ANNONSE

Fotmassasje

Fotmassasje er ulike massasjeteknikker som benyttes til behandling av føtter og ben.

Terapien bidrar til å løse opp anspendt muskulatur og bedre sirkulasjon og lymfedrenasje. Mange massasjeteknikker fokuserer også på å stimulere nervepunktene under føttene.

Massasje av føttene kan gjøres isolert eller i kombinasjon med andre behandlinger. Fotmassasje inngår vanligvis også i forbindelse med pedikyr.

Fotmassasje
Illustrasjon: Fotmassasje
Sist oppdatert: 16. Jun. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Fotmassasje»

Hva er fotmassasje?

De fleste klinikker som tilbyr massasje og spabehandlinger, har også målrettede behandlinger hvor fokuset er rettet mot føttene.

Ved fotmassasje benyttes en eller flere massasjeteknikker til behandling av føtter, legger eller lår. Vanligvis benyttes tradisjonelle massasjeteknikker, slik som knaing, gnidning og stryking. Behandlingen bidrar til å løse opp spendt muskulatur og øke sirkulasjonen og lymfedrenasje i føttene.

Fotmassasje hos enkelte klinikker har derimot et større fokus på behandling og stimulering av såkalte reflekspunkter under foten. Metoden benyttes da til å behandle foten lokalt, men skal i følge klinikkene også påvirke organer og funksjoner andre steder i kroppen.

Fotmassasje inngår også i de fleste tilfeller som en del av behandlingen under pedikyr.

Hvordan foregår fotmassasje?

Innholdet og rekkefølgen i fotmassasjen varierer avhengig av hvilken type behandling du velger. Enkelte elementer finner du derimot igjen i de fleste behandlingene:

  • Vask og rengjøring. Vanligvis vil terapeuten starte behandlingen med å vaske og rengjøre føttene dine. Vasken bidrar til å ivareta hygienen før massasjen starter. I tillegg får du følelsen av luksus og å bli stelt med. Nå er det bare å lene seg tilbake og glemme stress og problemer fra hverdagen!
  • Oljer og kremer. Mange klinikker smører føttene dine med oljer og kremer i starten av- og underveis i behandlingen. Kremene bidrar til å fukte huden og fungerer i praksis som en hudpleie for føttene. I tillegg reduserer det friksjonen som oppstår i forbindelse med fotmassasjen.
  • Fotmassasjen. Terapeuten vil behandle av punkter under føttene i tillegg til tærne, anklene og eventuelt legger / lår. Behandlingen manipulerer og stimulerer underhudsvevet, muskulatur, sener og ledd. Fotmassasjen bidrar slik til å redusere muskelspenninger og muskelknuter og stimulere lymfedrenasje og blodsirkulasjon i føttene.

Fotmassasjen gjøres enten som eneste behandling, eller som ledd i en større massasje- eller spabehandling. Det er verdt å merke seg at fotmassasje også inngår hos de fleste klinikker som tilbyr pedikyr. Dersom du ønsker å få stelt med negler og tær i tillegg til en deilig fotmassasje, kan pedikyr derfor være en egnet behandling.

(Tjenester / behandlinger)

Hva kan fotmassasje hjelpe deg med?

Føttene bærer hele kroppen din og går gjerne mange tusen skritt hver eneste dag. Selv om de er bygget for denne jobben, innebærer den en daglig belastning som kan gjøre muskler og sener i føttene og bena stive og støle.

Fotmassasje kan gi føttene en velfortjent pause og samtidig bidra til å redusere stive muskler. I tillegg fremskynder massasjen fjerning av avfallstoffer gjennom stimuli av lymfedrenasjen. Det er derfor ikke rart at fotmassasje er en av de aller mest populære massasjebehandlingene på markedet!

Under finner du noen av de vanligste årsakene til at mange velger fotmassasje:

  • Ømme føtter og ubehag. Fotmassasje er godt egnet til å behandle ømme føtter og stiv og muskulatur. Massasjen gir en avspennende effekt på musklene som kan redusere ømheten og fjerne muskelknuter.
  • Hevelser i føttene og bena. Ved å stimulere sirkulasjonen og lymfedrenasjen i føttene, kan fotmassasjen bidra til å redusere hevelse i føttene. Dersom hevelsen er nyoppstått bør du derimot kontakte lege for å finne årsaken.
  • Urolige bein. Mange opplever at urolige ben (også kalt restless legs) blir bedre etter en avslappende og avspennende fotmassasje.
  • Avslapping og stressreduksjon. Enhver massasje kan hjelpe deg med å glemme stress og problemer i hverdagen. Dette er viktig for kroppen som helhet og kan ha en positiv effekt på både kroppslig og psyskisk helse.
ANNONSE