ANNONSE

Hodebunnsmassasje

Hodebunnsmassasje oppleves av mange som en av de mest behagelige og avspennende massasjebehandlingene. I tillegg til å være svært behagelig, kan behandlingen hjelpe mot stress, hodepine, nakkesmerter og svimmelhet.

Blant de mest kjente formene for hodebunnsmassasje er såkalt indisk kraniemassasje, en behandlingsteknikk som har eksistert i over 5 000 år.

Hodebunnsmassasje
Illustrasjon: Hodebunnsmassasje
Sist oppdatert: 16. Des. 2018
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Sjekk priser og ventetider innen «Hodebunnsmassasje»

Hva er hodebunnsmassasje?

Hodebunnsmassasje er en avslappende og avspennende massasjebehandling av hodebunnen.

Behandlingen finner du hos de fleste massasje- og spaklinikker, i tillegg til hos flere frisører. Ofte inkluderer hodebunnsmassasje også behandling av ansiktet, nakke, skuldre og øvre del av ryggen. I noen tilfeller kombineres massasjen med oljer som tilfører hodebunnen og håret næringsstoffer og proteiner. Den mest kjente typen hodebunnsmassasje er såkalt indisk hodemassasje.

Hodebunnsmassasje oppleves av de fleste som utrolig behagelig og anses som en av de aller mest avslappende massasjebehandlingene du kan få. I tillegg stimulerer behandlingen sirkulasjon og lymfedrenasje i hodebunnen og kan ha en positiv effekt på hodepine, migrene, stress og anspendthet.

Massasje på HelseSmart

Indisk hodemassasje

Indisk hodemassasje, også kalt indisk kraniemassasje, er en av de aller mest kjente og populære variantene av hodebunnsmassasje. Behandlingen stammer fra Ayurvedisk kultur i India og er trolig over 5 000 år gammel.

Hvordan foregår indisk hodemassasje?

Ved behandling med indisk hodebunnsmassasje fokuserer terpauten på behandling av øvre delen av rygg, skuldre, nakke, hodebunn og ansikt. Terapeuten benytter en variasjon av ulike grep og massasjeteknikker som akupressur (akupunktur uten nåler) i tillegg til tøyninger av nakken.

Det er ikke uvanlig at man benytter planteoljer i forbindelse med indisk hodemassasje. Hensikten med oljene er å tilføre næringsstoffer til hodebunnen og håret.

Hva kan behandlingen hjelpe mot?

Hodebunnsmassasje benyttes først og fremst for å gi den som masseres en utrolig avslappende, behagelig og avspennende behandling. Selv om dette anses som en av de aller mest behagelige massasjetypene du kan motta, kan terapien derimot også ha effekter ut over ren nytelse.

Muskulatur i nakken og hodebunnen er blant de første muskelgruppene som spenner seg som følge av stress og bekymringer i hverdagen. Muskelspenninger i hode og nakke kan i seg selv medføre vanlige plager som:

 • hodepine
 • migrene
 • smerter bak øynene
 • svimmelhet
 • kvalme
 • søvnvansker
 • nedsatt konsentrasjon

Hodebunnsmassasje som indisk kraniemassasje kan bidra til å redusere muskelspenningene i hode og nakke, og slik redusere plagene som følger med dem. Det er derimot viktig at du kontakter lege dersom plagene er nyoppstått og vedvarer.

(Tjenester / behandlinger)

Hva bør du tenke på før du går til hodebunnsmassasje?

Hodebunnsmassasje anses som en trygg behandling med svært lav risiko for alvorlige bivirkninger. For å få størst mulig utbytte av behandlingen, kan det likevel være lurt tenke igjennom et par ting før du oppsøker en klinikk som tilbyr denne tjenesten!

 • Ha på deg behagelige klær. Hodebunnsmassasje inkluderer ofte også massasje av skuldre, øvre del av rygg og nakke. Det kan derfor være en god ide å ha på seg løse eller behagelig klær. Du bør i alle fall unngå å gå med klær med høy hals om du vurderer denne behandlingen.
 • Utsett styling av håret til dagen etter. Hodebunnsmassasje skal kunne ha positive effekter for hodebunnen og for hårveksten, men dette er definitivt ikke en behandling som style opp håret ditt. Du kan derfor trygt la være å legge i klemmer og hårbånd i håret behandlingsdagen, og utsette eventuell hårstyling til dagen etter.
 • Velg riktig klinikk. Det finnes svært mange klinikker som tilbyr ulike massasjeterapier. Det kan være lurt å gjøre litt research på forhånd slik at du finner en klinikk med god omtale. I så fall er sjansene svært gode for at du får en svært behagelig og avslappende behandling.
 • Informer terapeuten om sykdommer eller plager. Informer terapeuten dersom du er gravid, har kjendte allergier, nylig er blitt operert eller har sykdommer i hud eller hårbunnen. Det kan nemlig være at terapeuten vil tilpasse behandlingen basert denne tilbakemeldingen.
ANNONSE