ANNONSE

Leppeforstørrelse

Leppeforstørrelse er en kosmetisk behandling som gjør leppene mer markerte og fyldige.

Den vanligste metoden for leppeforstørrelse er med filler.

Leppeforstørrelse
Illustrasjon: Leppeforstørrelse
Sist oppdatert: 4. Feb. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er leppeforstørrelse?

Leppeforstørrelse er en kosmetisk behandling hvor hensikten er å gjøre leppene mer fyldige og mer markerte. Behandlingen kan være aktuelt dersom du er født med relativt små naturlige lepper, eller dersom du rett og slett ønsker mer iøynefallende og voluminøse lepper.

Den best benyttede metoden for leppeforstørrelse er ved å sprøyte inn vannbindende stoffer inn i leppene med tynn nål, såkalte fillere. Dette er en trygg behandling med lav risiko for komplikasjoner. Effekten er relativt langvarig, vanligvis ca. 6-12 måneder.

Andre og mer permanente behandlingsmetoder inkluderer fettransplantasjon og kunstige implantater.

(Tjenester / behandlinger)

Hvorfor større lepper?

Leppene er en sentral del av ansiktet og fyldige lepper er forbundet med ungdommelighet og sensualitet. Leppeforstørrelse gjøres gjerne dersom man ønsker å få større, mer fyldige lepper eller dersom leppene skrumper inn etter hvert som man blir eldre. Noen ønsker også å gjennomgå behandlingen for å gjøre leppene mer markerte enn tidligere.

(Tjenester / behandlinger)

Leppeforstørrelse med fillere

Den mest brukte metoden for å forstørre leppene og å gjøre leppene mer fyldige på er ved hjelp av såkalte fillere. Fillere er stoffer som injiseres like under huden. Fillere brukes i kosmetisk behandling, for eksempel til å glatte ut uønskede rynker eller furer eller for å gi ønsket volum som ved injeksjon i leppene.

De mest brukte fillere i dag inneholder såkalt hyaluronsyre, et sokkermolekyl som finnes naturlig i kroppen. Den viktigste egenskapen til hyaluronsyre er at den binder vann og slik gir økt volum i vevet der den befinner seg.

Hyaluronsyrebaserte fillere varer ca 6-12 måneder før effekten går ut. Blant de mest kjente fillere på markedet i dag er Restylane, Teosyal og Juvederm.

Fordeler ved bruk av filllere ved leppeforstørrelse

  • Man kan injisere filleren over flere omganger og slik gradvis øke leppevolumet til ønsket utseende
  • Effekten av behandlingen varer relativt lenge (6-12 måneder), men er ikke permanent. Dette kan være en fordel dersom man ikke er helt fornøyd med resultatet.
  • Bruk av fillere egner seg også godt som forbehandling dersom man vurderer en mer permanent leppeforstørrelse. Behandlingen gir deg muligheten til å visualisere hvordan enderesultatet blir før du velger en mer permanent metode.
  • Flere fillere inneholder lokalbedøvelse, behandlingen er derfor ikke spesielt ubehagelig.
  • Det forekommer få bivirkninger, men allergiske reaksjoner kan forekomme en sjelden gang.

Leppeforstørrelse ved fettransplantasjon

Leppeforstørrelse ved fettransplantasjon er et kosmetisk inngrep hvor kirurgen flytter fettvev fra en annen del av kroppen din og til leppene.

Ved denne behandlingen oppnår du større og mer fyldige lepper med relativt langvarig effekt, men uten å bruke "fremmede" materialer som kunstige implantat. Risikoen for allergisk reaksjon eller at kroppen avstøter vevet som legges inn i leppene er selvsagt lavere når det er ditt eget vev som benyttes.

Ulempen med leppeforstørrelse ved fettransplantasjon i forhold til ved leppeimplantat er at effekten ikke er like permanent, ofte må man gjenta behandlingen 1-2 ganger for mer eller mindre vedvarende effekt.

Fettet hentes eller "høstes" gjerne ved fettsuging fra for eksempel låret eller magen og injiseres i leppen gjennom en sprøyte med tynn nål, mye på samme måte som når man injiserer en filler. Behandlingen gjøres gjerne i lokalbedøvelse uten behov for narkose.

Metoden er svært godt egnet for dem som ønsker å fjerne fett fra en del av kroppen og samtiidg ønsker mer fyldige lepper.

Leppeforstørrelse med leppe implantat

Ved ønske om permanent leppeforstørrelse og økt leppevolum kan leppeimplantat være et alternativ. Leppeimplantater lages av ulike stoffer, blant de mest brukte er GORE-TEX og SoftForm.

Ulempene ved leppeforstørrelse med implantat er at risikoen for infeksjon, arrdannelse og reaksjon mot implantatet er noe høyere enn ved bruk av fillere. Fordelen er at implantatet er permanent, man trenger ikke utføre ny behandling om 6 måneder for vedvarende effekt.

Under inngrepet lager kirurgen et lite kutt i huden på leppene, gjerne i munnviken, og legger så inn implantatet gjennom det lille hullet i huden. Behandlingen tar vanligvis ca 1 time.

(Litteratur)
ANNONSE