ANNONSE

Dermapen Oslo

Dermapen eller skinpen er en videreutvikling innen microneedling hvor man ved å lage tusenvis av mirkoskopiske hull i huden stimulerer hudens reparasjonsevne.

Resultatet av behandlingen er en revitalisering av huden, samt reduksjon av rynker, linjer og porer.

Dermapen
Illustrasjon: Dermapen
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Dermapen»

Hva er dermapen?

Dermapen eller skinpen er en form for microneedling hvor terapeuten (hudterapeut eller kosmetisk sykepleier) lager tusenvis av tynne og korte hull i det overfladiske hudlaget. Behandlingen revitaliserer huden og motvirker rynker og aldersforandringer ved å stimulere til økt produksjon av bindevevsproteinet kollagen.

Det to mest populære metodene for microneedling er dermapen og dermaroller. Microneedling har vært kjent fra 1990 tallet, men har øket betydelig i popularitet og anerkjennelse de siste få årene.

Dermapen er derimot en relativt ny oppfinnelse og en videreutvikling av microneedling. Blant de viktigste fordelene med dermapen er at metoden gjør det enklere å behandle vanskelige hudpartier som omkring munnen, nese og øyne. I tillegg er nålebehandlingen mer presis enn ved dermaroller, noe som blant annet bidrar til kortere tilhelingstid.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår behandling med dermapen?

Behandling med dermapen / skinpen utføres i de fleste tilfeller av hudterapeut eller kosmetisk sykepleier som har både utdannelse og erfaring innen microneedling. Dette er viktig for å optimalisere behandlingen for deg, og for å oppnå best mulig resultat med lavest mulig risiko for uønskede bivirkninger.

Like før selve terapien starter tilbyr mange klinikker en bedøvende krem som smøres på huden. Selv om behandling med dermapen generelt gir lite ubehag, vil lokalbedøvende krem gjøre seansen enda mer avslappende for deg.

Dermapen maskinen ligner som navnet tilsier på en litt stor penn. Inne i pennen ligger det gjemt ca. 10 svært tynne nåler. Når maskinen skrus på vil nålene bevege seg raskt inn og ut av pennen i vertikal retning og lage over 1000 mikroskopiske hull eller kanaler i huden per sekund. Avhengig av hvilke hudområde og hvilken tilstand som behandles, kan terapeuten bestemme hvor dypt nålene skal penetrere inn i huden, vanligvis velges dybde mellom 0,2-3mm.

Selve behandlingen med dermapen tar vanligvis ca. 10-30 minutter, mest avhengig av hvor stort hudområde man ønsker å behandle.

(Tjenester / behandlinger)

Hva kan behandles med dermapen?

Dermapen er en videreutvikling innen microneedling som kan forbedre hudens utseende og motvirke aldringstegn som porer og rynker. Vanlige indikasjoner (årsaker) for behandling med dermapen er:

  • Rynker og furer i huden
  • Ujevn struktur og porer i huden
  • Strekkmerker
  • Arr, spesielt ved arr etter kviser
  • For å oppnå økt effekt av hudprodukter
  • Pigmentflekker
  • Gi huden revitalisering og glød
(Tjenester / behandlinger)

Forskjeller mellom dermapen og dermaroller

Dermapen og dermaroller er ulike varianter av såkalt microneedling, det vil si behandlinger hvor man lager tusenvis av mikroskopiske, overfladiske hull i huden for å stimulere huden til å reparere seg selv. Slik motvirker man aldersforandringer og gir huden mer glød.

Effekten av både dermaroller og dermapen kan antas å være relativt lik, siden behandlingsresultatet først og fremst bygger på en stimuli av reparasjonsmekanismene i huden gjennom å påføre huden mikroskopiske skader. Likevel finnes det flere potensielle fordeler med dermapen fremfor dermaroller.

Mer presis og fleksibel

Dermapen kan lettere komme til de litt vanskeligere hudområdene i ansiktet, slik som rundt øynene, rundt nesen og rundt munnen. Ofte er det også disse delene av huden hvor rynker og linjer oppstår tidligst.

Skreddersydd behandling

Alle nålene på en dermaroller er like lange, og denne lengden kan ikke justeres. Hvor dypt nålene i dermapennen skal penetrere, kan derimot enkelt justeres av terapeuten. Dette gir potensielt store fordeler siden ulike områder av ansiktshuden gjerne bør behandles med ulik penetrasjonsdybde. I tillegg vil forskjellige tilstander i huden gjerne også kreve ulik dybde på nålestikkene.

Kortere tilhelingstid

Nålene på dermarolleren vil aldri kunne stikke gjennom huden fullstendig 90 grader på hudretningen, i stede vil de lage hull i huden som ligger litt på skrått i forhold til hudens plan. Dette skaper unødige skader i hudens aller ytterste lag, og bidrar til at tilhelingstiden blir lengre. Ved dermapen skytes nålene derimot 90 grader (helt vertikalt) inn mot hudens overflate, noe som gjør at skaden på hudoverflaten er minimal. Tilhelingstiden ved bruk av dermapen er derfor generelt kortere enn ved bruk av dermaroller.

Raskere behandling

Siden dermapen er en motorisert behandling som kan skape over tusen mikroskopiske hull i huden per sekund, kan man oppnå ønsket behandlingseffekt raskere og mer effektivt enn ved dermaroller, som er en manuell behandlingsmetode.

(Tjenester / behandlinger)

Bivirkninger ved behandling med dermapen

Dermapen er en skånsom videreutvikling innen microneedling med lav risiko for bivirkninger. Dersom du vurderer behandling med dermapen er det likevel lurt om du kjenner til de vanligste bivirkningene som kan forekomme:

Infeksjon. Huden er hjem for mange bakterier. Ved å lage mange mikroskopiske hull i det ytterste hudlaget økes risikoen for infeksjon. Ved å benytte en profesjonell klinikk som har stort fokus på hygiene er risikoen for infeksjon derimot lav.

Arr. Risikoen for arrdannelse i forbindelse med dermapen er svært lav siden man benytter svært tynne og korte nåler. Dersom du har en hud som har økt tendens til kraftig arrdannelse (hypertrofiske arr og keloid), bør du derimot diskutere behandlingsmulighetene med terapeut eller lege på forhånd.

ANNONSE