ANNONSE

CoolSculpting

CoolSculpting er en patentert form for fettfrysing som gir deg muligheten til fettfjerning uten operasjon.

Ved CoolSculpting kjøles fettcellene ned til minus 2 grader, noe som gjør at fettcellene dør og blir tatt opp av kroppen i løpet av de neste månedene. Normalt fjernes ca 20-35 % av fettcellene per behandling.

CoolSculpting
Illustrasjon: CoolSculpting
Sist oppdatert: 13. Des. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hvorfor CoolSculpting?

Mange opplever at lokale fettansamlinger på enkelte områder av kroppen ikke lar seg slanke bort. Typisk ser man slike fettansamlinger på nedre del av magen, i flankene (såkalte love handles) og på innsiden av knærne.

CoolSculpting er en trygg metode som er egnet til å fjerne slike fettansamlinger, og et godt alternativ til fettsuging i mange tilfeller. Behandlingen gir heller ingen nedetid (tilhelingstid).

Se her for å se erfaringer, priser og ventetider ved CoolSculpting og andre metoder for fettfrysing!

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår CoolSculpting?

Før behandlingen vil du ha en konsultasjon med terapeuten for å avklare hvilke områder du ønsker å behandle og hva du forventer ut av CoolSculpting.

CoolSculpting apparatet behandler ett og ett område av kroppen om gangen, denne delen av kroppen plasseres i en lomme på behandlingshodet hvor den kjøles ned til ca. -2 grader. Nedkjølingen tar ca. 1 time og gjør at fettcellene ødelegges og senere blir tatt opp (absorbert) av kroppen. Behanldingen utføres uten at det oppstår skade på hverken huden over fettcellene eller muskulaturen under.

Behandlingen er forbundet med svært lite ubehag og det er registrert få bivirkninger. CoolSculpting apparatet er godkjent av FDA (Food and Drug Administration) i USA, noe som er et kvalitetstegn med tanke på sikkerhet. Dersom noen klinikker bruker andre apparater bør man undersøke om disse er godkjente eller ikke.

Ca 20-35 % av fettcellene i ett område dør per behandling. Det tar derimot noe tid, ca et par måneder, før fettcellene blir fullstendig absorbert eller tatt opp av kroppen. Det endelige resultatet er derfor klart først noen måneder etter behandlingen.

Få bivirkninger ved CoolSculpting

Det er generelt få bivirkninger ved denne metoden for fettfjerning. Man kan vanligvis gå på jobb samme dag. Enkelte kan oppleve ubehag eller ømhet i behandlingsområdet de første par ukene og noe nummenhet i huden i samme området.

Hvor varig er resultatet ved CoolSculpting?

Ca 20-35 % av fettcellene i området som behandles vil dø per behandling. Fettceller som dør kommer ikke tilbake. Ved flere behandlinger vil gjerne en større andel av fettcellene dø.

For mest mulig varig resultat er det derimot en fordel om man har stabil vekt etter behandlingen, siden mengden fettvev er avhengig både av antallet fettceller og av mengden fett i hver fettcelle.

Man vil vanligvis få 1-3 behandlinger over 6-9 måneder for ønsket resultat.

Egner du deg for CoolSculpting?

CoolSculpting egner seg for personer som er normalvektige, men som har lokale fettansamlinger som ikke enkelt går bort ved slanking. Behandlingen er derimot ikke en metode for å gå ned i vekt.

Et alternativ til CoolSculpting er tradisjonell fettsuging, se under for mer informasjon om fordeler og ulemper ved hver av metodene.

(Tjenester / behandlinger)

Andre behandlinger

CoolSculpting er en form for fettfrysing, hvor fettvevet ødelegges og brytes ned gjennom avkjøling. Andre former for fettfrysing er blant annet LipoCryo og CoolContour.

I tillegg finnes flere andre behandlinger for fettfjerning som ikke er invasive, det vil si behandlinger som foregår uten et inngrep (operasjon). Blant de mest populære er:

Den aller mest effektive behandlingsmetoden for fettfjerning er derimot fremdeles operasjon, det vil si fettsuging. Under finner du mer om fordeler og ulemper ved CoolSculpting vs fettsuging.

(Tjenester / behandlinger)

Fordeler med CoolSculpting fremfor tradisjonell fettsuging

  • CoolSculpting er ikke en kirurgisk behandling og er derfor uten risiko for komplikasjoner som følger med alle operasjoner
  • Det er normalt ingen tilhelingstid etter CoolSculpting, man kan gå på jobb samme dag

Ulemper ved CoolSculpting i forhold til tradisjonell fettsuging

  • Fettsuging gir et umiddelbart resultat, ved CoolSculpting kan det ta inntil 3-4 måneder før det endelige resultatet er klart.
  • Det er ikke uvanlig at man må gjennomføre 2-3 behandlinger før man har oppnådd ønsket resultat ved CoolSculpting. Ved fettsuging kan man fjerne "alt" fettvevet i behandlingsområdet ved første behandling.
  • Man oppnår vanligvis bedre konturkontroll i området man behandler ved fettsuging enn ved fettfrysing.
  • Ved fettsuging kan man utføre andre plastisk kirurgiske behandlinger i samme seanse
  • Ikke alle områder av kroppen egner seg for CoolSculpting, siden fettansamlingen må kunne passe inn i hulrommet på apparatet.
ANNONSE