ANNONSE

Body Wraps

Body wraps er en kosmetisk behandling hvor kroppen pakkes inn etter at huden er smørt inn med spesielle blandinger som leire og urter. Behandlingen tilfører huden fuktighet og kan gi en midlertidig vektnedgang og reduksjon av cellulitter.

Body Wraps
Illustrasjon: Body Wraps
Sist oppdatert: 9. Des. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Body Wraps»

Hva er Body Wraps?

Body wraps er en kosmetisk behandling hvor deler av kroppen eller hele kroppen smøres inn av ulike stoffer, før den pakkes inn i plast eller annet materiale.

Det finnes en rekke ulike stoffer som smøres på i forkant av innpakningen, blant de vanligste er leire og ulike urter. Hvilke stoffer som benyttes avhenger av hensikten med behandlingen. Selve innpakningen gjøres oftest med plastfolie, men kan også gjøres med blader eller bandasjer.

Les mer om populære body wraps her!

Hva er hensikten med body wraps?

Generelt kan man si at formålet med body wraps er å oppnå en eller flere av følgende effekter:

  • Tilføre huden fuktighet
  • Fjerne avfallsstoffer i huden (detox)
  • Vektnedgang og figurforming
  • Behandling av cellulitter

Behandling med body wraps gjøres oftest på klinikker som tilbyr kosmetiske behandlinger og på spa-avdelinger, men kan også gjøres hjemme. Behandlinger som gjøres andre steder enn hjemme har også til hensikt å gi en avslappende og avspennende effekt i rolige og behagelige omgivelser.

(Tjenester / behandlinger)

Body wraps for vektnedgang og figurforming

Et av resultatene man kan oppnå ved body wraps er vektnedgang og bedret figur. Vektnedgangen oppnås først og fremst ved at vevsvæske trekkes ut, dette gjør at mange opplever en reell og målbar reduksjon i midje, hofte og knær etter behandlingen. Mange opplever også en økt følelse av elastisitet og fasthet i vevet i etterkant.

Det som er verdt å merke seg er derimot at det ikke er fettceller som trekkes ut og forsvinner. Behandlingseffekten med umiddelbar vektnedgang og figurforming er derfor ofte midlertidig, vanligvis er effekten opphøret etter ca 2-4 dager. Dersom du skal ha en mer vedvarende effekt må du ta en kur på flere behandlinger over en periode på 4 uker, og i tillegg gjennomgå vedlikeholdsbehandlinger hver måned etter dette. Enkelte produsenter, slik som Universal Contour Wrap, garanterer derimot vedvarende behandlingseffekt minst 30 dager etter bare 1 behandling.

Figurformingen med body wraps godt egnet til å gi en ofte midlertidig, men reell vektreduksjon. Behandlingen kan derfor være et bra alternativ dersom du ønsker å oppnå effekt i anledning av en spesiell hendelse, slik som bryllup eller tur på stranden. I tillegg er det mange som blir motivert av behandlingseffekten og dermed får fokus på et sunnere kosthold og mer morsjon, og som slik faktisk kan oppnå varig vektnedgang.

(Tjenester / behandlinger)

Body wraps for detox (avgiftning)

Det finnes ingen sikre vitenskapelige bevis for at body wraps har en avgiftende effekt på kroppen generelt. Noen av næringsstoffene som smøres inn i huden kan derimot bidra til å trekke ut avfallsstoffer fra huden, og denne effekten kan forsterkes av varmen som skapes som følge av innpakningen.

Enkelte klinikker benytter derfor body wraps som behandling mot blant annet visse former for kviser (akne).

Fuktighetsgivende og mykgjørende effekt av body wraps

Dersom du behandles med body wraps kan du forvente å oppnå en mykere hud i etterkant, spesielt dersom du velger behandlinger som har dette som formål. I så fall benyttes gjerne en rekke geleer og kremer for å tilføre huden fuktighet og gi den en glattere og mykere overflate. I mange tilfeller trenger du ikke vaske av kremene i etterkant.

(Tjenester / behandlinger)

Body wraps mot cellulitter

Behandling med body wraps kan gi en midlertidig vektnedgang ved å trekke væske ut i fra vevet. I tillegg tilføres huden fuktighet og blir dermed både glattere og fastere. Kombinasjonen av disse effektene gjør at cellulitter blir mindre fremtredende etter behandlingen.

Som ved behandling for vektnedgang er også behandling av cellulitter med body wraps en midlertidig behandling, siden fettcellene ikke fjernes. For mer langvarig resultat må du regne med å gjennomgå vedlikeholdsbehandlinger.

Økt forbrenning og blodsirkulasjon under behandlingen

Under selve behandlingen er det vanlig at kroppstemperaturen din øker som følge av innpakningen. Øket kroppstemperatur gir i seg selv økende forbrenning. I tillegg vil enkelte av stoffene som smøres inn i huden kunne gi lokalt økt blodsirkulasjon. Man kan derimot ikke regne med en vedvarende økt forbrenning etter at behandlingseffekten er gått ut.

Hvordan foregår behandlingen med body wraps?

Body wraps utføres av en rekke klinikker som tilbyr ulike former for kosmetiske behandlinger. Terapien benyttes da alene eller i kombinasjon med andre behandlinger som klinikken utfører. I tillegg tilbyr flere spasalonger ulike former for body wraps. De siste årene har man også hatt muligheten til å kjøpe utstyr for å utføre behandlingen på seg selv hjemme.

Innledende behandling med skrubbing og eksfoliering av huden

Helt i starten av behandlingen, før man tilfører næringsstoffer og kremer til huden, vil man ofte skrubbe av ytterste laget med døde hudceller. Dette gjør blant annet at stoffene som påsmøres huden lettere kan trenge dypere inn og slik og oppnå større effekt.

Påsmøring av kremer og næringsstoffer

Neste steg er påsmøring av ulike næringsstoffer, kremer og geleer på huden. Hvilke stoffer som benyttes avhenger av hvilken behandlingseffekt man ønsker å oppnå. Vanlige ingredienser i body wraps behandlinger er:

  • Leire
  • Alger
  • Tang
  • Gele

Stoffene smøres på enten hele kroppen eller den delen av kroppen som skal behandles.

Innpakking

Nå vil behandleren pakke inn kroppen med plastfolie, blader eller bandasjer. Hensikten med innpakkingen eller "kokong-effekten" er å skape lokalt økt temperatur, øke blodsirkulasjonen og bedre opptaket av næringsstoffene som er smørt på huden. Vanligvis vil man ligge innepakket i ca 20-30 minutter, før næringsstoffene skylles av.

Egner body wraps seg for alle?

Behandling med body wraps er en ufarlig og harmløs behandling uten alvorlige bivirkninger.

Det er derimot viktig å ta enkelte forbehold dersom du vurderer denne behandlingen:

  • Terapien egner seg ikke for gravide, dette skyldes at kroppstemperaturen kan øke noe under selve behandlingen, og dette kan være skadelig for fosteret. Det samme gjelder dresom du lider av hjertesykdom eller høyt blodtrykk.
  • Dersom du er allergisk mot noen av stoffene som smøres på huden, bør du selvsagt unngå behandlingen.

Andre behandlinger for figurforming, hudoppstramming og cellulitter

Laser-, ultralyd- og radiofrekvensbehandling

Både laser, ultralyd og radiofrekvens benyttes i kosmetisk medisin for å gi en hudoppstrammende effekt, fjerne uønskede fettansamlinger og redusere cellulitter. Behandlingene avsetter energi i de dypere hudlagene som strammer opp bindevevet, stimulerer kroppen til å produsere mer bindevevsprotein (kollagen og elastin) og bryter ned fettcellene (lipolyse). Behandlingene kan ha god effekt, gir få eller ingen bivirkninger og ingen nedetid

Dyp bindevevsmassasje og trykkbølgebehandling

Dyp bindevevsmassasje (som LPG Endermologi) og trykkbølgebehandling (AWT) øker sirkulasjonen og lymfedrenasjen under huden, stimulerer til økt nedbrytning av fettvevet og økt stryke av bindevevet. Behandlingen kan derfor bidra til å gi en strammere, mer ungdommelig hud, redusere uønskede fettansamlinger og utbredre cellulitter (appelsinhud).

Fettfjerning

For figurforming og fettfjerning er kirurgisk fettsuging den aller mest effektive behandlingen. Andre behandlingsalterantiver uten kirurgi som har blitt mer populære de siste årene er fettfrysing (CoolSculpting) og fettfjerning med laser (Laser lipolyse).

Kirurgiske behandlinger

Dersom du har stort hudoverskudd i ansiktet eller andre steder i kroppen, eller dersom du dype store rynker og furer, vil andre behandlingsformer være mer effektive.

For fjerning overskuddshud anbefales i så fall heller kirurgiske inngrep som ansiktsløft, panneløft, bukplastikk og seteløft.

ANNONSE