ANNONSE

Hudoppstramming med Laser, UL og RF

Behandlinger med laser, radiofrekvens og ultralyd er er nyttig for figurforming, reduksjon av cellulitter og reduksjon av overskuddshud.

Behandlingsformene har få eller ingen bivirkninger og tilnærmet ingen nedetid (tilhelingstid).

Hudoppstramming med Laser, UL og RF
Illustrasjon: Hudoppstramming med Laser, UL og RF
Sist oppdatert: 8. Des. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hudoppstramming med Laser, UL og RF»

Hvordan oppnår du strammere hud, tap av cm og reduksjon av cellulitter?

Felles for terapi med laser, radiofrekvens og ultralyd er at behandlingen avsetter energi i bindevevet og fettvevet like under huden. Energiavsetningen strammer opp bindevevet i dette området og stimulere kroppen til å øke egenproduksjonen av naturlige bindevevsproteiner. I tillegg øker behandlingen nedbrytningen av fettvevet (lipolysen) og gir slik en slankere kroppsfigur.

Laserbehandling

Kosmetiske laserbehandlinger som benyttes for å gi en oppstrammende effekt på huden virker først og fremst i de dypere hudlagene, i motsetning til ved kosmetisk laser som benyttes mot rynker og arr fjerning (som virker i større grad i hudoverflaten).

Radiofrekvensbehandling og ultralydbehandling

Kosmetiske radiofrekvensbehandlinger (RF) benytter radiofrekvensbølger, mens ultralydbehandlinger (UL) benytter ultralydlydbølger. Begge teknikkene avsetter energi og varme i de dypere hudlagene. Hverken RF eller UL påvirker i motsetning til laserbehandlingen de overfladiske lagene i huden. Dette gjør at risikoen for pigmentforandringer i huden ikke er tilstede ved RF og UL, i tillegg er nedetiden (tilhelingstiden) i praksisk fraværende, det vil si at du kan gå på jobb eller treffe venner samme dag.

Kombinasjonsbehandlinger

Enkelte behandlingsplatformer benytter bare én av teknologiene over i samme behandling, mens flere platformer benytter en kombinasjon av laser, radiofrekvens, ultralyd, elektroterapi og massasje for å oppnå best mulig effekt. Eksempler på populære behandlingsplatformer som benytter flere teknologier i samme behandling er Eximia og Alma Accent.

(Tjenester / behandlinger)

Når kan kosmetisk behandling med laser, RF og UL være nyttig?

Både laser, radiofrekvens og ultralyd benyttes innen kosmetisk medisin til å:

  • redusere cellulitter
  • stramme opp slapp hud
  • gi huden et mer spenstig og ungdommelig preg

Behandlingsteknologiene kan benyttes alene eller i kombinasjon med andre kosmetiske terapier.

Hvem egner seg hudoppstramming og figurforming med laser, RF og UL?

Behandling med laser, radiofrekvens og ultralyd er effektivt dersom du har mindre til moderat grad av overskuddshud eller dersom du har mindre uønskede fettansamlinger som du ikke får slanket bort. Behandlingen er også blant de aller mest effektive for reduksjon av cellulitter (appelsinhud).

Dersom du ikke tåler større inngrep som krever kirurgisk behandling kan også disse metodene være et godt alternativ for deg, siden behandlingen har få eller ingen bivirkninger og kort eller ingen tilhelingstid.

Dersom du har stort hudoverskudd og store rynker, eller dersom du har større fettansamlinger du ønsker å fjerne, er derimot andre behandlinger trolig mer egnet (se under).

Les alt om cellulitter her

Andre behandlinger for figurforming, hudoppstramming og cellulitter

Body Wraps

En annen kosmetisk behandling som skal ha effekt på figurforming, gi hudoppstramming og redusere cellulitter er såkalt body wraps. Ved body wraps tilføres huden en kombinasjon av potente næringsstoffer som så pakkes inn i huden over en periode på ca. 30-60 minutter.

Dyp bindevevsmassasje og trykkbølgebehandling

Dyp bindevevsmassasje (som EPG Endermologi) og trykkbølgebehandling (AWT) øker sirkulasjonen og lymfedrenasjen, stimulerer til økt nedbrytning av fettvevet og økt stryke av bindevevet under huden. Behandlingen kan derfor bidra til å gi en strammere, mer ungdommelig hud, redusere uønskede fettansamlinger og utbredre cellulitter (appelsinhud).

Kirurgiske behandlinger

Dersom du har stort hudoverskudd i ansiktet eller andre steder i kroppen, eller dersom du har dype rynker og furer, vil andre behandlingsformer være mer effektive.

Fettfjerning

For figurforming og fettfjerning er kirurgisk fettsuging den aller mest effektive behandlingen. Andre behandlingsalterantiver uten kirurgi som har blitt mer populære de siste årene er fettfrysing (CoolSculpting) og fettfjerning med laser (Laser lipolyse).

Kirurgiske behandlinger

For fjerning av større overskuddshud eller betydelige rynker og furer i huden anbefales kirurgiske inngrep som ansiktsløft, panneløft, bukplastikk og seteløft.

ANNONSE