ANNONSE

Brasiliansk voksing

Brasiliansk voksing (intimvoksing) er en kosmetisk hårfjerning i underlivet hos kvinner. Resultatet etterlater glatt og hårfri hud, og varer vanligvis inntil 4-6 uker.

Brasiliansk voksing
Illustrasjon: Brasiliansk voksing
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Brasiliansk voksing»

Hva er brasiliansk voksing?

Brasiliansk voksing er en kosmetisk hårfjerning i underlivet hos kvinner, også kalt for intimvoksing. Voksing av intimregionen hos menn kalles populært for manzilian. Voksing er en hårfjerningsmetode som har vært brukt i lang tid, men som har økt i popularitet og omfang de senere årene som følge av trendsetting fra skjønnhetsindustrien og i fra Hollywood.

For å få best mulig resultat, og siden huden i dette området er ekstra følsom, vil de fleste som benytter voksing for fjerning av uønsket hårvekst i underlivet utføre behandlingen ved profesjonelle klinikker. Det er ikke slik at du må fjerne alt hår ved brasiliansk voksing. Vanligvis fjernes alt håret bak i rumpen og under omkring kjønnsleppene, mens du sammen med terapeuten (gjerne en hudpleier) kan komme frem til hvor mye du vil beholde foran.

Siden voksing fjerner hudene fra hårroten tar det lang tid før de vokser ut igjen, vanligvis 4-6 uker. Dette gjør at du ikke trenger ny behandling før etter minst 1 måned.

Permanent hårfjerning

Forberedelser til brasiliansk voksing

Det er viktig å ta enkelte forhåndsregler før du skal vokse underlivet. Blant de viktigste forberedelsene er:

  • Spar håret de siste 2-3 ukene før behandlingen. Dette sikrer at voksen får tak.
  • Vask huden samme dag som du skal til behandling, men ikke skrubb huden de siste 24 timene siden dette kan irritere huden og gjøre behandlingen mer ubehagelig.
  • Peeling av huden et par dager før behandlingen reduserer risikoen for at du utvikler inngrodde hår.
  • Finn en salong med god erfaring og godt omdømme.

For mer om forberedelser kan se vår artikkel om voksing.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår brasiliansk voksing?

Vanligvis utføres behandlingen av hudterapeut som har god erfaring med voksing. Inne på behandlingsrommet blir du bedt om å ta av deg buksen i tillegg til trusene. Før selve voksingen starter er det vanlig at du får tildelt en ren klut som du kan vaske deg nedentil med. Dette sikrer best mulig hygiene og reduserer risikoen for utslett og infeksjon etter voksingen. Du får så legge deg på en benk og dekker underkroppen med håndduk.

Vanligvis fjernes all hårvekst bak og under. Det er derimot stor variasjon ved hvor mye hår man ønsker å beholde foran, dette er derfor noe du og terapeuten kan komme frem til sammen. De fleste terapeuter fjerner håret i bikinikanten først, og jobber seg så innover mot midten. Når man har kommet frem til ønsket resultat vil man påføre olje som løser opp det som måtte være av voksrester. Til sist fjernes eventuelle gjenstående hår med pinsett.

Etter brasiliansk voksing

For å unngå irritasjon og andre bivirkninger etter voksingen anbefaler de fleste klinikker at du tar enkelte forhåndsregler:

  • Ikke bruk tettsittende klær første døgnet. Ha derfor på deg løse, behagelige klær når du kommer til brasiliansk voksing.
  • Ikke tren, ha sex eller dusj det første døgnet. Væske, svette og friksjon kan irritere den allerede sårbare huden.
  • Selv om den voksede huden klør litt, er det viktig at du lar være å klø deg. Hendene dine og neglene dine er fulle av bakterier som den nyvoksede huden ikke ønsker kontakt med.
  • Benytt betennelsesdempende og beroligende kremer som Aloe vera for å redusere kløe og irritasjon.

Fordeler med brasiliansk voksing

En av de store fordelene med voksing som hårfjerningsmetode er at hårene rives ut med roten, i motsetning til barbering som kutter hårene i hudnivå. Dette gjør at det tar mye lengre tid før hårene igjen vokser seg store nok til at du kan se eller kjenne dem. Vanligvis trenger du faktisk ingen ny behandling før etter ca 4-6 uker.

Voksing er først og fremst en hårfjerningsmetode. Det mange ikke tenker over er at behandlingen også gir en eksfolierende effekt (peeling), hvor det ytterste laget med døde hudceller fjernes. Dette gjør den gjenværende huden ekstra glatt og myk.

ANNONSE