ANNONSE

Thai massasje

Thai massasje er en populær massasjeteknikk som har eksistert i over 2500 år.

Behandlingen kombinerer teknikker fra Yoga og akupressur (akupunktur uten nåler) og egner seg både til behandling mot ømhet og stivhet i muskulatur og mot anspendthet og stress.

Thai massasje
Illustrasjon: Thai massasje
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Thai massasje»

Hva er thai massasje?

Thai massasje er en svært populær og utbredt massasje som har vært spesielt mye benyttet i Thailand.

Paradoksalt nok kommer ikke denne behandlingen opprinnelig fra Thailand, men har trolig sitt opphav i India på Buddahs tid. Massasjen ble etter hvert adoptert av buddhistiske munker og anvendt i deres templer som en av deres sentrale terapiformer. Teknikken spredte seg senere fra India til Kina hvor elementer av Yoga etter hvert ble lagt til behandlingen, og som senere har bidratt til å forme thai massasje til slik vi kjenner den i dag.

Moderne thai massasje bygger på tre hovedprinsipper:

  • Akupressur - en form for triggerpunktsbehandling eller akupunktur uten nåler
  • Ayurvediske prinsipper - tankeform som fokuserer på et enkelt liv i harmoni med naturen
  • Yoga - fokus på energilinjer i kroppen som kan slippes fri ved å løse opp blokkeringer

Thai massasje benyttes i dag ikke bare i Thailand, men i hele verden. Original thai massasje utføres på en matte på gulvet, hvor terapeuten benytter hender, albuer, knær og føtter til å aktivere triggerpunkter, massere, strekke og tøye kroppen din. I motsetning til ved vestlig thai massasje, har du ved asiatisk asiatisk thai massasje klærne på og det benyttes ikke oljer.

Behandlingen er spesielt godt egnet til å redusere stress og anspendthet og til å motvirke plager i muskel og skjelettsystemet. Thai massasje anses som en trygg behandling uten kjente bivirkninger.

Massasje på HelseSmart

Hvordan foregår behandlingen?

Tradisjonelt foregår thai massasje på en matte eller en madrass på gulvet. Ved original thai massasje får du utdelt løstsittende overdel og underdel i bommull som du har på deg under behandlingen. Denne praksisen er derimot mer vanlig ved thai massasje i Asia, på klinikker i Vesten og Norge er det ikke uvanlig at behandlingen foregår mens du er mer eller mindre avkledd, men hvor delene av kroppen som ikke behandles er dekket av en håndduk eller et pledd. I motsetning til i Asia, er det også vanlig å benytte oljer ved thai massasje på klinikker i Norge.

Massasjeterapeuten benytter hender, fingrer, knær og albuer for å løse opp stramninger og spenninger i kroppen. I tillegg benyttes spesielle grep, vridninger og tøyninger for å gjøre kroppen mer fleksibel og smidig.

Samlet bidrar thai massasjen til å løse opp ømme og stive punkter i kroppen og kan redusere stress og anspendthet i hverdagen. Tradisjonell thai massasje varer ca. 1-2 timer, men mange klinikker tilbyr behandlinger fra 30 minutter og oppover.

Dette kan det være lurt å huske på vurderer thai massasje

Thai massasje er en trygg og risikofri behandling uten alvorlige bivirkninger. Likevel kan det være nyttig å ta enkelte forbehold dersom du ønsker best mulig resultat ut av behandlingen!

  • Velg riktig klinikk. Det finnes etter hvert svært mange klinikker som tilbyr thai massasje. Det kan derfor være lurt å gjøre litt research på forhånd for å finne en klinikk med godt omdømme og dyktige og erfarne behandlere.
  • Kommuniser med terapeuten. Dersom du har smerter eller plager du ønsker behandling for, er det viktig at du kommuniserer dette til thai massøren. I så fall kan terapeuten rette ekstra fokus på denne delen av kroppen din.
  • Velg riktig behandling. De fleste klinikkene tilbyr thai massasje med forskjellige intensiteter. Du bør derfor si i fra om du ønsker en myk og forsiktig massasje, eller en kraftigere (terapeutisk eller medisinsk) massasje.
ANNONSE