ANNONSE

Pulset fargelaser

Pulset fargelaser er en laserbehandling som hovedsakelig benytte til fjerning av sprengte blodkar og andre overfladiske blodårer. Pulset fargelaser (PDL, Pulset Dye Laser) kan også benyttes til fjerning av pigmentflekker, behandling av arr og vorter.

Pulset fargelaser
Illustrasjon: Pulset fargelaser
Sist oppdatert: 4. Feb. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva kan behandles med pulset fargelaser?

Pulset fargelaser er mest benyttet til å fjerne sprengte blodkar og andre overfladiske blodårer som cherry angioma (kirsebærflekker), markerte blodårer ved rosacea, teleangiektasier, spider veins og portvins flekker.

Pulset fargelaser er en laser med bølgelengde som gjør at den egner seg godt til behandling av overfladiske blodårer i huden.

I tillegg til å behandle sprengte blodkar er pulset fargelaser godt egnet til behandling av vorter i huden, kjønnsvorter, hud- og negleforandringer ved psoriasis og fjerning av pigmentflekker i huden.

Hvilke bivirkninger ses ved pulset fargelaser?

Pulset fargelaser er en såkalt non ablativ laser, det vil si en laser som ikke påvirker det mest overfladiske delen av huden (epidermis), og anses derfor som en mildt laser. Bivirkningene er derfor relativt beskjedne i de fleste tilfeller.

Mange opplever litt rødme eller kløe i huden de første timene til et par dager etter behandlingen.

Mer uvanlige bivirkninger er pigmentforandringer som mørke flekker (hyperpigmentering) og lyse flekker (hypopigmentering) i huden eller blemmedannelse i huden. Personer med mørkere hud har økt risiko for pigmentforandringer etter behandling, pulset fargelaser egner seg derfor aller best til behandling av personer med lys hud.

(Tjenester / behandlinger)

Hvilke typer pulset fargelaser finnes på markedet?

Blant de mest kjente PDL laserne på markedet i dag er VBeam fra Candela.

ANNONSE