ANNONSE

Medium peel

Middels dype kjemiske peelinger er effektive behandlinger som forbedrer hudens uttseende, reduserer rynker og linjer og motvirker pigmentforandringer.

Det finnes flere ulike typer middels dype kjemiske peelinger, den vanligste inneholder TCA (trikloreddiksyre), men også blandinger med glykolsyre og salisylsyre kan oppnå middels dyp peeling effekt.

Medium peel
Illustrasjon: Medium peel
Sist oppdatert: 5. Mar. 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Fordeler ved middels dyp kjemisk peeling

Fordeler med middels dype kjemiske peelinger er at de har god effekt på:

  • overfladisk misfarging og pigmentflekker
  • spot eller flekker i huden
  • reduserer porer og forbedrer hudens tekstur
  • reduserer linjer og mindre rynker i huden

Middels dype peelinger kan utføres hos personer med lys hud som ved dyp kjemisk peeling, men kan også benyttes på personer med olivenfarge og lysere brunfarge. Risikoen for misfargning hos personer med mørk hud er derimot noe større.

Risikoen for arrdannelse i huden er lav.

(Tjenester / behandlinger)

Ulemper ved middels dyp peeling

Effekten på overfladiske hudforandringer som mindre linjer og rynker og overfladiske pigmentforandringer er god, men effekten på betydelige solskader og dype eller "dynamiske" rynker er liten.

Man vil ofte trenge forberedene hudkurer før behandlingen. I tillegg er det ofte nødvendig med 1-3 behandlinger med noen måneders intervall for å oppnå ønsket effekt.

Vedlikeholdsbehandlinger vil ofte være nødvendig innen 6 måneder til 1 år.

Tilhelingstiden er kort, men lengre enn ved overfladisk peeling (micro peel).

(Litteratur)

Forberedelse til middels dyp kjemisk peeling

Korrekte forberedelser til peelingen vil gjøre at peelen penetrerer dypere i huden, reduserer riskioen for missfarging, gir bedre effekt og gjør at huden tilheler raskere.

Forberedende behandling kan gjøres med blant annet retin-A, glykolsyre og blekemiddel som tas daglig i ca 4-6 uker.

  • Retin-A bidrar til at de helt overfladiske hudlagene skalles av og gjør slik at peelingen kan penetrere dypere. Retin-A stimulerer også huden til å regenerere seg og tilhele raskere.
  • AHA syrer som glykolsyre forsterker effekten av retin-A.
  • Blekestoffer minimrerer risikoen for at det oppstår ujevn pigmentering etter behandlingen, spesielt er dette viktig hos personer med mørkere hud.
(Tjenester / behandlinger)

Hvordan utføres middels dyp peeing?

Behandlingen utføres hos helsepersonell og tar gjerne 15-40 minutter. I noen tilfeller vil du bli tilbudt smertestillende medisiner som gjør at man får mindre ubehag under selve behandlingen.

Behandleren påfører den kjemiske peelingen og lar den virke inntil ønsket dybde er oppnådd, da påføres en nøytraliserende peel som stopper behandlingen.

Etter behandlingen påføres gjerne en krem som stimulerer tilheling av huden og som holder huden fuktig. Det er ikke nødvendig med smertestillende behandling etter at behandlingen er avsluttet.

(Tjenester / behandlinger)

Etter behandlingen

De første dagene etter behandlingen vil gjerne huden være lett rødlig. De påfølgende dagene vil huden bli mørkere og stivere og begynne å flasse eller peele av. Etter 4-7 dager er gjerne avskallingsperioden over og ny, frisk hud har erstattet den gamle huden.

Man kan forvente å gjenoppta all sosial aktivitet etter ca 7 dager.

Mild rødhet eller rosa fremtoning i huden vil avta de neste ukene.

ANNONSE