ANNONSE

Fettransplantasjon, ytre kjønnslepper

Fettransplantasjon til de ytre kjønnsleppene (labia majora) er et kirurgiske inngrep hvor man henter fett fra en annen del av kroppen og flytter det til kjønnsleppene.

Noen kvinner opplever at de ytre kjønnsleppene er asymmetriske. Andre opplever at de ytre kjønnsleppene mister en del av fylden og volumet etter som man blir eldre og huden blir slappere og mer rynkete. Fettransplantasjon kan gjøre kjønnsleppene sidelike og øke volum og fylde.

Fettransplantasjon, ytre kjønnslepper
Illustrasjon: Fettransplantasjon, ytre kjønnslepper
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Fettransplantasjon, ytre kjønnslepper»

Hvem egner seg til fettransplantasjon til de ytre kjønnsleppene?

Fettet i kroppen har mange viktige funksjoner, men også en betydelig kosmetisk effekt. Riktig mengde fett under huden gir et glatt og spenstig utseende som forbindes med ungdommelighet.

Fettransplantasjon er en god metode til å tilpasse manglende fylde i de ytre kjønnsleppene. Fettransplantasjon til de ytre kjønnsleppene egner seg for kvinner som er friske både fysisk og psykisk, og som ønsker en mest mulig permanent endring av utseende på de ytre kjønnsleppene. Behandlingen gir en glattere og mykere hudoverflate, god mulig symmetri mellom kjønnsleppene, og et generelt et mer ungdommelig preg.

Samtidig med fettransplantasjon til de ytre kjønnseppene, gjør mange fettransplantasjon i intimregionen, også kalt vaginal rejuvenation, hvor kirurgen reduserer den indre diameteren av skjeden. Noen vil også samtidig korrigere de indre kjønnsleppene.

Hvordan foregår operasjonen?

Plastikkirurgen fjerner fettvev fra en del av kroppen som har "for mye", oftest fra magen, lårene eller hoftene. Fettvevet fjernes herfra ved vanlig fettsuging (liposkulptur) behandling.

Fettvevet bearbeides og kirurgen velger ut det beste fettvevet som klargjøres til å overføres til kjønnsleppene. Fettvevet injiseres til kjønnsleppene gjennom en tynn sprøyte.

Les mer om fettransplantasjon

ANNONSE