mest mulig behagelig for deg.

ANNONSE