ANNONSE

Hudsykdommer

Hudlegen er spesialist i å utrede, behandle og kontrollere sykdommer som rammer huden. I tillegg har legen spesialkompetanse om kjønnssykdommer.

Hudleger finner du både på hudavdelinger på sykehus, på offentlige hudpoliklinikker, på klinikker som utreder kjønnssykdommer og på private hudklinikker.

Hudsykdommer
Illustrasjon: Hudsykdommer
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hudsykdommer»

Sykdommer som utredes og behandles hos hudlege

Noen av de mest vanlige sykdommene som utredes og behandles hos hudlege er:

Hvordan får du time hos hudlege?

Dersom du ønsker time hos hudlege på sykehus eller med hudlege som har offentlig avtale, må du ha henvisning fra annen lege. I så fall betaler du kun en mindre egenandel for undersøkelse og behandling.

Dersom du ønsker time hos hudlege som driver helprivat, trenger du ikke henvisning, men kan bestille time direkte. For time hos hudlege i privat regi må du betale for hele konsultasjonen selv, men ofte er ventetidene kortere enn dersom du ønsker å vente på time i offentlig regi.

På HelseSmart.no kan du både finne hudleger som jobber i privat og i offentlig regi.

Sjekk pris og ventetid for time hos hudlege her!

Allergiutredning

Utredning og behandling av allergi kan gjøres hos allmennlegen eller hos legespesialist. Hudlege er sammen med lungelege og øre nese hals lege spesialister i utredning og behandling av allergi.

(Tjenester / behandlinger)

Behandling av vorter og utvekster

Hudlegen har spesialkompetanse i behandling av vorter og hudutvekster. Avhengig av utbredelse og lokalisasjon av utveksten(e) vil legen skjære den bort med kniv (skalpell), fryse den (kryobehandling) eller benytte laser.

Hudkreft

Hudlegen er spesialist i å bedømme føflekker og behandle føflekkreft. Dersom legen mistenker at det kan være kreft i føflekken fjernes den gjerne i sin helhet ved hjelp av kniv (skalpell), og sendes inn til analyse.

Ved påvist føflekkreft vil hudlege (eller plastisk kirurg) også fjerne nærliggende hud i et nytt inngrep, for å sikre at alle kreftceller i området er fjernet.

(Tjenester / behandlinger)
ANNONSE