ANNONSE

Intimkirurgi Sandnes

Intimkirurgi er operasjoner på mannlige eller kvinnelige kjønnsorganer. Intimkirurgi gjøres både for å korrigere sykdommer eller plager, og av kosmetiske årsaker.

Blant de vanligste formene for intimkirurgi er kjønnsleppereduksjon og behandling av trang forhud (fimose).

Intimkirurgi
Illustrasjon: Intimkirurgi
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Intimkirurgi»

Hva er intimkirurgi?

Intimkirurgi er plastisk kirurgi som utføres på eller omkring kjønnsorganene. Intimkirurgi finnes både for kvinner og for menn.

Kosmetisk intimkirurgi

Mange forbinder intimkirurgi med kosmetiske inngrep på kjønnsorganene. Den aller vanligste kosmetiske formen for intimkirurgi for kvinner er kjønnsleppereduksjon. Andre kosmetiske inngrep for kvinner er klitorisplastikk, vaginalplastikk og laseroperasjon av skjeden.

Hos menn er inngrep som penisforlengelse og penisfortykkelse blant de vanligste kosmetiske formene for intimkirurgi.

Intimkirurgi av medisinske årsaker

Det finnes en rekke operasjoner på eller omkring kjønnsorganene som utføres for å helbrede sykdommer eller lette plager. Vaginal laser eller Mona lisa touch er en laserbehandling som er vist å redusere plager som tørrhet i skjeden og stressinkontinens. Operasjon er også ofte den eneste effektive behandlingen dersom du har plager som følge av skjev penis (peyronies syndrom).

Intimkirurgi er ofte små inngrep som gjøres poliklinisk

De fleste former for intimkirurgi er relativt små inngrep som kan gjøres i lokalbedøvelse eller med lett narkose. Inngrepene gjøres poliklinisk, det vil si at du kan reise hjem allerede samme dag.

Selv om inngrepene er små og ofte ukompliserte, er det viktig at de utføres av trenede hender for at operasjonsresultatet skal bli best mulig. Det er derfor lurt om du finner en kirurg som har god erfaring og godt omdømme.

(Tjenester / behandlinger)

Oversikt over ulike typer intimkirurgi

Intimkirurgi er ofte en kosmetisk behandling som gjøres fordi man ønsker å korrigere en skjevhet på kjønnsorganene eller gjøre deler av kjønnsorganene større eller mindre.

I noen tilfeller kan man oppleve plager som ubehag ved tettsittende klær eller hygieniske problemer som følge av konfigurasjonen av kjønnslepper eller penis.

Blant de vanligste typene intimkirurgi er:

Under finner du mer om de ulike typene intimkirurgi.

Kjønnsleppereduksjon

Ved kjønnsleppereduksjon utføres en korrigering av størrelse eller asymetri, oftest av de indre kjønnsleppene, og mindre vanlig av de ytre kjønnsleppene. Kjønnsleppereduksjon gjøres oftest av kosmetiske årsaker, eventuelt dersom man opplever plager som ubehag eller "gnaging" ved tettsittende klær.

(Tjenester / behandlinger)

Vaginal plastikk

Vaginal plastikk, også kalt vaginal rejuvenation, er et inngrep som gir en oppstramming av skjeden (vagina). Mange opplever at skjeden kan bli slappere etter fødsler, i forbindelse med nedfall, etter operasjoner som fjerning av livmor og som følge av forstoppelse.

Penisfortykkelse

Størrelsen og tykkelsen på penis har i alle tider vært et symbol på maskulinitet og sex. Ved penisfortykkelse flytter man fettceller fra et annet sted på kroppen til penis, og gjør dermed penis inntil ca 30 % tykkere i slapp tilstand og 10 % tykkere i erigert tilstand.

(Tjenester / behandlinger)

Penisforlengelse

Ved penisforlengelse hos plastisk kirurg kutter kirurgen av et bånd som vanligvis fester penis til skambeinet, penis blir dermed inntil 4-6 cm lengre i slapp tilstand, og kan også bli noe lengre i erigert tilstand.

(Tjenester / behandlinger)

Klitorisplastikk

Klitorisplastikk hos plastisk kirurg er en kosmetisk operasjon hvor kirurgen fjerner eller tilpasser huden på selve klitoris hetten. Noen opplever "overflødig hud" på klitoris som skjenerende, klitoris plastikk kan fjerne deler av denne "overflødige huden".

(Tjenester / behandlinger)

Mona Lisa Touch

Mona Lisa Touch er en laserbehandling som behandler slimhinnen og underliggende bindevev i skjeden. Mona Lisa Touch utføres for å redusere tapt elastisitet og stramhet i skjeden, for å utbedre vannlatningsplager og tørrhet i slimhinnen i skjeden.

(Tjenester / behandlinger)

Frenulum korreksjon

Frenulum korreksjon hos plastisk kirurg er et inngrep hvor kirurgen forlenger frenulum, også kalt penisbåndet. Enkelte plages av for kort penisbånd, noe som kan gi smerter og blødninger ved seksuell aktivitet.

(Litteratur)

Skjev penis korreksjon

Skjev penis korreksjon hos plastisk kirurg er et inngrep hvor kirurgen fjerner arrvev eller hardere partier i penis som kan gi skjevhet i penis.

(Tjenester / behandlinger)

Trang forhud (fimose)

Trang forhud eller fimose er en tilstand hvor forhuden ikke kan trekkes tilbake over penishodet (glans penis). Dette er en normal tilstand hos barn frem til 2-6 års alder, og noen ganger også inn i tenårene.

Dersom forhuden er spesielt trang, eller dersom ikke tilstanden avtar med økende alder, kan det være nødvendig med behandling. I noen tilfeller er det nødvendig med operasjon (omskjæring).

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE