ANNONSE

Hot stone massasje

Hot stone massasje er en behandling som kombinerer klassisk massasje med spesielle oppvarmede steiner.

Den unike kombinasjonen øker velvære og motvirker stiv og øm muskulatur.

Hot stone massasje
Illustrasjon: Hot stone massasje
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hot stone massasje»

Hva er hot stone massasje?

Hot stone massasje er en behandling som kombinerer ulike massasjeteknikker med bruk av varme steiner. Metoden er ikke ny, faktisk ble hot stone massasje benyttet både i Kina og av indianere i Amerika til å redusere muskelspenninger og til å behandle sykdommer i kroppen forøvrig.

Typisk benytter terapeuten såkalt klassisk eller svensk massasje som består av teknikker som stryking, tromming, vibrasjon, friksjon og vibrering. Det som skiller hot stone massasje fra andre massasjebehandlinger er derimot bruk av spesialiserte steiner. Vanligvis benyttes lavasteiner (basalt) som har utrolig god evne til å holde på varme. Steinene er blitt bearbeidet i naturen slik at de har en svært glatt og behagelig overflate.

(Tjenester / behandlinger)

Hvordan foregår behandling med hot stone massasje?

Massasjeterapeuten benytter en kombinasjon av klassisk massasje og spesielle varme steiner. Før behandlingen starter vaskes og steriliseres steinene. Deretter varmes de opp til en passelig temperatur, vanligvis ca. 50-60 grader.

Massasjen starter mens du ligger på magen på en benk eller en madrass. Terapeuten vil ofte begynne med en såkalt klassisk massasje hvor han eller hun bruker hendene til å blant annet kna og stryke kroppen din.

Etter hvert bringes en eller flere steiner inn i behandlingen. De oppvarmede steinene plasseres gjerne på strategiske områder på kroppen din, slik som på ryggraden, i hendene, på magen og ansiktet. Terapeuten kan også massere deg med steinene i hånden. Hensikten med de varme lavasteinene er å gi en unik oppvarming og avspenning av muskulatur og bindevev. Varmen stimulerer også sirkulasjonen og vil øke følelsen av velvære i forbindelse med behandlingen.

Etter en stund ber terapeuten deg om å snu deg rundt og ligge på ryggen før massasjen fortsetter. I noen tilfeller benyttes også kalde steiner på slutten av massasjen for å kjøle ned huden og gjøre den glattere.

Hvorfor hot stone massasje?

Hot stone massasje er en unik behandling som kombinerer en god massasje med intensiv og behagelig varmebehandling av muskulatur og bindevev. Under finner du flere gode grunner til å prøve denne deilige massasjebehandlingen:

Behandling av stram og øm muskulatur. Klassisk massasje i kombinasjon med varmebehandling fra steinene gir en avspennende effekt på stramme og ømme muskler.

Redusere smerte og betennelse. Bruk av kalde steiner kan gjennom avkjøling bidra til å redusere betennelse og smerter.

Avstressende. Hot stone massasje oppleves av mange som en svært avslappende og avstressende behandling. Kombinasjonen av en god massasje med varme steiner gir en unik følelse av nytelse og avslapping. Forskning har vist at en god massasje kan være en effektiv behandling for stressreduksjon.

Helsebringende effekter. Forskning har vist at massasje stimulerer frigjøring av hormoner i kroppen som reduserer blodtrykket og motvirker angst og depresjon.

ANNONSE