ANNONSE

Venus freeze

Venus Freeze er en populær kosmetiske behandling som gir strammere, mer elastisk hud, reduserer cellulitter og bidrar til figurforming.

Behandlingen er uten ubehag og du kan gå på jobb og fortsette daglige aktiviteter umiddelbart etterpå.

Venus freeze
Illustrasjon: Venus freeze
Sist oppdatert: 4. Feb. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk erfaringer, priser og ventetider på Venus Freeze og tilsvarende behandlinger

Venus Freeze er en av flere behandlingsmoduler som benytter enten radiofrekvens (RF), ultralyd eller laser innen kosmetisk medisin. Behandlingene gir alle en hudoppstrammende og figurformende effekt og reduserer cellulitter. Her ser du en oversikt over priser, ventetider og erfaringer på behandlinger med Venus Freeze og tilsvarende terapier.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan virker Venus Freeze?

Hudoppstrammende effekt og reduksjon av cellulitter

Venus Freeze benytter en kombinasjon av radiofrekvens (RF) og pulserende magnetfelt for å behandle de midtre og dypere lagene av huden.

Radiofrekvensenergien benyttes til å gi en selektiv oppvarming av bindevevslaget i huden og fettcellene like under huden. Temperaturøkningen gjør at bindevevet trekker seg sammen umiddelbart under og etter behandlingen. I tillegg stimulerer RF energien til at kroppen produserer mer av dens egne bindevevspoteiner kollagen og elastin. Tap av nettopp disse bindevevsproteinene er en viktig årsak til at huden blir slappere og mindre ungdommelig etter hvert som vi blir eldre.

Fettfjerning og figurforming

Ved å stille inn radiofrekvensbølgene mot mot fettcellene like under huden økes temperaturen i fettvevet. Dette gjør at nedbrytningen av fettdcellene øker og mengden fettvev reduseres.

Pulserende magnetfetl

Venus Freeze benytter i tillegg til radiofrekvens behandling også en et pulserende magnetfelt for best mulig effekt på hudoppstramming, figurforming og fjerning av cellulitter.

(Tjenester / behandlinger)

Hva kan behandles med Venus Freeze?

Venus Freeze egner seg til figurforming, behandling av slapp og rynkete hud, og til behandling av cellulitter:

  • Behandlingen brukes hovedsakelig mot områder i huden med slapphet og rynker. Venus Freeze er mest egnet hos hos personer mellom 30 - 50 år. Blant de vanligste områdene å behandle er ansiktet, hals, over brystene (decolletage), lår, mage, rumpe, lår m.m.
  • Venus Freeze kan også benyttes til å redusere cellulitter og strekkmerker i huden.
  • RF energien kan avsettes like under huden, i fettlaget, og stimulere til økt nedbrytning av lokalle fettansamlinger (lipolyse). Slik bidrar Venus Freeze også til ønsket figurforming.

Hvor mange behandlinger trenger man for ønsket effekt?

Antall behandlinger som anbefales for å oppnå ønsket resultat varierer avhengig av hvilke resultat man ønsker å oppnå og hva som skal behandles.

Vanligvis anbefales ca 6 behandlinger for ansikt og hals og ca 8-12 behandlinger for kropp.

Den endelige effekten av behandlingen ses gjerne etter 3-6 måneder, etter som det tar noe tid for kroppen å øke kollagen styrken i vevet. Behandlingene utføres ofte med ca 1 ukes mellomrom. Hver behandling tar ca 30-40 minutter.

Vedlikeholdsbehandling

Det er vanlig å repetere behandlingen ca 4 ganger i året for å beholde ønsket effekt.

Les alt om cellulitter her

Hvilke bivirkninger ses ved Venus Freeze?

Kosmetisk radiofrekvensbehandling er generelt en mild behandlingsform med få bivirkninger og kort tilhelingstid, dette gjelder også behandling med Venus Freeze. Dersom man ønsker å redusere rynker og slapp hud og ikke ønsker tid borte fra jobben eller å gjennomgå en operasjon, kan Venus Freeze være et godt alternativ.

Det er ikke uvanlig med lett hevelse og rødme i huden like etter behandlingen, men dette går tilbake i løpet av få timer.

Er behandlingen med Venus Freeze smertefull?

Behandlingen med Venus Freeze er i praksisk uten ubehag. Klinikkene som tilbyr behandling med Venus Freeze opplever derimot ofte at pasienten sovner under behandlingen.

Er det noen som ikke egner seg for behandling med Venus Freeze?

I motsetning til enkelte laserbehandlinger, som kan gi pigmentforandringer på mørkere hud, gir ikke radiofrekvensbehandling som Venus Freeze noen påvirkning på hudpigmentene. Behandlingen egner seg derfor for alle hudtyper.

Ved enkelte sykdommer eller tilstander bør man derimot vurdere å ikke gjennomføre behandlingen, dette inkluderer blant annet

  • Aktiv infeksjon eller betennelse i huden
  • Pågående eller tidligere kreftsykdom
  • Pacemaker
  • Metallimplantater i delen av kroppen som behandles
  • Graviditet
  • Autoimmun hudsykdom
  • Implantater eller injeksjoner i huden som behandles

Andre behandlingsmoduler som benytter lignende teknologi

Ulterapy og Thermage benytter også radiofrekvensenergi til å gi en hudoppstrammende effekt. Ved Ultherapy og Thermage trenger du vanligvis bare 1 behandling for å oppnå ønsket effekt. Siden Venus Freeze er mer skånsom og avsetter mindre energi, anbefales vanligvis 6-12 behandlinger for ønsket effekt. Se her for oversikt over pris, ventetid og erfaringer på Thermage, Ultherapy, Venus freeze og tilsvarende behandlinger!

Andre behandlingsalternativer

Hudoppstrammende effekt med Venus Freeze

Venus Freeze (og tilsvarende behandlinger med RF, ultralyd og laser) er godt egnet dersom du har milde forandringer i form av lett hudoverskudd eller små rynker og furer i huden.

Dersom du har store rynker og mye overskuddshud, vil trolig operasjon som ansiktsløft, panneløft eller øyelokksoperasjon være det beste alterantivet.

Figurforming og fettfjerning

Dersom du er plaget av uønskede lokale fettansamlinger som ikke kan slankes bort, kan Venus Freeze (og tilsvarende behandlinger med RF, ultralyd og laser) være godt egnet. Behandlingen kan bidra til økt nedbrytning av fettvevet (lipolyse) og slik gi en lokalt slankende effekt.

Dersom du har større fettansamlinger du ønsker fjernet, er trolig konvensjonell (kirurgisk) fettsuging det beste alterantivet.

Andre behandlinger

Glattere hud med filler og botox

Fillere som Restylane, Juvederm og Teosyal kan injiseres i områder med rynker og gi økt fylde og glattere hud. Behandlingen egner seg ved mindre uttalte hudforandringer, og som tilleggsbehandling til andre terapier.

Botox gir en avslappende effekt på muskulaturen i området hvor medisinen injiseres. Dette kan benyttes til å redusere rynker og furer i huden.

Laserbehandling - skin resurfacing

Laser kan benyttes til å behandle selve hudoverflaten og gi en glattere hud (skin resurfacing) med mindre rynker. Mange laserbehandlinger kan i tillegg samtidig påvirke de midtre og dypere hudlagene (som Ultherapy, Thermage og Venus Freeze) og gi en hudoppstrammende effekt i tillegg.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE