ANNONSE

Trykkbølgebehandling mot cellulitter

Trykkbølgebehandling (AWT) har vist seg å ha god effekt på cellulitter (appelsinhud).

Behandlingen bidrar til bedret lymfedrenasje, reduksjon av fettvev, mer elastisk bindevev og bedring av cellulitter. Vanligvis anbefales en behandlingsserie på 6-10 behandlinger over 2-4 uker.

Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er trykkbølgebehandling (AWT) mot cellulitter?

Trykkbølgebehandling (acoustic wave therapy, AWT) er en behandlingsform som lenge har vært benyttet innen medisin for behandling av nyrestein og senebetennelser. Det har derimot også vist seg at AWT har god effekt på cellulitter. Terapiformen er FDA godkjent, det vil si at metoden er trygg i bruk og har dokumentert effekt.

Trykkbølgene overføres til vevet ved hjelp av et behandlingshode som styres av terapeuten. Trykkbølgene utøver så sin funksjon på vevet som behandles, enten det er en betent sene eller cellulitter.

AWT innen kosmetisk medisin medfører økt temperaturen i vevet under huden, bedret blodsirkulasjon og lymfedrenasje, og stimulerer til økt produksjon av kroppens naturlige bindevevsproteiner. Effekten er strammere og mer elastisk hud, redusert mengde fettvev og bedring av cellulittene.

Sjekk priser og erfaringer med trykkbølgebehandling

Hvordan foregår trykkbølgebehandlingen?

I forkant av behandlingen er det viktig at du har diskutert behandlingsmulighetene med terapeuten, og at dere har en felles forståelse av hva du ønsker å behandle og hvilke muligheter og begrensninger som finnes ved denne metoden. Ofte vil man ta bilder før behandlingen starter slik at man kan gjøre en god sammenligning etter endt behandlingsforløp.

Selve prosedyren utføres mens du ligger på en benk og slapper av. Terapeuten fører et lydhode over delen av kroppen som behandles. Lydhodet sender ut kraftige lydbølger eller trykkbølger som forplanter fibrasjoner i vevet under huden. Mange opplever dette som en kraftig massasje.

En behandling varer vanligvis ca 30 minutter til 1 time. Det er ingen nedetid etter AWT, det vil si at du kan på på jobb eller ut blant venner i etterkant.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilken effekt kan man oppnå ved AWT?

Trykkbølgebehandling er godt egnet til å redusere cellulitter eller appelsinhud. I tillegg behandling av cellulitter egner behandlingen seg til å

  • redusere uønskede fettansamlinger
  • stramme opp slapp hud

Hvilke deler av kroppen kan behandles?

Kosmetisk trykkbølgebehandling benyttes både på kroppen og ansiktet. Vanlige områder å behandle er

  • Overarmer
  • Rumpe
  • Legger
  • Lår
  • Mage
  • Flanke
  • Ansikt

Hvor mange behandlinger er nødvendig?

Effekten av AWT kommer ikke umiddelbart og etter første behandling. Begynnende resultat kan gjerne ses etter 6-8 terapisekvenser. Man anbefaler vanligvis ca 6-10 behandlinger for å oppnå optimalt resultat. De ulike klinikkene anbefaler gjerne 1-2 behandlinger per uke. I tillegg anbefaler mange vedlikeholdsbehandlinger i etterkant for å bevare behandlingsresultatet best mulig.

Hvordan oppnås effekten av AWT?

Trykkbølgene varmer opp vevet under huden. Den økte temperaturen bedrer sirkulasjonen og lymfedrenasjen og bedrer transporten av væske og avfallsstoffer.

I tillegg varmes fettcellene, dette medfører at nedbrytingen av fettcellene øker (lipolyse) og mengden fettvev reduseres. Trykkbølgene påvirker også bindevevet under huden og stimulerer kroppen til å produsere økt mengde av egne bindevevproteiner (kollagen og elastin).

Totaleffekten av behandlingen er økt styrke og spenst i huden, reduksjon av fettvevet og redusert mengde cellulitter.

Finnes det bivirkninger eller skadeeffekter av kosmetisk trykkbølgebehandling?

Trykkbølgebehandling mot cellulitter og for hudoppstramming er en ufarlig terapi uten alvorlige bivirkninger. I motsetning til enkelte andre behandlingsformer er det ingen såkalt nedetid etter AWT, det vil si at du kan gå rett på jobb eller ut blant venner i etterkant.

Du kan derimot oppleve litt ømhet eller stølhet i delen av kroppen som er behandlet 1-2 dager etter terapien.

ANNONSE