ANNONSE

Klassisk massasje Kristiansand

Klassisk massasje, også kalt for svensk massasje, er en av de mest populære massasjeformene i Norge og Vesten forøvrig. Behandlingen utføres på hele kroppen eller bare et mindre område.

Hensikten med klassisk massasje er å gi deg en behagelig behandling, økt følelse av velvære og å motvirke stivhet og ømhet i muskulatur, sener og ledd.

Klassisk massasje
Illustrasjon: Klassisk massasje
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Klassisk massasje»

Hva er klassisk massasje?

Klassisk massasje er den kanskje mest anvendte massasjeteknikken i Vesten. Metoden ble oppfunnet av en svensk turner (Per Henrik Ling) på 1800-tallet og kalles derfor også for svensk massasje.

Klassisk massasje utføres mens du ligger på en benk eller på en matte på gulvet. Vanligvis benyttes olje på huden din for å redusere friksjonen mellom kroppen din og hendene til terapeuten, og for å gjøre behandlingen mer behagelig for deg.

Massasjeterapeuten benytter hendene som verktøy i klassisk massasje. Han eller hun kan veksle mellom flere ulike teknikker i behandlingen:

  • Knaing (petrissage)
  • Tromming (tapotement)
  • Stryking (effleurage)
  • Friksjon
  • Vibrering

Massasje på HelseSmart

Hvorfor klassisk massasje?

Massasje har blitt praktisert i hele verden i mange tusen år. Dette skyldes at behandlingen er behagelig og at den gir en rekke helsefremmende effekter. Klassisk massasje ble utviklet av den svenkse turneren Ling som hadde for øye å utforme en behandling som kunne være gunstig både for idrettsutøvere og for folk flest.

Det finnes flere gode grunner til å få en klassisk massasje:

  • Behagelig behandling. Ved klassisk massasje har terapeuten fokus på at behandlingen skal være behagelig for deg. Ved idrettsmassasje kan grepene som benyttes oppleves som litt kraftige, mens thai massasje gjerne gjøres uten olje. Ved klassisk massasje benytter derimot terpaeuten olje for å gjøre behandlingen behagelig og myk, i tillegg utøves gjerne ikke de aller kraftigste og dypeste grepene.
  • Fjerne stress og redusere blodtrykket. Forskning har vist at massasje kan redusere stressnivået i kroppen og stimulere frigjøring av hormoner som bidrar til redusert blodtrykk. Klassisk massasje er godt egnet til å oppnå disse effektene siden behandlingen har fokus på at du skal slappe av og nyte massasjen.
  • Bedre sirkulasjon og lymfedrenasje. Massasjen manipulerer bløtvevet og muskulatur, og stimulerer til økt blodsirkulasjon og bedret lymfedrenasje i vevet. Samtidig stimuleres fjerning av avfallsstoffer i vevet.
  • Redusere smerter og ømhet i muskel og skjelettsystemet. Klassisk massasje bidrar til å mykne opp anspendt muskulatur og kan slik redusere smerter og stivhet i kroppen. Dersom du først og fremst ønsker behandling for ett eller få ømme eller stive områder (muskelknuter) kan behandling med idrettsmassasje eller triggerpunktsmassasje ofte være et bedre egnet alternativ.

Hva skiller klassisk massasje fra idrettsmassasje?

Mange av de samme massasjeteknikkene anvendes ved både klassisk massasje og idrettsmassasje (sportsmassasje). Likevel er det enkelte viktige elementer som skiller disse behandlingene.

Idrettsmassasje har gjerne en mer fokusert og målrettet hensikt, både med hensyn til hvilke deler av kroppen som behandles, og med hensyn til målet med behandlingen. Vanlige årsaker til idrettsmassasje er klargjøring til trening og konkurranse, samt behandling etter trening eller skade.

Klassisk massasje er gjerne mer behagelig enn idrettsmassasje. Selv om mange av de samme grepene benyttes ved begge metodene, vil terapeuten gjerne gå mer hardhendt til verks ved idrettsmassasje. Dette kan oppleves som litt mindre behagelig enn ved klassisk massasje, men det kan være nødvendig for å oppnå behandling av anspendt muskulatur eller som ledd i manipulering av arrvev.

ANNONSE