ANNONSE

Fettfjerning med radiofrekvens

Fettfjerning med radiofrekvens er en av de nyeste metodene for fettfjerning uten kirurgi (fettsuging). Behandlingen tilfører fettvevet energi og varme gjennom radiofrekvensbølger.

Terapien er smertefri, gir ingen nedetid (tilhelingstid) og er uten rapporterte bivirkninger. Metoden er FDA og CE Medical godkjent.

Fettfjerning med radiofrekvens
Illustrasjon: Fettfjerning med radiofrekvens
Sist oppdatert: 2. Des. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Fettfjerning med radiofrekvens»

Hva er fettfjerning med radiofrekvens?

De seneste årene er det kommet flere alternativer til kirurgisk fettfjerning, altså fettsuging. Blant disse er fettfjerning med radiofrekvensenergi (RF). Blant de mest populære apparatene for fettfjerning med RF er Vanquish.

Apparatet tilfører fettvevet under huden energi via radiofrekvensbølger. Vanquish gjør dette uten å faktisk være i kontakt med huden. Energien gir en selektiv oppvarming av fettcellene som gjør at de brytes ned. Fettcellen tas så opp av kroppen og fjernes gradvis de neste ukene.

Behandlingen er ikke egnet som en metode for vektnedgang, men kan hjelpe deg å fjerne uønskede fettansamlinger på kroppen som vanskelig lar seg slanke bort gjennom mosjon og diett.

Hvordan foregår behandlingen?

Fettfjerning med RF varmer opp fettcellene i kroppsregionen som behandles. En av de mest populære apparatene, kalt Vanquish, utfører behandlingen uten å være i kontakt med huden.

Det er viktig at du på forhånd har diskutert dine ønsker og målsettinger med terapeuten, for å kartlegge hvilke områder som skal behandles og hva som er best egnet metode for å nå dine mål.

Under selve prosedyren ligger du på en benk og slapper av. Behandlingshodet på maskinen føres nær hudområdet som behandles, ca et par cm unna huden. Apparatet avgir så radiofrekvensenergi som omdannes til varme i fettcellene. Huden over fettcellene og muskulaturen under påvirkes derimot ikke.

Behandlingen er smertefri og uten kjente bivirkninger. En behandling tar vanligvis ca. 30-45 minutter, noe avhengig av hvor stort område som skal behandles. Vanligvis anbefales ca. 5-10 behandlinger for ønsket resultat, med ca 7-10 dager mellom hver sesjon. Vanligvis kan du regne med å miste ca. 2-3 cm fettvev i løpet av 4 behandlinger.

Du kan gå på jobb eller treffe venner samme dag - det er altså ingen såkalt nedetid forbundet med denne formen for fettfjerning.

Egner du deg for fettfjerning med radiofrekvens?

Fettfjerning med RF er en ny metode som muliggjør fettfjerning uten operasjon. Behandlingen er ute smerter, uten kjente bivirkinger og gir ingen såkalt nedetid.

Metoden egner seg best dersom du ønsker å fjerne mindre lokale fettansamlinger, men er ikke egnet dersom du ønsker en generell vektnedgang. Dersom du har store fettansamlinger er trolig konvensjonell fettsuging et bedre alternativ.

Fettfjerning med RF (Vanquish) er FDA og CE Medical godkjent, det vil si at metoden er testet mht. sikkerhet og effekt.

Andre behandlinger for fettfjerning

Fettfjerning med RF er en relativt ny behandlingsform som muliggjør figurforming på en enkel og trygg måte, uten tilhelingstid. Blant de mest kjente metodene/apparatene er Vanquish.

I tillegg finnes flere andre behandlinger for fettfjerning som ikke er invasive, det vil si behandlinger som foregår uten et inngrep (operasjon). Blant de mest populære er

Den aller mest effektive behandlingsmetoden for fettfjerning er derimot fremdeles operasjon, det vil si fettsuging.

ANNONSE