ANNONSE

Hudkreft, operasjon

De fleste typer av hudkreft behandles primært ved operasjon (kirurgisk). I første omgang fjernes et mindre hudområde omkring hudkreften. I noen tilfeller kan det være aktuelt å fjerne et større område omkring hudkreften.

Hudkreft, operasjon
Illustrasjon: Hudkreft, operasjon
Sist oppdatert: 28. Mai 2017
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hudkreft, operasjon»

Behandlingsalternativer ved hudkreft

Hudkreft kan inndeles i mange ulike typer, de mest vanlige er føflekkreft, basalcellekreft og plateepitelkreft. Disse kreftformene behandles i de fleste tilfeller kirurgisk, det vil si at kreften og omgivende hud opereres bort. Et unntak er basalcellekreft som noen ganger behandles med bortskraping og brenning eller med fotodynamisk terapi (lysbehandling).

Ved å fjerne hudkreften kirurgisk tar man bort selve svulsten, og en margin omkring svulsten. Dermed sikrer man seg at alle kreftceller i huden er fjernet. I noen tilfeller må man gjøre en utvidet operasjon hvor man opererer bort et større hudområde enn man fjernet i første omgang.

Se her for pris og ventetid hos hudlege og plastisk kirurg!

Hvordan operere bort hudkreft?

Operasjon av kjent hudkreft gjøres gjerne av hudlege eller plastisk kirurg. Legen fjerner kreftsvulsten med en god margin mot frisk hud omkring.

Hudlege og plastisk kirurg har gode ferdigheter i å gjøre arrforandringene minst mulig synlige. Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse. Ofte settes både sting under huden og eventuelt i huden. Eventuell fjerning av sting avtales med behandler.

Les mer om hudkreft her!

ANNONSE