ANNONSE

E-Matrix

E-Matrix er en fraksjonell radiofrekvensbehandling som kan redusere arr, glatte ut rynker og strekkmerker og gi en generelt hudoppstrammende og hudforyngende effekt.

E-Matrix
Illustrasjon: E-Matrix
Sist oppdatert: 7. Des. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er E-Matrix?

E-Matrix fra Syneron Candela benytter radiofrekvensteknologi til å behandle hudoverflaten. Radiofrekvensmaskinen benytter såkalt fraksjonell teknologi, det vil si at radiofrekvensenergien avsettes punktvis i hudoverflaten. I hudpunktene som behandles oppstår mikroskopiske sårdannelser som stimulerer til nydanning (renenerering) av huden. Samtidig er det slik at huden omkring disse punktene spares (ikke behandles), noe som medfører kortere tilhelingstid og færre bivirkninger.

Hva kan behandles?

Fraksjonell radiofrekvensbehandling slik som ved E-Matrix benyttes for å behandle den yttre delen av huden (epidermis og dermis). Terapien gjør at det oppstår en regenerering av det ytterste hudlaget, samtidig øker produksjonen av bindevevsproteinet kollagen i den midtre del av huden.

Vanlige årsaker (indikasjoner) til behandling med E-Matrix er

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår behandlingen?

Behandlingen med E-Matrix gir mange mikroskopiske sårdannelser i huden som kan føles som små nålestikk. Det er derfor vanlig at klinikken anbefaler deg å ta en smertestillende tablett på forhånd, for eksempel paracet eller ibuprofen. I noen tilfeller vil klinikken tilby forhåndsbehandling med lokalbedøvelse.

Selve prosedyren tar vanligvis ca 20-30 minutter, noe avhengig av hvor stort hudområde som skal behandles.

Etter behandlingen

Den litt sviende eller brennende følelsen i huden vil gjerne avta i løpet av noen få timer. Det er ikke uvanlig med litt hevelse i huden de første dagene, men dette kan forebygges ved bruk av kalde omslag.

Det er viktig at du lytter til huden etter behandlingen, dersom den føles tørr er det lurt å benytte fuktighetskrem for å unngå uttørring. Etter dag 3-4 vil det ytterste laget med døde hudceller falle av, da vil også eventuell hevelse opphøre.

Trenger du flere behandlinger?

Behandlinger med såkalt fraksjonell teknologi, enten det er med laser eller radiofrekvens, er mer skånsom enn ikke fraksjonell behandling. Dette gjør at tilhelingstiden er kortere og risikoen for uønskede bivirkninger er lavere. Derimot er det gjerne nødvendig med flere behandlinger for å oppnå samme resultat. Vanligvis anbefaler man 2-4 behandlinger med noen måneders mellomrom for ønsket effekt.

ANNONSE