ANNONSE

Fettfrysing

Fettfrysing er en kosmetisk behandling som bryter ned fettceller i kroppen gjennom nedkjøling. De nedbrudte fettcellene tas så opp av kroppen over de neste ukene og par månedene etter behandlingen.

Hensikten med fettfrysing er å fjerne uønskede lokaliserte fettansamlinger som ikke enkelt lar seg slanke bort. Behandlingen er et alternativ til blant annet fettsuging (operasjon).

Fettfrysing
Illustrasjon: Fettfrysing
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Fettfrysing»

Hva er fettfrysing?

Fettfrysing er en populær kosmetisk behandling som fjerner uønskede fettansamlinger gjennom nedkjøling. Blant de mest populære patenterte behandlingsformene er CoolSculpting, LipoCryo og CoolContour.

Behandlingene er enkle å gjennomføre, gir lite eller ingen ubehag, og gjør at du slipper å gjennomgå operasjon og narkose (i motsetning til ved fettsuging).

Les alt om CoolSculpting

Hvordan foregår behandlingen

Prinsippet i fettfrysing innebærer å gi en selektiv nedkjøling av fettcellene under huden, uten å skade overliggende hud eller underliggende muskulatur. Ved å kjøle ned fettcellene brytes de ned og dør, og tas senere opp av kroppen. Slik kan man fjerne uønskede fettansamlinger i området som behandles.

De ulike behandlingsapparatene for fettfrysing benytter litt ulike teknikker, felles er at de bryter ned fettcellene gjennom nedkjøling og at behandler ett og ett område av kroppen av gangen. Behandlingsområdet kjøles ned over en periode på ca. 30 minutter - 1 time. Prosedyren er ikke smertefull, og du kan vanligvis gå på jobb eller treffe venner samme dag.

Behandlingseffekten oppstår derimot gradvis de nærmeste ukene og par månedene, siden det tar litt tid før kroppen har tatt opp (absorbert) alle de nedbrudte fettcellene. Dette er en ulempe i forhold til fettsuging, hvor behandlingsresultatet i stor grad oppnås umiddelbart.

Andre behandlinger for fettfjerning

Den mest kjendte formen for fettfrysing er CoolSculpting. CoolSculpting er godkjent av FDA, som sier noe om at behandlingen er trygg, sikker og gir et målbart resultat. Andre etablerte teknikker for fettfrysing er blant annet LipoCryo og CoolContour.

I tillegg til fettfrysing finnes derimot flere andre behandlinger for fettfjerning som ikke er invasive, det vil si behandlinger som foregår uten et inngrep (operasjon). Blant de mest populære er:

Den aller mest effektive behandlingsmetoden for fettfjerning er derimot fremdeles operasjon, det vil si fettsuging. Her kan du lese mer om fordeler og ulemper ved CoolSculpting vs fettsuging.

ANNONSE