ANNONSE

Fettfjerning med ultralyd

Fettfjerning med ultralyd er en metode som benyttes for å fjerne uønskede fettansamlinger ved hjelp av ultralydbølger.

Behandlingen er helt smertefri, har få eller ingen bivirkninger og kan være et alternativ til kirurgisk fettsuging dersom du ønsker å fjere mindre mengder fettvev fra lokaliserte områder på kroppen.

Fettfjerning med ultralyd
Illustrasjon: Fettfjerning med ultralyd
Sist oppdatert: 4. Jul. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Fettfjerning med ultralyd»

Hva er fettfjerning med ultralyd?

Fettfjerning med ultralyd er en av flere såkalte ikke invasive metoder for fettfjerning (hvor man ikke opererer eller fører instrumenter inn i kroppen).

Metoden benytter energien i ultralydbølger til å varme opp og ødelegge fettcellene under huden. Fettet i cellene tas så opp av kroppens naturlige system via lymfene, og du blir gradvis slankere i området som ble behandlet.

Blant noen av de mest populære apparatene for fettfjerning med ultralyd er Liposonix og Ultracontour.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår behandlingen

Fettfjerning med ultralyd gjøres uten behov for narkose eller lokalbedøvelse. Du og terapeuten diskuterer i forkant hva du ønsker å behandle og hvilke resultat du kan forvente av behandlingen.

Under selve prosedyren ligger du gjerne på en benk og slapper av. Terapeuten fører et behandlingshode / ultralydhode på huden i den delen av kroppen som behandles. Behandlingshodet sender ultralydbølger gjennom huden og inn i fettvevet i dypet. Behandlingen er helt smertefri og tar vanligvis ca 30 minutter - 1 time, men dette avhenger av hvilket apparat som benyttes og hvor stort område som behandles.

Det er ingen nedetid eller tilhelingstid forbundet med behandlingen, det vil si at du kan gå på jobb eller treffe venner samme dag.

Hvilken effekt kan oppnås ved fettfjerning med ultralyd?

Ultralyd kan være en effektiv metode for å fjerne uønskede lokaliserte fettansamlinger. Hvor mye fettvev som fjernes per behandling kan variere, men typisk kan man forvente å miste 1,5-3 cm, det vil si tilsvarende en midjestørrelse, per behandlingssekvens.

Siden de nedbrudte fettcellene gradvis tas opp av kroppen etter behandlingen, vil full behandlingseffekt ikke oppstå før etter ca 8-12 uker.

Hvilke område av kroppen kan behandles?

Fettfjerning med ultralyd er ikke en vektreduksjonsbehandling. Typiske områder som egner seg godt for denne behandlingen er

  • Mage
  • Flanker / love handles
  • Rygg
  • Lår
  • Armer

Behandlingen egner seg aller best for deg som har BMI mellom 21-30.

Andre behandlinger for fettfjerning

Fettfjerning med ultralyd er en relativt ny behandlingsform som muliggjør figurforming på en enkel og trygg måte, uten tilhelingstid. Blant de mest kjente metodene er Liposonix og Ultracontour.

I tillegg finnes flere andre behandlinger for fettfjerning som ikke er invasive, det vil si behandlinger som foregår uten et inngrep (operasjon). Blant de mest populære er

Den aller mest effektive behandlingsmetoden for fettfjerning er derimot fremdeles operasjon, det vil si fettsuging.

ANNONSE