ANNONSE

Radiofrekvens mot pigmentflekker

Kosmetisk radiofrekvens behandling (RF) kan benyttes til å bryte ned pigmentflekker og pigmentforandringer i huden.

RF er et alternativ til andre kosmetiske behandlinger, spesielt er effektene og resultatet mye likt det man ser ved laserbehandling av pigmentflekker.

Radiofrekvens mot pigmentflekker
Illustrasjon: Radiofrekvens mot pigmentflekker
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Radiofrekvens mot pigmentflekker»

Hvordan virker radiofrekvens behandling?

RF benytter energien i bølger i radiofrekvensområdet til å påvirke vev i huden og underhuden. RF energienkan stilles inn slik at den rettes inn mot pigmentcellene i huden. Behandlingen gjør at pigmentene brytes ned og øedelegges, noe som gjør at pimentflekkene forsvinner.

Andre behandlinger mot pigmentflekker

Radiofrekvens er en effektiv behandling mot uønskede pigmentflekker. Andre behandlinger som kan være nyttig dersom du ønsker å fjerne eller redusere synligheten av pigmentflekker er:

Mer om radiofrekvensbehandling

RF behandling benyttes innen kosmetisk medisin først og fremst til behandling av slapp hud (for hudoppstramming), rynker og furer i huden og til behandling av cellulitter. I senere tid har man benyttet RF behandling også for å redusere synligheten av arr i huden, pigmentflekker og for behandling av kviser.

Det finnes flere ulike RF behandlinger, de enkelte avsetter energi i dypere hudlag for å gi en hudoppstrammende effekt og fettfjerning. Enkelte RF behandlinger er også ablative, det vil si at de også behandler også det ytterste hudlaget (epidermis). Ablativ RF behandling har i likhet med ablativ laser en kraftigere effekt på arr og furer i huden. Fordelene med RF fremfor laser er at RF energien avsettes i vevet generelt, mens laserenergien av avhengig av spesifikke molekyler i vevet for å bli tatt opp. I tillegg gir RF behandling generelt mindre rødme i huden i etterkant.

Hva kan behandles med RF?

  • Hudoppstrammende effekt av slapp hud og overskuddshud
  • Rynker og furer i huden
  • Arr, spesielt hypertrofiske arr og keloid
  • Pigmentflekker i huden
  • Strekkmerker
  • Cellulitter
  • Figurforming og fettfjerning
  • Rosacea og spindelvevsårer

Bivirkninger og komplikasjoner

Prinsippet i RF terapien innebærer å tilføre vevet energi som omdannes til varme. Dette gir i prinsippet en risiko for overoppheting og brannskade, noe som ble observert i enkelte tilfeller i tidlige faser av denne teknologien. På denne tiden benyttet man mest såkalte monopolare RF apparater, hvor energien overføres via ett behandlingshode. I de senere årene benytter man først og fremst såkalte bipolare og multipolare apparater, hvor energien overføres via to eller flere behanldlingshoder. De nyere apparatene har også innebygde sensorer som overvåker temperaturen i vevet som behandles, for å unngå overoppheting. RF har derfor blitt en svært trygg metode innen kosmetisk behandling de senere årene. Faktisk gir RF gjerne færre bivirkninger og komplikasjoner enn andre metoder, slik som laser og kirurgi.

ANNONSE