ANNONSE

Fraksjonert erbium yag laser

Fraksjonert Er:YAG laser er en ablativ laser som bruker fraksjonsteknologi.

Fraksjonert erbium yag laser er sammen med fraksjonert CO2 laser den kraftigste og mest effektive laseren for behandling av rynker og for skin resurfacing og til behandling av arr.

Fraksjonert erbium yag laser
Illustrasjon: Fraksjonert erbium yag laser
Sist oppdatert: 4. Feb. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er en fraksjonert ablativ er:yag laser?

Laser er lys som inneholder bare en enkelt bølgelengde, i motsetning til lyset som omgir oss til daglig som inneholder mange ulike bølgeølegnder.

Ablative lasere er lasere som ikke bare behandler de dypere lagene i huden, men som også behandler hudoverflaten, såkalt ablativ skin resurfacing. Ablative lasere gir derfor en betydelig mer merkbar effekt enn ikke ablative lasere, men samtidig er tilhelingstiden og sannsynligheten for bivirkninger også større.

Fraksjonerte lasere sender ut laserstrålen i mange oppdelte små laserstråler, i steden for en samlet laser stråle som treffer hele hudflaten. Dette gjør at ca 70 % av hudoverflaten "spares" ved laserbehandlingen. Fraksjonsteknologien gjør slik at man kan oppnå bedre resultater med betydelig færre bivirkninger.

Ablativ eller nonablativ, fraksjonert eller ufraksjonert?

  • Ablative ufraksjonerte lasere gjør ofte at man må være borte fra jobb i 2-3 uker etter behandlingen og gir ofte rødhet og ubehag som varer noen måneder etter dette. Man trenger vanligvis bare en enkelt behandling for ønsket resultat.
  • Ablative fraksjonerte lasere gjør at man er tilhelet allerede etter ca 1 uke etter behandlingen. Man trenger vanligvis bare en enkelt behandling for ønsket resultat.
  • Nonablative lasere gir kortere tilhelingstid, oftest bare noen få dager. Man trenger derimot ofte flere behandlinger, vanligvis 4-6 behandlinger med noen uker mellom hver behandlingssekvens.

Hvordan virker fraksjonerte erbium yag lasere?

Laseren sender ut lys med bare en enkelt bøltelengde. Ved de fraksjonerte er:yag laserne produseres tusenvis av enkeltstående små laserstråler i steden for en samlet laser stråle. Dette gjør at store deler av huden som laserbehandles "spares", dermed oppnår man kortere tilhelingstid og færre bivirkniner.

De fraksjonerte er:yag laserne er ablative, det vil si at de varmer opp vannet i det ytterste hudlaget (epidermis) som gjør at dette hudlages etter hvert skaller av og skiftes ut. Dette gjør de ablative laserne svært effektive og resulterer i store kosmetiske forbedringer.

I tillegg til å behandle det ytterste hudlaget, behandler også er:yag laseren det midterste hudlaget (dermis), hvor laseren stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin. Dette gir en hudoppstrammende og hudforyngende effekt.

De fraksjonerte er:yag laserne er derfor blant de aller mest effektive laserne til behandling av rynker, for skin resurfacing og behandling av arr.

(Tjenester / behandlinger)

Hvor mange behandlinger trengs for ønsket effekt?

Antall behandlinger som trengs for ønsket resultat varierer selvsagt av hva man behandles for og hvor uttalte forandringer man skal behandle. I tillegg er antall behandlinger avhengig av din hud.

Vanligvis vil klinikken anbefale ca 1-3 behandlinger for best mulig effekt. Mindre rynker, furer og uregelmessigheter i huden vil gjerne bli betydelig bedre allerede kort tid etter første behandling. Den oppstrammende effekten dypere i huden, som skyldes økt kollagen produksjon, tar derimot flere måneder.

ANNONSE