ANNONSE

Ultherapy

Ultherapy eller Ulthera er en kosmetisk behandling som benytter ultralydbølger til å stramme opp slapp eller løs hud, fjere uønskede fettansamlinger og fjerne svettekjertler hos personer med overdreven svette.

Ultherapy
Illustrasjon: Ultherapy
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk erfaringer, priser og ventetider på Ultherapy og tilsvarende behandlinger

Ultherapy er en av flere behandlingsmoduler som benytter enten radiofrekvens (RF), ultralyd eller laser innen kosmetisk medisin. Behandlingene gir alle en hudoppstrammende og figurformende effekt og reduserer cellulitter. Her ser du en oversikt over priser, ventetider og erfaringer på behandlinger med Ultherapy og tilsvarende terapier.

(Tjenester / behandlinger)

Hva kan behandles med Ulthera?

Behandling med Ulthera er FDA godkjent for behandling av øyebryn, løs hud i halsen, på kjevevinkelen og over brystet (decollettage) og kan være et alterantiv til kirurgisk behandling.

Ultherapy kan også benyttes til å fjerne uønskede fettansamlinger og til å fjerne svettekjertler under armene dersom man er plaget med overdreven svette.

Hvordan fungerer behandling med Ultherapy?

Ved kosmetisk behandling benyttes ultralydbølger med høyere energi enn ved bildediagnostiske ultralydundersøkelser. Behandleren kan stille inn apparatet slik at ultralydbølgene påvirker ulike deler av huden og underhuden.

Når apparatet stilles inn til å påvirke den midtre delen av huden varmes bindevevet (kollagen og elastin), dette gir en strammende effekt og gir huden et glattere utseende. I tillegg stimulerer behandlingen til at kroppen øker produksjonen av bindevevsproteinene kollagen og elastin, som gir en mer elastisk hud på lengre sikt.

Ved å stille inn ultralydapparatet på den nederste delen av huden oppstår en selektiv påvirkning av fettcellene. Ultralydbehandlingen kan slik øke nedbrytningen av fettcellene (lipolyse) og bidra til å fjerne uønskede fettansamlinger.

Hos personer som er plaget med overdreven svetting kan ultralydbølgene stilles inn mot svettekjertlene under armene og ødelegge disse.

Ultherabehandlingen kan fokuseres på spesifikke dyber i huden, som gjør at risikoen for skade på de øverste hudlagene, så som pigmentskader, er svært lav. Dette gir ultralydbehandlingen en fordel fremfor enkelte laserbehandlinger.

(Litteratur)

Egner du deg for behandling med Ulthera?

Hudoppstrammende effekt med Ultherapy

Ulthera er et alternativ til plastiske operasjoner i ansiktsregionen, uten bruk av kniv eller narkose. Dersom du er plaget av hengende øyenbryn eller overflødig og slapp hud omkring kjeven eller på halsen, kan behandling med Ultherapy være et alternativ for deg. Spesielt er Ulthera en godt egnet behandling dersom du har milde til moderate forandringer som trenger korreksjon, eller dersom du ikke ønsker et større inngrep slik som kirurgi.

Dersom du har store rynker og mye overskuddshud, vil trolig operasjon som ansiktsløft, panneløft eller øyelokksoperasjon være det beste alterantivet.

Figurforming og fettfjerning

Dersom du er plaget av uønskede lokale fettansamlinger som ikke kan slankes bort, kan Ultherapy være en egnet behandling. Ultherapy kan bidra til økt nedbrytning av fettvevet (lipolyse) og slik gi en lokalt slankende effekt.

Dersom du har større fettansamlinger du ønsker fjernet, er trolig konvensjonell (kirurgisk) fettsuging det beste alterantivet.

Overdreven svette

Det finnes flere behandlingsalternativer ved overdreven svette. Utherapy kan i likhet med radiofrekvensenergi og laserbehandling ødelegge svettekjertlene under armene. Andre behandlingsalternativer er botox injeksjon og kirurgisk fjerning.

Andre behandlinger

Glattere hud med filler og botox

Fillere som Restylane, Juvederm og Teosyal kan injiseres i områder med rynker og gi økt fylde og glattere hud. Behandlingen egner seg ved mindre uttalte hudforandringer, og som tilleggsbehandling til andre terapier.

Botox gir en avslappende effekt på muskulaturen i området hvor medisinen injiseres. Dette kan benyttes til å redusere rynker og furer i huden.

Laserbehandling - skin resurfacing

Laser kan benyttes til å behandle selve hudoverflaten og gi en glattere hud (skin resurfacing) med mindre rynker. Mange laserbehandlinger kan i tillegg samtidig påvirke de midtre og dypere hudlagene (som Ultherapy, Thermage og Venus Freeze) og gi en hudoppstrammende effekt i tillegg.

(Tjenester / behandlinger)

Hvor mange behandlinger trenger du?

Vanligvis vil det være tilstrekkelig med 1 eller 2 behandlinger for ønsket hudoppstrammende effekt. Behandlingsresultatet oppstår tildels umiddelbart, men den endelige effekten ses først etter 3-6 måneder, etter at det er dannet økt mengde kollagen og elastin under huden.

Er behandlingen smertefull?

Ulthera avsetter energi i de dypere hudlagene og ned mot muskulaturen. Dette gjør at bindevevet varmes opp. De fleste tolererer behandlingen uten større ubehag, men enkelte opplever Ultherapy som noe smertefullt.

Siden behandlingen påvirker vevet i dypet nytter det ikke å smøre på bedøvelseskrem, da den ikke virker tilstrekkelig langt inn. Det er derfor vanlig å ta smertestillende tabletter (som Ibux) før behandlingen, dersom man har behov for dette.

Hvilke bivirkninger kan man få under behandlingen?

Behandlingen gjør at enkelte opplever lett hevelse, rødhet og ømhet de første få timene, men disse effektene er oftest kortvarige. Behandlingen er uten alvorlige bivirkninger eller komplikasjoner.

Ultralydbehandling av fettansamlinger

Ultralyd kan også benyttes til å fjerne uønskede fettansamlinger, mye likt laser lipolyse som gjøres med laser. Ved ultralydbehandling stiller man apparatet inn slik at energien avsettes selektivt i fettcellene under huden. Energien gjør at cellene frigir fettet i økt hastighet (lipolyse). Fettet fjernes så via lymfesystemet og blodet. I tillegg ødelegges mange fettceller, som taes opp av kroppen.

Ultralyd for fjerning av uønskede fettansamlinger et et alternativ til kirurgisk fettsuging og fjerning av fett ved laser og fettfrysing.

(Tjenester / behandlinger)

Ultherapy er en populær kosmetisk behandling, dette skyldes godt behandlingsresultat kombinert med lav risiko for bivirkninger:

  • Behandlingen gir svært lav risiko for alvorlige bivirkninger.
  • Risikoen for pigmentforandringer i huden (som kan ses ved laserbehandling, spesielt dersom du har mørkere hudfarge), er svært lav.
  • Det trengs vanligvis ofte bare 1-2 behandlinger for ønsket effekt.
  • I tillegg er det nærmest ingen såkalt nedetid eller tilhelingstid i etterkant.
  • Ulthera er FDA godkjent for behandling av slapp hud og overskuddshud på øyenbryn, på halsen, under haken og brystet (decolletage). Behandlingen kan være et alternativ til kirurgi ved disse tilstandene.

Andre behandlingsmoduler som benytter lignende teknologi

Thermage og Venus Freeze benytter også radiofrekvensenergi til å gi en hudoppstrammende effekt. I likhet med Thermage trenger du vanligvis bare 1 behandling for å oppnå ønsket effekt med Ultherapy. Siden Venus Freeze er mer skånsom og avsetter mindre energi, anbefales vanligvis 6-12 behandlinger for ønsket effekt. Se her for oversikt over pris, ventetid og erfaringer på Thermage, Ultherapy, Venus freeze og tilsvarende behandlinger!

ANNONSE