ANNONSE

Radiofrekvensbehandling

Kosmetisk radiofrekvens behandling (RF) kan redusere rynker og slapphet i huden, behandle cellulitter, og strekkmerker og redusere lokaliserte fettansamlinger.

Radiofrekvens behandling er et alternativ til andre kosmetiske behandlinger som laser mot rynker og kirurgiske behandlinger som ansiktsløft.

Radiofrekvensbehandling
Illustrasjon: Radiofrekvensbehandling
Sist oppdatert: 5. Feb. 2018
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva kan behandles?

Det finnes ulike typer radiofrekvensapparater som er spesialisert til å benytte radiofrekvens (RF) til behandling av ulike tilstander:

  • Hudoppstramming. RF brukes hovedsakelig til å behandle områder med lett til moderat slapphet og rynker i huden, vanligvis hos personer mellom 30 - 50 år. Blant de vanligste områdene å behandle er pannen, under øynene, kinnbeina, midtre del av ansikten og halsen. Effekten av hudoppstramming er en strammere hud mer med ungdommelig preg. Ved uttalte hudforandringer vil man ofte heller anbefale operasjon som ansiktsløft, panneløft eller halsløft.
  • Cellulitter og strekkmerker. Radiofrekvens behandling kan også benyttes til å redusere cellulitt forandringer og strekkmerker i huden.
  • Rynkebehandling. Fraksjonert radiofrekvensbehandling kan benyttes til å redusere rynker og behandle acne arr.
  • Figurforming. RF energien kan avsettes like under huden, i fettlaget, og slik øke temperaturen i fettvevet. Denne temeraptur økningen gir høyere metabolismen i fettvevet og reduserer lokaliserte fettansamlinger.
  • Fjerne pigmentfleller, vorter etc. RF kan benyttes til å redusere omfanget av uønskede pigmentflekker i huden.

Hvordan virker radiofrekvens behandling?

Radiofrekvens behandling benytter bølger i radiofrekvens området til å behandle hovedsakelig den midtre delen av huden (dermis) hvor behandlingen medfører økt produksjon av bindevevsproteinene kollagen og elastin.

Ved hudoppstraming ved RF behandling stimulerer man til økt mengde kollagen som gjør vevet mer elastisk og strammere og gir huden et mer ungdommelig preg. Man opplever gjerne strammere hud allerede umiddelbart etter behandlingen, men den endelige effekten ser man først etter noen måneder når kollagen mengden i huden er økt.

Radiofrekvens bølgene kan også stilles inn til å behandle de dypere lagene av huden for å stimulere til økt omsetning av fettcellene, noe som benyttes ved figurforming ved hjelp av RF.

Fraksjonert radiofrekvens behandling benyttes ved RF skin resurfacing. Ved fraksjonert behandling sendes radiofrekvens bølgene i mange små fraksjoner, men store deler av huden ikke behandles.

Hvor mange behandlinger trenger man ved radiofrekvens behandling?

Antall behandlinger som anbefales for å oppnå ønsket resultat varierer avhengig av hvilke resultat man ønsker å oppnå og hva som skal behandles, men er også avhengig av hvilke apparat som benyttes.

Vanligvis anbefales fra 1 til 12 behandlinger med 1-4 ukers mellomrom mellom hver behandling, oftest anbefales 6-12 behandlinger for ønsket effekt..

Hvilke komplikasjoner ses ved radiofrekvensbehandling?

Kosmetisk radiofrekvensbehandling er en mild behandlingsform med få bivirkninger og kort tilhelingstid. Dersom man ønsker å redusere rynker og slapp hud og ikke ønsker tid borte fra jobben eller å gjennomgå en operasjon, kan radiofrekvens behandling være et alternativ.

Man opplever generelt få plager under selve behandlingen, men ved behov kan man ofte få lokalbedøvelse i huden i området som skal behandles. Noen opplever litt hevelse, rødhet eller blemmer de første par dagene til inntil et par uker etter behandlingen.

ANNONSE