ANNONSE

Triggerpunktmassasje

Triggerpunktmassasje er en dyptgående og spesifikk massasje hvor terapeuten behandler såkalte triggerpunkter i muskulaturen din.

Hensikten med behandlingen er å løse opp anspendte og ømme punkter i musklene, såkalte "muskelknuter".

Metoden kan utføres alene, men oftest benyttes triggerpunktmassasje som en del av klassisk massasje eller idrettsmassasje.

Triggerpunktmassasje
Illustrasjon: Triggerpunktmassasje
Sist oppdatert: 5. Okt. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Triggerpunktmassasje»

Hva er triggerpunkter?

Et triggerpunkt er et isolert område i muskulaturen som oppleves som ømt, stramt og ubehagelig. På folkemunne kalles ofte triggerpunkter for muskelknuter. Dette er et litt misvisende begrep siden såre muskler ikke kan lage fysiske knuter. Musklene kan derimot bli stramme og ømme slik at det kjennes som en knute når man tar på dem.

Såkalte aktive triggerpunkter er ømme og såre både når du tar på dem og når du lar dem være, mens passive triggerpunkt bare er ømme når du tar på dem. Dersom utløsende årsak ikke fjernes og du ikke får egnet behandling, kan passive triggerpunkter over tid utvikle seg til å bli aktive.

Massasje på HelseSmart

Når kan triggerpunktmassasje være nyttig?

Triggerpunktmassasje kan benyttes isolert eller som en del av idrettsmassasje eller klassisk massasje.

Metoden er spesielt nyttig dersom du har ømme eller stive muskler, men kan også være verdifull dersom du har hodepine eller smerter i nakke, korsrygg, øvre del av ryggen og skuldre.

Fordeler med triggerpunktmassasje

Triggerpunktmassasje gir en fokusert behandling på områdene i muskulatur og bindevev som er mest anstrengt, sårt og ømt. Dersom du har smerter i muskel og skjelettsystemet, vil derfor ofte triggerpunktsmassasje være mer egnet til å redusere plagene dine enn en generell massasje av hele kroppen.

Siden behandlingen gjerne går i dypet i muskulatur og bindevev løser den effektivt opp stiv og låst muskulatur. Ved å få anspendt og øm muskulatur til å slappe av, kan man bryte den onde sirkelen hvor muskulaturen blir stadig stivere og mer smertefull.

Triggerpunktsmassasje kan også bidra til å stimulere blodsirkulasjonen og lymfedrenasjen i området som behandles. Slik fraktes lymfevæske og avfallsstoffer raskere bort.

ANNONSE