ANNONSE

Fransk manikyr

Fransk manikyr er en svært populær negledesign som kjennetegnes av nøytral neglefarge med hvite negletipper. Negledesignen passer til de fleste antrekk og anledninger, og git et naturlig, men samtidig elegant resultat.

Fransk manikyr
Illustrasjon: Fransk manikyr
Sist oppdatert: 8. Jan. 2018
Ønsker du å profilere din klinikk her? Ta kontakt for samarbeidsavtale

Hva er fransk manikyr?

Fransk manikyr er en negledesign hvor fargesprakende eller livlige farger er erstattet av en nøytral neglefarge med presist og nøyaktig malede hvite negletipper.

Dette negledesignet er blitt en av de aller mest populære og anvendte utseende i verden.

Sjekk erfaringer, priser og utvalg på manikyr!

Hvorfor er egentlig Fransk manikyr så populært negledesign?

Fransk manikyr gir enkelte fordeler fremfor andre negledesign, i tillegg er det enkelte elementer i denne designen som gjør den spesielt attraktiv.

En stor fordel med Fransk manikyr er at den passer til alle antrekk, leppestiftfarger og enhver hudtype. Dersom du vurderer andre, mer fargesprakende negledesign, er det viktig at fargene matcher til antrekket ditt, eller i alle fall til leppestiften din. Dersom du benytter Fransk manikyr betyr det derimot ikke noe som helst om du ikke enda har bestemt deg for antrekk!

Konseptet med Fransk manikyr er at designet forsterker og forbedrer utseende av dine naturlige negler. Negledesignet blir en bedre og penere versjon av naturlige negler! Dersom du liker konseptet med naturlig skjønhet og naturlig utseende, kan derfor Fransk manikyr være noe for deg.

Er Fransk manikyr egentlig fransk?

Man kan ikke sikkert si om Fransk manikyr egentlig kommer i fra Frankrike. Ulike typer manikyr har eksistert rundt omkring i verden i mange tusen år, men det var i Frankrike at manikyr etter hvert ble svært populært og stadig mer brukt. Negledesign med Fransk manikyr ble ekstremt populært i Paris og frankrike på 1920 tallet og 1930 tallet. I nyere tid tilskrives mye av populariteten med dette negledesignet til Jeff Pink, stifteren av Orly. Pink rebrandet designet til "original French manicure i 1978.

Hvordan maler du en presis og pen hvit negletipp?

Utfordringen dersom du skal lage en stilfull Fransk manikyr, er å få til den hvite negletippen på en god måte.

Der som du føler at du er stødig og presis på hånden, kan du male den hvite tuppen selv uten hjelpemidler. I så fall kan du forsiktig plassere neglebørsten i det ene hjørnet på fingerneglen, før du sakte og presist roterer fingeren og fingerneglen til hele tuppen er jevnt og presist malet i hvitt.

Dersom du ikke har gjort dette tidligere, eller dersom du ikke føler at du er tilstrekkelig stø på hånden, kan du "jukse" litt ved å legge på klistremerker like innenfor negletuppen. I så fall er det viktig at du fjerner klistremerkene raskt etter at negletuppen er malt. Dersom neglelakken tørker før du fjerner tapen, kan det nemlig være at du river med deler av lakken når tapen fjernes!

Mange ønsker å få profesjonell hjelp til manikyr og negledesign, i alle fall dersom du skal delta på en spesiell anledning. Alle profesjonelle negledesignere har god erfaring og kopmetanse på å få til en flott Fransk manikyr.

(Tjenester / behandlinger)

Alternativer ved Fransk manikyr

Dersom du er litt lei av den klassiske hvite negletuppen og diskre fargen på resten av nelgen, kan du ta Fransk design til et nytt nivå for litt variasjon!

Enkelte benytter en kraftigere farge på negletippene, mens andre benytter en mørkere, naken stripe like innenfor negletippene. Her er det egentlig bare inspirasjonen og fantasien som setter grenser.

ANNONSE